cfs בתקופת המחזור

happy78

New member
cfs בתקופת המחזור

היי לכולם
הצטרפתי זה עתה אל הפורום
חולה במחלת היאפים כבר שנתיים וחצי..
רציתי לשאול ולהתייעץ בעיקר באוכלוסיית הבנות של הפורום :)
אני חשה החרפה בסימפטומים של המחלה לקראת המחזור ואחריו.
אני מבלה שעות רבות בשינה יותר מן הרגיל. החולשה מתגברת בעיקר בזרועות ובכפות הידיים אבל קיימת גם בגוף בצורה חזקה.
לפעמים אני מרגישה שאני עומדת להתעלף מרוב חולשה.

האם זה נשמע לכן מוכר?

ruthi26

New member
כן

עם כל הסימפטומים הבעעעעע כשמגיע הוד מלכותו הוא מגיע בשיא שלו, ואני מעולפת לגמרי, אבל לפני כן יש סימפטומים זוועתיים

שווה לנסות דיקור לאזן, אני ניסיתי וזה עזר אם את יודעת מתי הוא צריך להגיע, כל מיני דברים שיכולים לגרום לפחות כאבים ומיחשושים מגעילים

למרות שאני בצד הפיברואי ולא מחלת היאפים

סליחה סליחה

אבל נא לקרוא לילד בשמו הנכון:
"תישושת כרונית" ולא "מחלת היאפים".

כבר מזמן הוכח שאין כל קשר בין "יאפיות" לבין תשישות כרונית, שיכולה לפגוע בכל אחד, מכל מגזר ומכל רמה סוציואקונומית.

דווקא פה בפורום, מאוד חשוב לנו לעקור תופעות כאלה, כמו שמות לא נכונים שמעלים אסוציאציות לא נכונות לגבי אוכלוסיית החולים, מן השורש.

אה, וברוכה הבאה.
וגם - לא מכירה.
ועוד יותר - יש מלא כיבוד במטבח, תרגישי חופשיה.
יש עוגת שוקולד עם קרם תפוזים, ויש ריבועי לימון חמצמצים וטעימים, ויש גם ממגוון פירות העונה (ממליצה על אגסים!), ותה חם בשפע (כי די, כבר חורף. אני אפילו מקוררת מספיק להוכיח את זה!).

happy78

New member
תודה

תודה על התגובות!
צודקת! (טעויות של מתחילים)
למרות ש"מחלת היאפים" נשמעת חיננית :)
אפילו מעוררת חיבה :)))

שבוע טוב

ממש לא מעוררת חיבה

רובנו אפילו לא קרובים להיות יאפים.
רובנו נאבקים במחלה ובתוצאות שלה שהשאירו אותנו - אפעס - הרבה פחות עשירים מרוב היאפים בעולם, ואפילו על סף קו העוני, לא נעים לומר.
ההשראה לשם המאוד לא נעים הזה היתה ההשערה שהיתה בעבר - שמי שמרשה לעצמו להיות סרוח במיטה כל היום (זו התחושה של מי שהגדירו אותה כמחלה של יאפים) ולא לעבוד, חייב להיות ממעמד סוציואקונומי גבוה, שכנראה לא צריך לקום כל יום לעמל יומו כדי לחיות.
בסופו של דבר החיים מראים שגם אנשים שמאוד קשה להם בחיים, נוטים לא פחות להיות חולים במחלה הזו, ולכן גם לסבול ממנה הרבה יותר, כי להם באמת אין גב כלכלי שיתמוך בהם כשהם חולים במחלה עם שם, שהוא אולי חינני בעיני כמה, אבל עשוי להישמע כמזלזל מאוד בניסיונות שלהם להרים בכל זאת את הראש מעל למים ולחיות כמו בני אדם...

happy78

New member
מתנצלת

לא הייתה לי כוונה לפגוע...
אני סובלת מהמחלה מאוד אבל לפעמים הומור עוזר להעלות חיוך ומעורר תקווה :)

Sigal H

New member
כן

אני נהיית מסמורטטת לגמרי, צריך שפכטל כדי לגרד אותי מהמיטה... וזה די הגיוני. בכל זאת, מחזור די מחליש את הגוף בכללי. נראה לי.

אה, ו-ברוכה הבאה למועדון האקסקלוסיבי, המגניב, הנחשק, של התת"כים!

(תת"כ = תסמונת התשישות הכרונית, בלעז CFS).
נראה לי שאם היינו פותחים את גן החיות התת"כי, היו בו עצלנים חמודים על העצים, חתולים נחים על כריות ופינגווינים עם שמיכת כרבולית. והמון ספות לנוח עליהן כשמטיילים בגן, במקום סתם ספסלים. ומזג אוויר נוח בכל ימות השנה. ובקיוסקים - שלוש כריות חמות חינם על חשבון הבית. עוד משהו, מישהו?

(סיגל, ביום של חוסר קוהרנטיות מוחלט. סליחה
)

ריפנזל

New member
בטח, מוכר וידוע

הכי אני שונאת את השבוע שאחרי, שלכאורה הכל כבר עבר, אבל אני עדיין אוספת את עצמי מהריצפה.

ruthi26

New member
אוףףף איך אני שונאת את זה

כבר 3 ימים כאבים בכל הגוף, הרגליים קורעות אותי לגמרי

מה אתן עושות עם כאבי הרגליים האלה? אשמח לשמוע קצת טיפים

אני מסמורטטת לחלוטיןןןןןן
שונאת את ההרגשה הזו, והעצבים שלא נדע

אני יודעת שזה לא טוב שאני אנטי כדורים אבל אני לוקחת כל כך הרבה, אז מה עוד אחד לאוסף
נראה לי שהיום אני איכנע בסופו של דבר

איך אני רוצה שזה יעוף לי כבר מהחיים

ריפנזל

New member
אם זה כאבי רגליים מהמחזור - אקמול. אם לא,

אם זה לא מהמחזור - שוקולד ולמיטה
שום דבר לא באמת עוזר.

אם זה בגלל שקר אז חימום כן עוזר, אבל לא קר היום..

ספרי איך עברה הטיסה והחופשה!

ruthi26

New member
מאמינה לי שאני כבר לא יודעת

אולי הפיברו' מחמירה עם התסמינים של הפיחססססס הזה

הטיסה היתה בסדר, הבן שלי ישב לידי הייתי צריכה להתנהג למופת, ויחסית היה בסדר, אולי עם הזמן תפחת החרדה אי אפשר לדעת... הטיסה חזרה היתה מפחידה, היו כיסי אוויר, והיינו צריכים לחגור חגורות שתביני, הלב שלי נפל לו אי שם, והבן שלי שואל "אמא למה המטוס קופץ, אנחנו נתרסק?" נו רק את זה הייתי צריכה לשמוע.. אמרתי לו, אלו כיסי אוויר יש רוחות.. וזה כמו לונה פארק.. כמה חיכיתי לנחות אבל היה בסדר. טסנו עם ישראייר

הנופש היה מדהיםםםםםםםםםם אין מילים, כייף בל יתואר, כולנו נהנינו וממש ממש לא התחשק לאף אחד לחזור, מלון נהדר ממליצה מאוד "לה פלאיה" נמצא ליד חמאם טורקי חושבת. נקי, אוכל נהדר, הרגשה כייפית, בקיצור 10.
חזרתי עם אנרגיות ובהיי ועכשיו אני כבר בבעעעעעעעעעע.. בעוד כמה ימים יהיה בסדר

אני באמת אשקול את עניין החימום, מקסימום אדליק מזגן, לא חשבתי על זה, תודה

היינו בשייט איזו רוח מדהימה היתה, בסרט תלת מימד מצחיק מאוד, ריף הדולפינים שהיה מדהים, איזה רוגע לא יכולה להסביר, הילדים והבעל הלכו לעיר המלאכים, ואני נחתי כמו מלכה...

למעלה