chamonix

frodo9

New member
chamonix

אשמח לשמוע קצת על האתר ממי שהיה. לא הצלחתי למצוא piste map נורמאלי.

לא מעניין אותי חיי לילה ובילויים אלא תנאי גלישה, נגישות לאתר ומחירים.

תודה!

Kicker Girl

New member
אתר יוקרתי הרבה מסעדות טובות

מעליות קצת ישנות ולפעמים תורים.

הנופים מהיפים שיש.

מסלולים מגוונים.

אתר טוב. אבל יקר.

burus

New member
חוות הדעת שלי על המקום

האיזור כולל את מרחב הגלישה מהיותר טובים שיש לעולם שלנו להציע לפי דעתי.
אבל הוא לא כזה "נח" ופשוט כמו בחלק מהאתרים האחרים שקיימים.

כל המרחב שם מורכב מכמה אתרים (שחלקם מתאימים ליום אחד וחלקם גם ליומיים ויותר), ובשבוע אחד ו6 ימי סקיפס שם לא ישעמם לך לרגע.

המקום דורש תכנון מוקדם, לאן כדאי להגיע, לאן לא כדאי, ובאיזה סדר.

סה"כ שאמוני עיירה שהיא לא כזאת זולה, והייתי מוותר עליה כיעד ללינה, אבל לא הייתי מוותר על האיזור גלישה שם והמקומות בילוי בשאמוני. יש מספיק עיירות מסביב שמציעות מחירים נוחים מאוד, ודירות/ חדרים מפנקים בהרבה.

אני יכול לעזור לך עם עוד פרטים. אבל צריך לקבל יותר מידע על כמה אתם, תקציב, מה חשוב ומה פחות.

frodo9

New member
תודה רבה על התשובה

אז כמה שאלות יותר מוכוונות:
איך מתניידים בין האתרים הקטנים? יש סקי בס שכלול בסקי פס?
האם יש אתרים גבוהים עם שלג מוקדם ומאוחר בעונה?
על איזה אתר היית מציע ללינה, כשהמחיר הזול והגישה הנוחה למדרונות הם השיקולים (באמצע העונה)?
האם חייבים רכב כדי להסתדר או שאפשר להסתדר עם תחבורה ציבורית\הסעות\סקי בס?

שוב תודה!

burus

New member
תשובות

יש תחבורה ציבורית בחינם שניתן להעזר בה בשביל להגיע לאתרים באיזור (שאטלים בחינם לאתרים הסמוכים לשאמוני, ורכבת לאתרים הטיפה יותר מרוחקים).
לא ממליץ על הדרך הזאת בכלל, מאוד עמוס ולא יעיל כל המערך ההסעות האלה שם, במיוחד אם אתה לן מחוץ לשאמוני.
&nbsp
כל האתרים הטובים שכדאי להכניס לימי הגלישה מספיק גבוהים לכל העונה וגם מעבר, עם זאת בכל אתר קיימים גם מסלולים שמגיעים עד למטה לעיירות ובהם כן יכול להווצר מצב של חוסר שלג בתאריכים מסויימים. גובה זאת לא הבעיה שם- בכל זאת ההר הכי גבוה במערב אירופה.
&nbsp
מאוד ממליץ שם על רכב צמוד אלייך, גם חוסך את כל נושא ההעברות וגם חוסך המון זמן ומקל עליך מאוד בשהות במקום, החניות באתרים שם חינם.
יש את argentiere ו Vallorcine, שניתן למצוא שם מחירים טובים גם למלונות מרווחים שכוללים ספא.
&nbsp
חוץ מזה ב6 ימי סקי פס אתה מקבל יום אחד חינם בוורבייר שבשוויץ (40דק נסיעה ברכב), אתר טוב מאוד שרכב נחוץ בשביל להגיע אליו.

Kicker Girl

New member
העיירה לא זולה בלשון המעטה אבל יפהפיה

לא הייתי מוותרת עליה כל כך מהר.

HelloweeN

New member
גועל נפש, לרוב

** מתחיל להתכונן למבול של צליבות לגבי כמה שאני טועה/לא מדייק/מוטה או סתם מפונק **

שאמוניקס היה היעד המערב אירופאי הראשון שלי אחרי שנים של גלישה בארה"ב וכל החופשה הזאת הייתה אכזבה גדולה:
- עמק שאמוני (יש כמה כמה אתרי סקי שמחוברים) נמצא בגובה בעייתי: של סביבות 850-1500 מטר כשאתרי הסקי נמצאים בסביבות ה-2000 מטר עד 4000 מטר, כשהממוצע בגסות זה 2500 מטר. זה גובה בעייתי - לרוב יש עננות קלה עד כבדה, סיכוי למשקעים וראות גרועה (SNOW BLINDNESS). מתוך 7 ימים שהייתי שם בסוף פברואר - תחילת מרץ, היה יום וחצי של שמיים כחולים. משיחות עם מקומיים, ככה זה רוב הזמן, אז זה משהו שכדאי לקחת בחשבון.
- יוקר: הכל יקר: אוכל, מלונות, סקי פס... לא ברור למה, אבל תצפה לפתוח את הארנק.
- לא נוח: אני רגיל להגיע לאתרי סקי, להחנות את האוטו 100 מטר מהמעלית, להתלבש באוטו ותוך כמה דקות להיות על השלג.
לא בשאמוני, אלא אם אתה גר ב- SKI IN SKI OUT. בשאמוני, זה הזדיינויות אינסופיות באוטובוסים ושאטלים צפופים, נסיעה של עד שעה לכיוון אחד, ואז עוד שעה של המתנה בתורות. כלומר, תצפה לבזבז לפחות שעתיים בבוקר על COMMUTE רק להגיע לאתר.
- איכות אנשים: זה כבר אינדיווידואלי, אבל זה אתר בצרפת מה שאומר שיהיו מלא צרפתים וסביר להניח מלא אנגלים (מכל הסוגים). בעיני מדובר על סוג האנשים שהם בין הדוחים והדושיים שפגשתי ששניהם סובלים מגישה מסריחה והתנהגות של שמוקים. זה כמובן אישי וסביר להניח שהם אומרים את אותו הדבר עלי, אבל בגדול, אחרי כמעט עשור בארה"ב כבר די קשה לי עם הפוזה הזאת, וכניראה שהרבה אמריקאיים מלידה מרגישים כמוני.

מה הטוב?
הגובה - כמה מהפסגות הן בגובה של כמעט 4K מטר, מה שאומר שלג טוב גם כשבאזורים התחתונים מגעיל. קח בחשבון שהצרפתים לוקחים את נושא הבטיחות בסופר כובד ראש ואתה תיראה מלא גולשים עמוסי ציוד מכף רגל עד הראש (אני לא רגיל לזה בארה"ב, או שאולי אני סתם סלאקר), והם מאוד ממליצים להצטייד לפני שגולשים באזורים הטובים באמת.

זהו. חוץ מכמה ראנים סבבה (AGUILLE DU MIDI, LOGNAN) לא נפלתי משום דבר ושמחתי כשזה נגמר.

frodo9

New member
שאלה על גובה\ראות

קודם כל תודה על התשובה המפורטת. דבר אחד שכתבת מעניין אותי במיוחד באופן כללי - ביותר מחופשה אחת הראות הגרועה הרסה בין חצי ל 90 אחוז מהזמן (גולשים בענן ולא רואים את כפות הידיים).
&nbsp
כתבת שזה קשור לגובה. יש אתרים או גבהים ספציפיים שבהם הסיכויים לראות גרוע נמוכים יותר?

HelloweeN

New member
בוא נדייק

יש ערפל, שבמקרה כזה אתה לא רואה גם מטר קדימה, ויש ראות לקויה, שאתה רואה די סבבה, התפיסה המרחבית היא סבירה, אבל הכל ניראה לבן. כל המסלולים זה משטח אחד גדול וקשה מאוד לראות לאן אתה גולש ואתה לא רואה נגיד מוגולים. זה מה שהיה לי.
מנסיוני, זה קורה בעיקר באתרים בגובה בינוני, של בין 1500-2700 מטר, והדבר מאוד מורגש כשאתה נמצא במרחב הפתוח ולא בעצים נגיד.
אני תמיד מכוון לאתרים הכי גבוהים שאפשר, רצוי מעל 3K מטר, ששם לרוב אין בעיות כאלו ויותר קר (מה שמייצב כניראה).

marceloros

Member
מנהל
שכחתי איך המדריך הצרפתי קרא לזה

ה-הכל לבן כזה ולא מבחינים בפני השטח.
זה קרה לנו בלזארק בגלל העננות, למרות שאין שום ערפל.
פשוט בהיעדר מספיק אור אין משחקי אור וצל שמהם המח מפרש תלת מימד.

frodo9

New member

Cמן רשום

New member
חייב לציין שלא הייתי אישית בסקי אז זאת חוות דעת יד2

מספר חברים שעשו סקי בשאמוני אמרו שזה גן עדן. גם העיירה וגם מרחבי הסקי (יש כמה). רק שים לב שלהבדיל מרוב האתרים הצרפתים, אין סקי אין/אאוט.

אוסיף כי הייתי שם בקיץ ואין לי עוררין על עניין גן העדן.

מזמין אותך לקרוא ביקורת שלי מחופשה בשאמוני

אני גולש למעלה מעשרים שנה, ניסיתי הרבה אתרים, ולחופשת סקי רומנטית, קשה לי לחשוב על הרבה אתרים ברמה של שאמוני. יש עוד כמה ללא ספק, אבל שאמוני בקבוצה המובילה.

רשמים ראשונים מהחופשה סיכמתי בהודעה הזאת.

אני גם לא חושב שזה יקר כפי שנאמר פה. אולי באחוזים בודדים. יחסית לתמורה, זה שווה לדעתי. שילוב אידיאלי של עיירה יפהפיה עם מרחבי סקי ענקיים ומעולים.

אשמח להישב לשאלות ספציפיות.

רק מילת אזהרה לסיכום, נכון שזה פורום פתוח שבו כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה, אבל תחשוב טוב אם אתה רוצה לשמוע ולהקשיב לחוות דעת של מישהו שטוען שהיה שם וטועה טעות גסה בשם האתר, קשה להאמין שמי שבאמת היה שם יטעה בצורה כל כך גסה בשם האתר.

HelloweeN

New member
אם אשכרה היית טורח לקרוא את ההודעה

עד הסוף, היית מבין בקלות שזאת אתנחתא קומית. דייקתי בשם האתר בשאר חלקי ההודעה.
ועדין עומד ב-100% מאחורי הדיעה שלי. סליחה באמת שאני לא מסכים בצורה עיוורת עם כל אחד ושיש לי דיעה שהיא נוגדת את המיינסטרים כניראה. שהגולש הנבון ישפוט.

למעלה