Chaim Peer at the Hall of fame

ננדין

New member
אם כבר מעמידים דברים על דיוקם

אז אכן חיים פאר ואבי נרדיה אינם אנשי קרב אזרחי אבל הם בעלי רקע נרחב מאוד בקרב מגע הצבאי/ביטחוני... אגב, אני חושב שחוסר ההסכמה על היותו של המונח "קרב מגע" כמונח גנרי נובע מההבדלים בגישות בין הקמ"ג הצבאי/ביטחוני לאזרחי. במערכות הביטחון השונות מתייחסים למונח קרב מגע כמונח גנרי שמתייחס לטכניקות הלחימה והאימונים בידיים ריקות ובנשק קר ובעוד באזרחות קרב מגע נחשבת כשיטת לחימה ספציפית שיצאה מבית מדרשו של אימי כסוג של אינטרפטציה שלו לקרב מגע הצבאי... אחת הנקודות המדגישות את ההבדל הזה היא העובדה שרוב מדריכי הקמ"ג במערכות הביטחון השונות בכלל לא הגיעו מרקע של קרב מגע אזרחי...

marx04

New member
הערה חשובה

שלום ננדין, אין ספק שקיים כאן ויכוח אודות מושגים והגדרות. בעיני קיימת רק אומנות לחימה אחת בשם קרב מגע וזו האומנות שאימי יצר, ואשר ממשיכיה הם תלמידיו השונים של אימי בארגונים השונים שהם הקימו. מה שקיים בצבא אינו מוכר לי די הצורך, אך אני לא הייתי מכנה זאת קרב מגע, במיוחד כאשר לדבריך (אתם אני מסכים) רוב מדריכי הקמ"ג במערכות הביטחון השונות כלל אינם מגיעים מרקע של אומנות הלחימה קרב מגע, אלא מאומנויות לחימה אחרות. ההערה החשובה שלי נוגעת לדברים שאמרת, יתכן מאד בהיסח הדעת וללא כוונה. האמירה שלך לפיה אומנות הלחימה קרב מגע שיצר אימי היא סוג של אינטרפטציה שלו לקרב מגע הצבאי, חוטאת למיטב ידיעתי להסטוריה, וממעטת ומקטינה את גדולתו של אימי, ואת מפעלו האדיר של אימי. ממש כאב לי לקרוא את אמירתך הנ"ל. נראה לי שהקטע המצוטט להלן, מתוך האתר של קמ"י, יתקן את העיוות שבדבריך אודות אימי: "אמריך ליכטנפלד - אימי שדה-אור (י'ז באייר התר"ע, 26.5.1910 - 9.1.1998, י"א בטבת התש"נח) אימי נולד בברטיסלבה, סלובקיה. בהשראת אביו השוטר החל לעסוק במגוון פעילויות ספורטיביות. הצטיין בשחייה, בהתעמלות מכשירים, בהיאבקות ובאגרוף. בשנת 1928 זכה באליפות סלובאקיה בהיאבקות לנוער וב- 1929 באליפות לבוגרים. בשנה זו זכה באליפות ארצו באגרוף ובאליפות בינלאומית בהתעמלות. בשנת 1942 עלה ארצה גוייס כמדריך להתגוננות עצמית בפלמ"ח ובפלי"ם וצורף להגנה ע"י יצחק שדה. בשנת 1944 הדריך אימי לוחמים בתחומי התמחותו: אימון גופני, שחייה, האבקות שימושית, שימוש בסכין, הגנות נגד תקיפה בסכין וקפ"פ - קרב פנים אל פנים בעזרת מקלות, שיטה שנלקחה מהמשטרה האנגלית. מעמדו של אימי התבסס כמורה לחינוך גופני וכאחראי לתחום ההגנה העצמית. עם קום המדינה התגייס אימי לצה"ל והמשיך את דרכו כמדריך ראשי לאימון גופני והגנה עצמית את תורת קרב המגע ייסד אימי בצה"ל על פי אימרתו: "הדרך הקצרה ביותר והמהירה ביותר", פיתח תרגילי הגנה נגד תקיפות שונות, והגנות נגד איום בנשק, הוסיף תרגילי ג'יוג'יטסו המתבססים על בריחים, לצורך שחרורים מתפיסות, חביקות, וחניקות. במשך הזמן הבחין אימי שחלק מתרגלי ההטלה ותרגילי הג'יוג'יטסו מורכבים ולא ניתנים לביצוע מיידי ע"י כל חייל, לכן התאים ושינה את התרגילים, כך שכל חייל יוכל לבצעם בזמן תרגול קצר. בשנת 1964 פרש אימי משרות קבע, אך המשיך להיות מעורב בפיתוח קרב המגע בצה"ל כל ימיו. באותה שנה הקים מכון פרטי בנתניה לקרב מגע..הדרכת האזרחים הוסיפה לקרב המגע מימד חדש. האזרחים שאלו שאלות נוקבות לגבי קרב המגע עצמו, ובמקביל חיפשו את הדמיון והשוני בין קרב המגע לאומנויות הלחימה השונות. התעניינות זו גרמה לגירוי המתאים להמשך פיתוח השיטה. אימי פיתח את השיטה על-פי העקרונות הבאים: א. "לא להיפגע". ב. "פעל לפי יכולתך, אך פעל נכון". ג. "השתמש בידע לפי הצורך". ד. "הדרך הפשוטה", שהיא "הדרך הקצרה ביותר והמהירה ביותר". על פי אידיאולוגיה זו פיתח אימי תרגילים פשוטים ויעילים המתאימים לכל אדם בכל גיל." לסיכום: אימי יצר את אומנות הלחימה קרב מגע במסגרת שירותו בצה"ל (וודאי שלא היה קיים שם משהו אחר שהוא "נתן לו אינטרפטציה"). מה שנעשה בצה"ל לאחר פרישתו של אימי מצה"ל ב-1964 ולאחר פרישתו של אלי אביקזר מראשות מדור קרב מגע בצה"ל ב-1987, זו, במקרה הטוב, אינטרפטציה של אומנות הקרב מגע של אימי. מאחר שלדבריך רוב מדריכי הקמ"ג במערכות הביטחון השונות כלל אינם מגיעים מרקע של אומנות הלחימה קרב מגע, אלא מאומנויות לחימה אחרות, אני מניח שיהיה נכון יותר לומר ששיטות הלחימה הקיימות היום בכוחות הביטחון אינן יכולת לשקף את אומנות הקרב מגע, ועל כן הן אפילו לא אינטרפטציה של אומנות הקרב מגע, אלא יצירה עצמאית ונפרדת. בברכה, אורי.

שלום אורי , שבוע טוב

כמי שעסק לא מעט בקרב מגע מבית מדרשו של אלי אביקזר ז"ל וכמובן אין כל עוררין כי אלי היה תלמידו ובמידה לא מועטה ממשיך דרכו של איימי , אני יכול לאמר כי שינם הבדלים לא מעטים בין הקרב מגע הצה"לי לבין הקרב מגע האזרחי . אני מבין כי גם אתה עסקת בקרב מגע ואם אינני טועה אצל ירון . הקרב מגע הצה"לי "מתומצת" ברוב המקרים ובמקרים מאוד מסויימים אפילו שונה בתכלית השינוי מהקרב מגע האזרחי המוכר לכולנו או לרובנו . לצורך העניין וכמי שבאמת הכיר את "השיטה האזרחית" בשלבייה המתקדמים יותר איני בטוח כי היא פועלת ע"פ עקרונות הפשטות כפי שהדבר בה לידי ביטוי בגישה הצבאית . התפתחות השיטה האזרחית עם השנים "החדירו" לתוכה תרגולות לא מעטים הדורשים רמת מיומנות טכנית שלא היתה מביישת כל שיטה אחרת , רחבה ומלאה . עמידות שונות למצבי לחימה שונים , סדרת הגנות רחבות ומגוונות למצבי תקיפה בסיטואציות שונות ומגוונות . כל אלה עשו את הקרב מגע האזרחי לשונה , רחב , מגוון ואחר לחלוטין מזה הצבאי . אין כל עוררין כי איימי היה "מפתח" האסכולה של "ראשית הדרך". כבודו במקומו מונח והוא ראוי לכל הכבוד מלא מעט מאמנים מתאמנים מפתחי שיטות ואסכולות אבל וזה אבל חשוב , ישנו הבדל עצום בין מדריכי הקרב מגע בצבא . הבדל הנובע מהיותם של לא מעטים מהם בעלי רקע וניסיון קודם משיטות רחבות ומגוונות. המאמנים כמו האחראים ביחידות מסויימות בצבא החדירו לתו"ל את הידע הרב שנצבר גם אצלהם מהרקע האישי. כך הלכו והתפתחו גם בצה"ל צורות הדרכה שונות ומגוונות , כאלה שקיבלו את "הדגשים" מכל אחד ואחד מהמדריכים בעלי הרקע הנ"ל . בלי כל קשר לנאמר , השם קרב מגע מתייחס יותר מכל בישראל לצה"ל , היחוס של השם קרב מגע באזרחות קנה את מעמדו (לדעתי כמובן) עם צאתו של התחום לאזרחות . זאת גם היתה הנקודה בה "פתח" התחום את "דלתו" להתפתח לכיוונים שונים ואחרים מאשר התחום הצבאי . זאת היתה הנקודה בה נכנסו תרגולות ותרגילים חדשים אשר "הכשירו" את התחום לשוק האזרחי. מבחני דרגות , שילובי תרגולות , הוספת תרגולות וכו'... שוב , אין לכל הנאמר כדי לפגום במעמדו של איימי , כבודו במקומו מונח והוא ראוי לו יותר מכל . אבל זכור , כי כפי שהתחום פרץ לאזרחות ושינה את אופיו , כך גם המאמנים והמדריכים שעסקו בתחום בפאן הצבאי שינו , הוסיפו וגיבשו תחום חדש עם תתי פלגים ושיטות חדשות . רבים מבין אלה שכיום מאמנים באזרחות "נגעו" בצורה כזאת או אחרת בקרב מגע על צורותיו, הם הושפעו ממנו , למדו ממנו ושילבו את הגישה , חשיבה , צורת האימון ואולי גם חלק מהתרגולות בתוך השיטה אותה יצרו/יסדו אבל אלה בהחלט שיטות חדשות המשלבות ישן/חדש בתוכן. לצערי , כמו הויכוח על "אומן לחימה / אומנות לחימה " כך גם הדיון על "קרב מגע" השם או השיטה וזה לצערי ויכוח או דיון שלא יוביל לשום מקום מפני שהויכוח/דיון הוא על סמנטיקה של מילים שכל אחד רואה בה דבר אחר . שבוע טוב

marx04

New member
נראה לי שקיימת הסכמה חלקית בינינו

שלום חיים, ראשית, עם כל הכבוד לננדין, האמירה שלו על אימי היתה לא נכונה ולא ראויה. אני מניח שהוא אמר את הדברים בהיסח הדעת וללא כוונה, ואני ממתין להבהרה ממנו. אני שמח שאתה מסכים אתי ששיטות הלחימה הנהוגות היום בכוחות הביטחון שונות מאד מאומנות הלחימה קרב מגע, וכי המדריכים בכוחות הביטחון, המגיעים מאומנויות לחימה שונות, הביאו אתם לכוחות הביטחון את המטענים שלהם ואת הידע והניסיון שלהם, שאינם קשורים כלל לקרב מגע. מוסכם עלינו, כי אלה שני דברים שונים, ועל כן לדידי לא ניתן לקרוא לשני דברים שונים באותו שם. בעיניך זהו ויכוח על סמנטיקה. בעיני זהו ויכוח על מהות. תאר לך שיוצא צה"ל יפתח בית ספר לקרב מגע ויציג עצמו כאמן קרב מגע. האמירה שלו נושאת בחובה תיאור של מציאות, שהציבור עלול להסתמך עליה. אם יתברר שהוא חגורה שחורה בנינג'וטסו, ושבעצם כל הידע שלו בקרב מגע מסתכם בקורס "קרב מגע" שהוא עבר בצה"ל, אזי באמירתו שהוא אמן קרב מגע הוא מטעה את הציבור (בתום לב או שלא בתום לב). זאת משום שיש הבדל בין נינג'וטסו לבין קרב מגע. לי זה נראה כל כך ברור וחשוב. לך ולרבים אחרים כאן זה נראה אחרת. ולבסוף, נראה שיש בינינו אי הסכמה על מעמדו של אימי ליכטנפלד המנוח. בעיניך "כבודו במקומו מונח והוא ראוי לכל הכבוד מלא מעט מאמנים מתאמנים מפתחי שיטות ואסכולות". זו כמובן דעה לגיטימית, אך דעתי היא אחרת. בעיני אימי הוא האב המייסד או לכל הפחות אחד מהאבות המייסדים של אומנויות הלחימה בארץ. זאת כמובן בלי לפגוע בכבודם של "לא מעט מאמנים מתאמנים מפתחי שיטות ואסכולות" אותם אני מאד מעריך ומכבד. יתכן שגם כאן מדובר בהבדלי סמנטיקה. בברכה, אורי.

מסתבר שבחיים הכל עניין של סמנטיקה

ולכן , אל תיפול בפח . סמנטיקה היא בעיקר בעיני המתבונן . כשכתבתי מלא מעט מאמנים/מתאמנים וכו'.. כיוונתי לעובדה שרובם אם לא כולם הושפעו ממנו בעת פיתוח האסכולות החדשות או לפחות עברו תחת הדרכתו/אימונים בשיטתו ו"אספו" ממנה אי אילו תרגולות לשיטתם "החדשה/ישנה" . ובכל זאת כבודו של איימי במקומו מונח והוא ראוי לו ללא עוררין וכאן אין כל ויכוח אפילו לא סמנטי . שבוע טוב

אם יורשה לי לענות בשם ננדין בענין האינטרפטציה

למרות שהוא לא הסמיך אותי כדוברו: אני חושש שלא הבנת את מה שהוא כתב. למיטב הבנתי הוא כתב שאימי פיתח את הקרב מגע בצה"ל (ובמה שקדם לו), וכשהשתחרר הוא ביצע התאמות שונות של החומר הצבאי כך שיתאים ללימוד אזרחים. זו האינטרפטציה עליה ננדין דיבר (למיטב הבנתי). הקטע אותו ציטטת תואם את הדברים הנ"ל, וכך גם מספר חיים זוט, מתלמידיו הראשונים של אימי באזרחות, בשו"ת עימו.

ננדין

New member
../images/Emo45.gifכרגע הוסמכתה!

רק תשלח לי 470 דולר וכתב ההסמכה בדרך אלייך אבל אם תרצה ללמד ננדין ג'יטסו או ננדין דו או קומנדו ננדין וכל וראציה אחרת על השם תצטרך לשלם לי הרבה כי אני עו"ד חכם ורשמתי את השם למרות שהוא בכלל הודי עתיק וחוץ משנה טיול בהודו אין לי שום קשר גנטי עם הודו...

ננדין

New member
אורי שלום,

הקרב מגע האזרחי הוא האינטרפטציה של אימי לקרב מגע הצבאי! הנה, אמרתי את זה עוד הפעם ואני עומד מאחורי כל מילה! יותר מזה, הקרב מגע האזרחי היום הוא אבולציה נוספת שעברה ע"י המדריכים שמדריכים כיום באומנות המעולה הזאת ולא מה שאימי לימד בזמנו! אני באמת לא מבין למה אתה חושב שאני ממעיט בערכו של אימי (למעשה אני חושב ממש ההיפך על אימי!) או למה התגובה שלי לא ראויה או לא מדוייקת היסטורית! בשום מקום לא אמרתי שאימי לא פיתח את הקרב מגע הצבאי ובשום מקום לא הפחתתי מהכבוד הגדול הראוי לאימי כאחד אומני הלחימה שתרמו הרבה מאוד לתחום הא"ל הישראליות ולמערכת הביטחון הישראלית על כל אירגוניה! אבל האמת היא שהקרב מגע שאימי לימד באזרחות שונה מאוד מהקרב מגע שלומד בעבר בצבא ומלומד היום בצבא ובצדק כי לאזרחים יש יכולות פיזיות אחרות וצורך הגנתי שונה לגמרי מאשר לחיילים מיומנים. מה שמפריעה לי זה המחשבה שלך שהקרב מגע הביטחוני נחות מהאזרחי וזה שאתה לא מודע שהיו עוד אנשים שפיתחו יחד עם אימי את הקרב מגע הביטחוני (ויש עוד אנשים שממשיכים לעשות זאת היום) וכמו אימי החליטו לצאת לאזרחות ולעשות את האינטרפטציה שלהם למה שהם למדו בצבא ולמה שהם יודעים מא"ל לחימה אחרות... אגב, בציטוט שהבאתה (אשמח לקישור...) יש מספר אי דיוקים ואחד מהם הוא שאימי בנה מאפס את כל תורת הקרב מגע של צה"ל. אימי עלה לישראל ב42 ועוד לפני זה הייתה תורת לחימה בידיים ריקות בפלמ"ח שאימי רק המשיך ופיתח אותה. כל זה לא אומר שאימי לא היה אחד אומני הלחימה הגדולים והטובים של מדינת ישראל אלה שהוא לא היה היחיד ולא בודיהרמה...

marx04

New member
הקפדה על פרטים

שלום ננדין, 1. אמנם בהודעתך הקודמת לא אמרת בשום מקום שאימי לא פיתח את הקרב מגע הצבאי, אבל גם לא אמרת בשום מקום שאימי הוא זה שפיתח את את הקרב מגע הצבאי. זה הדבר שהיה מאד חסר בהודעתך הקודמת, וזו הסיבה שחשבתי שאתה ממעיט בערכו של אימי. הנחתי שמדובר בטעות בתום לב ובחוסר תשומת לב לפרטים, וכעת משתיקנת את דבריך, הכל שב על מקומו בשלום. 2. אתה כותב "מה שמפריע לי זה המחשבה שלך שהקרב מגע הבטחוני נחות מהאזרחי ..." - שוב חוסר הקפדה מצדך על פרטים ! היכן כתבתי דבר כזה ? היכן רמזתי לכך ולו ברמז קטן ? אני אולי ייקה (באופי), אך אני לא מטורף ! האם אתה באמת ובתמים חושב שאני אסכן את עצמי בהכעסתם של מיטב הלוחמים של כוחות הביטחון ? וכעת מעט יותר ברצינות - בחלק מהתגובות להודעותיי חשתי אי שביעות רצון מסויימת מהעמדה שביטאתי, וכל העת, וגם כעת, היא לא היתה מובנת לי. אינני חושב ששיטות הלחימה שפותחו בכוחות הביטחון נופלות במשהו מאומנות הלחימה קרב מגע או מכל אומנות לחימה אחרת. יתרה מכך, אינני חושב שאומנויות לחימה אחרות, ולצורך הדוגמא ג'ודו, קראטה, דניס הישרדות, נינג'וטסו, ג'וג'וטסו, אייקידו ועוד, נחותות מאומנות הלחימה קרב מגע. כל שעשיתי הוא להקפיד על מינוח נכון ולדייק בהבחנה בין אומנויות לחימה שונות. 3. במקרה אבא שלי היה בפלמ"ח (ואף לחם במלחמת השחרור), ובמקרה הוא השתתף בשיעורי קפא"פ. כבנו כמובן הייתי מודע לכך, ועל כן במהלך התקופה בה התאמנתי בקרב מגע (בעיקר בשנתיים הראשונות), ערכתי אתו השוואות בין מה שהוא למד לבין מה שאני למדתי. האם אתה מעוניין שאמשיך ? כמובן לא היה כמעט שום דמיון בין מה שהוא למד בסוף שנות ה-40 לבין מה שאני למדתי בסוף שנות ה-80. יתרה מכך, גם באתר של קמ"י לא כתוב שלפני שאימי הגיע להגנה ולפלמ"ח היו שם רק יתושים וביצות. אבל לפי מיטב הבנתי אימי לא הסתפק בלהמשיך ולפתח מה שהיה קיים שם לפניו, אלא אימי יצר דבר חדש - אומנות לחימה שלמה, בעלת עקרונות יסוד ושיטות אימון ברורות. זוהי הסיבה לכך שאני סבור שאימי הוא האב המייסד של אומנויות הלחימה בארץ (או לפחות אחד מהאבות המייסדים). 4. וכעת אני שב וחוזר על טענתי בכל השרשור הזה. כתבת: "...אתה לא מודע שהיו עוד אנשים שפיתחו יחד עם אימי את הקרב מגע הביטחוני (ויש עוד אנשים שממשיכים לעשות זאת היום) וכמו אימי החליטו לצאת לאזרחות ולעשות את האינטרפטציה שלהם למה שהם למדו בצבא ולמה שהם יודעים מא"ל לחימה אחרות... " אין בדבריך כל סתירה למה שאני טוען או לדברים שאמרתי. לגישתי אומנות הלחימה קרב מגע היא אך ורק מה שאימי פיתח. פיתוחים בטחוניים שונים, המבוססים בחלקם על הקרב מגע של אימי, על ג'וג'וטסו, על אומנויות לחימה נוספות, ועל הרבה מאד ניסיון מבצעי עשיר של לוחמי שירותי הביטחון הישראליים, יצרו ככל הנראה שיטות לחימה נהדרות ויעילות, אך השיטות האלה אינן קרב מגע. מפתחי השיטות הללו הם ודאי לוחמים מדהימים ואמני לחימה מעולים, אך הם אינם אנשי קרב מגע. 5. לבקשתך, מצ"ב קישור לאתר של קרב מגן ישראלי. בברכה, אורי.

בוקר טוב אורי

שוב אני סבור כי הויכוח/דיון נסוב סביב המינוח "קרב מגע" . רבים מבין המדריכים / מאמנים/אזרחי ישראל מיחסים את המינוח קרב מגע לפאן הצבאי ולאו דווקא לפאן האזרחי . רבים עוד יותר כלל אינם משייכים את הקרב מגע לאיימי , לטוב ולרע . כל אזרח שעבר צבא בישראל מכיר א המונח קרב מגע , את היעודים והשימושים בו . לכן ידידי , אני סבור כי הויכוח או הדיון בעניין קרב מגע/איימי הוא ויכוח עקר שאינו מוביל לשום מקום במיוחד לאור העובדה שרבים וטובים ממשיכים ללמוד ולעסוק בתחום "הקרב מגע " הצבאי בצבא או באזרחות לצרכי ביטחון וכו'... הקישור היחידי אם בכלל קיים לאיימי (לצערי כמובן) מתקיים בעובדה שאולי ורק אולי פעם הם שמעו את השם שוב ם בכלל . הקרב מגע בצה"ל כמו בגורמי הביטחון השונים משתפר , משתנה משתנה עם הזמן והצרכים וכך אפילו בפאן הצבאי לר תמיד הוא משמר את התאוריה אותה יסד איימי . אפילו ממשיכי דרכו בשנים האחרונות "סטו מדרכו" ויצרו/הוסיפו/שינו / חידשו וכו'... את "משנתו" וכיום התורה שונה מכפי שקיבלוה מידיו (המעטים שקיבלונה מידיו באמת) . לכן ידידי השימוש במינוח קרב מגע משתמע אצל כל אחד ואחד שונה ואחר ובעברית ידידי הכל יהיה נכון . שונה המינוח קרב מגע משמות אחרים המבטאים צורת עבודה ותרגול מאוד מסויימים . כשתאמר גודו כולם יבינו מה המשמעות ומה הנושא , כשתאמר טאיצי גם שם מיד ידעו בדיוק למה הכוונה , מבחינתי המינוח קרב מגע יכול להיות כמו השמות הבסיסיים ממדינות מזרח אסיה כמו : קראטה , גונגפו וכו'... והוא יבטא את ההקשר לכלל התחומים ללחימה בידיים חשופות או בנשק קר/חם . יום טוב חיים

מצד אחד אתה מדבר על עקרונות בקמ"ג

מצד אחד אתה מדבר על עקרונות יסוד ושיטות אימון ברורות שהגדיר אימי, ומצד שני אתה מדבר על חוזר לעניין הטכניקות בשיטה. לדעתי עקרונות היסוד (יעילות, השתלטות מהירה על התוקף...) הינם זהים לכל סגנונות הקרב מגע, בעוד שהשוני בין הסגנונות מתקיים בנושא הטכניקות (לעיתים באופן קל ביותר ולעיתים באופן יותר משמעותי). השאלה מה אתה מגדיר כקרב מגע, ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר שקרב מגע זה מה שפיתח אימי. אם אתה מתכוון לעקרונות היסוד, אזי הם זהים אצל כולם. אם אתה מתכוון לטכניקות, אז כמו שאתה אמרת על אביך "כמובן לא היה כמעט שום דמיון בין מה שהוא למד בסוף שנות ה-40 לבין מה שאני למדתי בסוף שנות ה-80" וכמו שחיים זוט כתב בשו"ת עימו "הקמ"ג משתנה מאוד לפי צרכי הרחוב. יש הרבה שינויים. הגיע מצב שדניס אמר לי שאם אימי היה מתעורר היום, הוא לא היה מכיר את הקמ"ג". אז מה פיתח אימי?

ננדין

New member
רן, לשאלתך "מה פיתח אימי?"

לדעתי התשובה המתאימה ביותר היא ע ק ר ו נ ו ת! אימי פיתח עקרונות ופה כנראה גדולתו, רק חבל שחלק ממשיכיו לא מתמקדים מספיק בעקרונות שלו ומתמקדים יותר ב "גאוות היחידה" שלהם... אגב, אם רוצים דווקא לדון במשותף בין הקרב מגע של אימי והקפ"פ של חיים פאר ואבי נרדיה אז העקרונות הם הנקודה הכי מתאימה ולמעשה אפשר להגיד שמה שאימי עשה ומה שחיים פאר ואבי נרדיה עושים היום זה ה JKD הישראלי...

ננדין

New member
אורי בוקר טוב

תסלח לי מעט על הניסוח הדל שלי בהודעות כעת וזאת מכיוון שבשבילי זה "לילה טוב" בגלל שעוד לא הלכתי לישון מאתמול ועבדתי במשמרת לילה בזמן הזה... ולעניין - כתבתה: "אבל לפי מיטב הבנתי אימי לא הסתפק בלהמשיך ולפתח מה שהיה קיים שם לפניו, אלא אימי יצר דבר חדש - אומנות לחימה שלמה, בעלת עקרונות יסוד ושיטות אימון ברורות..." ואני מסכים איתך חלקית שאכן אימי לא הסתפק בפיתוח קל של מה שהיה אבל הוא עדיין לא יצר משהו חדש לגמרי ולראיה אני ממליץ לך להסתכל על תמונות הקפ"פ הישנות בארכיון של הפלמ"ח ואתה תופתע כמה דימיון טכני יש לקרב מגע של היום (יש גם הרבה שוני...) אגב, אם אני לא טועה אבא של אבי נרדיה היה גם אחד ממדריכי הקפ"פ בפלמ"ח... כתבתה גם: "וכעת מעט יותר ברצינות - בחלק מהתגובות להודעותיי חשתי אי שביעות רצון מסויימת מהעמדה שביטאתי, וכל העת, וגם כעת, היא לא היתה מובנת לי..." חשתה אי שביעות מהעמדה שביטעתה מכיוון שיש בינינו חוסר הסכמה ענקי בכל הנוגע להתייחסות לשם קרב מגע אבל בדיוק בשביל זה קיים הפורום, בשביל דיונים לגיטימיים שכאלו ואני רק מקווה שאתה מבין שאי השביעות שלי אינה חס וחלילה נובעת ממטען אישי אלה מחוסר ההסכה המקצועית בינינו על מהות המונח "קרב מגע". רק חבל לי שהדיון הלגיטימי לגמרי הזה (שאני שותף לו בדיוק כמוך) מעפיל על שרשור הברכות לחיים פאר...

קפ"פ זה לא קרב מגע !

קפ"פ זה לא קרב מגע ולכן זה שם שונה ושיטה שונה ! זה נקרא קרב פנים אל פנים ואין לערב בין השניים כשם שיש גוגוטסו מול גוגטסו ברזילי לאורי אל נא תטעה בשמות ולכן לשיטתו של אימי קרב מגע אין ולא דימיון לקפ"פ. מדובר בתרגילים שונים וישומים שונים,הוצאות אקדח שונות וגישה לסכין ונשק בצורה שונה . לקפ"פ אין דרגות ואין חגורות אין מאסטרים וגראנד מאסטרים בדיוק כפי שנהוג במערכות הביטחון ולא כפי שנהוג בשיטות האזרחיות.

marx04

New member
מסכים לגמרי

קפ"פ זה לא קרב מגע. ראה את תגובותיי לרן וליובל בשרשור האחר. בברכה, אורי.

מזל טוב

היי אורי השירשור הוא רק על מנת לאחל לחיים מזל טוב על פועלו לקידום אומנות לחימה ישראלית מטעם מערכת הביטחון ( מבחינתי נקרא לה בננה ) ולא להיכנס לפוליטקה או טעם רע או מה זה קרב מגע . למי שמעניין קרב מגע שיפתח שירשור על כך ,חיים פאר וקרב פנים אל פנים אין להם שום עינין בקרב מגע לפחות לי אישית כמי שמכיר את הנושא מקרוב ולבטח קרב מגע אזרחי אינו מענין לחלוטין,ויש לי כבוד לאימי ולפועלו . אתה לא חייב לאחל לו מזל טוב אבל זה היה יפה מצידך לעשות זאת כפי שעשו אחרים ואין בכך לגרוע מכבודם של אחרים.

אמילי ב

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo140.gifמזל טוב לחיים

כל הכבוד..גאה בך מאוד!! גאה ללמוד אצלך
(לחיים
)

../images/Emo106.gif../images/Emo47.gif../images/Emo49.gif../images/Emo24.gifלחיים פאר

רן, תמסור לו ד"ש חמה ממני

מזל טוב

ההיכרות שלי עם חיים פאר אינה כתלמיד שלו, אבל מהמעט שמשתקף מהיכרותי עימו אני יכול להעיד עליו כמי שמשקיע את ליבו ורוחו בהוראת אומנויות לחימה (ג'וג'וטסו/קפ"פ), והאומנות והוראתה גם יחד הן חלק מהותי ומקצועי בחייו. מורה לדוגמא. איל

למעלה