קרב מגע כאומנות לחימה ספציפית
שלום רן, את הדברים שכתבת קראתי גם בפרסומים באינטרנט של חיים פאר ואבי נרדיה וגם בפרסומים של רוני קלוגר. בכל הכבוד לאנשים הללו וגם לך, אני חולק על תפיסה זו. לדעתי, כיום (להבדיל מהמצב, אולי ב-1950 או ב-1960) קרב מגע היא שם לאומנות לחימה ספציפית, אשר מקורה באימי ליכטנפלד. כל אמנות לחימה אחרת, גם אם תהיה ישראלית, וגם אם מקורה בכוחות הביטחון ובידע המעשי שנצבר שם, אינה קרב מגע. לשם הדוגמא, בוא נניח שבעוד עשר שנים, אם וכאשר אהיה בעל דרגה מתקדמת מאד באייקידו, אני אצור אמנות לחימה חדשה בשם קמי"ל (ראשי תיבות של "קרב מגע ישראלי לשטח"), שתהיה מבוססת על הידע והניסיון שנצבר אצלי בעקבות אימוניי באייקידו (אני מתאמן כבר שבע שנים, ובעוד עשר שנים אהיה בעלי ידע וניסיון של 17 שנים) ועל הידע ועקרונות הלחימה שרכשתי בשש שנות האימונים הרצופים שלי בשנות השמונים והתשעים בקרב מגע אצל ירון ליכטנשטיין, תלמידו של אימי ליכטנפלד. במקרה כזה, יתכן מאד שהאומנות שאצור תהיה אומנות לחימה מדהימה, יעילה וקלה ללימוד ולתפיסה, אבל היא לא תהיה קרב מגע, גם אם היא תהיה מבוססת על עקרונות של יעילות מירבית, של ניטרול מהיר של היריב ושל מקסימום תוצאה במינימום מאמץ, וגם אם יהיו משולבות בה טכניקות רבות בהן נעשה שימוש בקרב מגע. זאת משום, שלא צברתי די ידע ואימונים במסגרת אימוני הקרב מגע, ומשום שלא הייתי תלמיד די ותיק של אימי או של תלמידיו. אינני חושב שמי שדרגתו הגבוהה ביותר בקרב מגע היא חגורה כחולה (עבדך הנאמן), יכול להיחשב כממשיך דרך לגיטימי של אימי ודרכו. במקרה כזה, השימוש שלי במונח "קרב מגע" בשמה של אומנות הלחימה שאצור יהיה פסול, ויהיה בו כדי להטעות את הציבור. אם לעומת זאת אקרא לאומנות הלחימה שאצור "ISDAF" (ראשי תיבות של Israeli Self Defence At Field)זה כבר יהיה לגמרי לגיטימי, משום שהמונח "הגנה עצמית" הוא מושג גנרי. יתכן שבשנות ה-50 וה-60 "המונח "קרב מגע" היה מושג גנרי, אך מרגע שאימי אימץ אותו לצורך אומנות הלחימה שיצר, ועשה בו שימוש במשך עשרות שנים מבלי שמישהו מנע זאת ממנו או קרא עליו תיגר בהקשר זה, אזי המשמעות שלו השתנתה והפכה לשם של אומנות לחימה ספציפית. בשולי הדברים חשוב לי להבהיר, שעמדתי המוצגת כאן אינה תומכת בהכרח בעמדתו של DARREN LEVIN בארה"ב, שלמיטב הבנתי מנסה לנכס לעצמו בלבד את המושג "krav maga" באופן המונע גם מאנשי קרב מגע לגיטימיים (תלמידיו של אימי או תלמידיהם) לעשות שימוש במונח "קרב מגע" בארה"ב. כעת תאר לעצמך, שלאומנות הלחימה שאצור אקרא IJJ (ראשי תיבות של Israeli Jujutsu). האם זה ישקף נאמנה את טיבה של האומנות שאצור ? (בל נשכח שבקרב מגע יש טכניקות לא מעטות הקיימות בג'וג'וטסו). האם זה יהיה לגיטימי שאטען שמותר לי להשתמש בשם הזה משום שהמונח ג'וג'וטסו נתפס בקרב הציבור כשם כולל/גנרי לאומנות לחימה יעילה ושימושית ? אני סבור שלא. בברכה, אורי.