CENTER COCKPIT VS AFT COCKPIT

zamibc

New member
CENTER COCKPIT VS AFT COCKPIT

אשמח לקבל חוות דעת השייטים בהקשר להבדלים הנתפסים והלא נתפסים ממבט ראשון בהקשר לשימושיות של CENTER COCKPIT לפרופיל הפלגה בים התיכון, לא מניח שיהיו הפלגות BLUEWATER או הפלגות במזג אוויר שולי, בעקר הפלגות עם חברים, משפחה, לחופי הים התיכון, מפרצים, מרינות בים התיכון, במזג אוויר יפה, בעיקר בקיץ. למי מתאים CENTER COCKPIT? לאיזה פרופיל הפלגה? מה היתרונות? מה החסרונות? למה כדאי לשים לב? האם יש הבדל במחיר? האם כדאי? איך ניצול השטח (מעברים) ב CENTER COCKPIT? על חשבון מה בא ה CENTER COCKPIT? סלון? מהי רמת הנוחות במטבח צמוד לדופן במעבר לחדר השינה האחורי? אוורור? תודה על תשובות לשאלות ותוספות למי שיש זמי בן-חורין

דאויד

New member
חוות דעת ../images/Emo35.gif

עדיין אין לי חוות דעת מגובשת לעצמי, ואשמח לשמוע על הנושא. קישור למאמר מעניין >>כאן

בת ים

New member
אני יודעת שכשבזמנו חיפשתי סירה

לא מצאתי תשובה חד משמעית.חוץ מאשר ספינות סנטרל קוקפיט מתאימות למגורים. אבל אז לא היה קיים הפורום. מקווה שבעזרת הידע הרב ועצם העובדה שיש בים הקוראים בעלי סירות סנטרל קוקפיט, נוכל לקבל יחדיו תשובות?

שאלה אינדיבידואלית../images/Emo68.gif../images/Emo35.gif../images/Emo66.gif

השאלה לגבי יכטה פרטית היא ממש לטעמו הפרטי והגליו של המשתמש. לגבי סירות צרטר השאלה ניפתרה מזמן, הן מספקים והן השוכרים מעדיפים AFT COCKPIT. מכיר שתי חברות ביוון שהשכירו בעבר יכטות CENTER COCKPIT וניפטרו מהן מהר לא רק בגלל תחזוקה (אין כמעט הבדל בהוצאה) אלה בגלל שהשוכרים העדיפו COCKPIT פתוח לים. לגבי הנוחיות השאלה איזה גודל ספינה, מה השנתון ומה התיכנון הפנימי. ביכטות AFT COCKPIT השוני לא גדול לעומת יכטות CENTER COCKPIT שהדלי הלוקה הפנימית הם שונים מאות. ברציף שלי באשקלון עוגנות 4 כאלו שהיגיעו מקצוי תבל כל אחת עם תפיסה מאוד שונה מרעותה.

Alex33

New member
מהפלגות שלי בזמנו ב MOODY ...

וגם מהתרשמות אישית במשך השנים מסירות אחרות, בסוג ההפלגות המקובל אצלנו ,מזג האוויר באיזורנו ובסירות עד בערך 40-רגל, יש לCenter Cockpit יותר מגבלות מאיתרונות . אציין כאן מיד שלדעתי פירמה זו (MOODY)היא טובה ואיכותית והייתי שוקל, לו היה לי כסף לקנות כזו חדשה, להתפשר בנושא זה..
. אבל בעיקרון: 1. הקוקפיט משמעותית קטן וצר יותר מסירה עם Aft Cockpit , מגבלה למזג אוויר חם כמו באזורנו שחיים חלק ניכר מהיום בקוקפיט. 2. קוקפיט גבוהה בהכרח,(כדי יהיה גובה סביר גם לחדר שינה אחורי מתחתיו). שזה אומר מגבלת ראות חמורה מתחת לחלוץ ומאידך שפריצים מגיעים ללא הפרעה בקידמית ובים קצת גלי. ספריהוד קשיח קבוע בו מצויידות חלק מסירות אלה חוסמות בקייץ את האוויר לליושבים. הרגשת טילטולים מורגשת יותר שם למעלה..לרוב תחושה של להיות "חשוף יותר" גם בגלל הגובה וגם בגלל מיגבלות עומק קוקפיט או גובה משענות גב בקוקפיט,שני דברים שבהכרח מוגבלים אחרת הסירה תהיה גבוהה ללא יחס למידותיה האחרות. 3. סלון קטן יותר ומאידך חדר אחורי..גדול מידי יחסית למרחבים האחרים בסירה. 4. הרגשה פחות..ידידותית לנוע על פני הסירה כאשר צריך "לטפס" לקוקפיט או "לרדת " לסיפון גם שבעיקרון אמורה להיות הרגשה טובה יותר של הגנה מפני גלים נשברים מאחור שיציפו את הקוקפיט. אלה רק דברים כלליים הקשורים בעיקר במבנה הקוקפיט ולנוחיות האנשים בו ,בלא להתייחס לתכונות נלוות אחרות של סירות אלה, שהן ברובן משוייכות לקבוצה של ה"קרוסרים" ,שזה דווקא לחיוב בעיקרון בהקשר הכללי של תכונות ומבנה. לטעמי,כאשר מדובר על הפלגות שבת עם משפחה וחברים, או הפלגות חופיות ואיזוריות באגן המזרחי של הים התיכון בסירה 35-42 רגל אני אעדיף קוקפיט אחורי. בסירות גדולות מ-45 רגל אני משער שמגבלות אלה "נבלעות" ומפריעות פחות באמצעות תכנון חכם .

arik2000

New member
לרוב היתרונות גדולים מהחסרונות

אמנם תלוי בסוג היאכטה ובתכנון אבל היתרונות לקוקפיט מרכזי הוא באפשרות הפלגה כמעט בכל מזג אויר בקוקפיט,מרחב שינה פרטי בקבינה אחורית,מרחב ראיה גדול יותר (במיוחד ביאכטות מעל 10 מטר) ,משמעותי בתמרון במרינות בטיחות בשהיה בקוקפיט בהפלגות קשות,וכמובן שלא נרטבים מכל גל גבוה. אבל זה רק דעתי . דוגמא ליאכטה כזו בתמונה.

Alex33

New member
אריק, אכן בסירה זו אין ל...

center cockpit שלה את אותן מגבלות שהזכרתי, אבל סירה זו במבנה ,בתכנון ( Colin Archer ?)ובבניה שלה היא אינה דומה אפילו בקירוב לשום סירת GRP "תוצרת" מפעל,סנטר קוקפיט או לא, כמו Moody, Oceanis CC ,וכו'. סירות כמוהה איננן בנימצא כמעט לרכישה כיום ( אלא יד שניה בנות כמה עשרות שנים..)ואינן מיועדות בהגדרה למזג האוויר ולסוג ההפלגה באיזורנו של השייט הישראלי ה"ממוצע" . אבל מביקורי בה היא אכן סירה מרשימה ,ובמשקל שלה בטוחה, נוחה ונעימה להפלגה במגוון רב של מזג אוויר, גם בלי קשר למבנה הקוקפיט..

נצל"ש

אולי יואיל משהוא להסביר גם על היתרונות וחסרונות של DS הן ביחס למבנה הסירה והן ביחס לנוחות? מה הסיבה שלא רואים הרבה כאלו במרינות בארץ? תודה

בת ים

New member
אולי מאותה סיבה שבארץ יש

עדיפות לAFT קוקפיט. רב הזמן נמצאים בקוקפיט בכל מקרה. לכן יתכן כי השקעה בDECK SALON קצת מיותרת.

Alex33

New member
DS-Deck salon וגם RS Raised Salon

שזה ואריאציה חלקית על אותו נושא, הם רעיונות תכנוניים שבאו לענות נושא מרכזי אחד, הרצון שליושבים בסלון וליד שולחן הניווט תהיה תצפית הקיפית וב"גבה העיניים" למה שקורה בחוץ וסלון מואר יותר; יותר מעניין,נעים,בטיחותי. הדבר משמעותי יותר בסירות הגדולות שם הסלון "שקוע" יותר למטה ואולי חשוך יותר . לאותה מטרה יצרו בסיפון זה חלונות סביב גדולים ורבים יותר.חדרי השינה והשירותים נשארו "למטה" .כל זה יצר גוף גבוהה יותר , כולל נפח פנימי גדול יותר, שמתכננים טובים יודעים לנצלו לאיכסון או ליצירת יחידת שינה נוספת . סגנון זה גם הפריד -ולטובה-בין אזור "הפעילות" של הצוות, לבין אזור המנוחה. יש כאלה ששיפרו זאת על ידי העלאת המטבח למישור גבוהה זה או יצירת עמדת ניהוג שניה בפנים, אם כבר ניתן לצפות מבפנים לכל הכיוונים.. יש בזה גם כ"פזילה" לסיגנון הMS -Motor Sailor ,סגנון קרוסרים פופולרי ומכובד בעבר שרק חברות מעטות ויחודיות מייצרות אותו כיום, אבל עם יכולת מפרשים משופרת מ MS גם אם ללא המנוע החזק יותר משמעותית ב MS מקובל. לטעמי יש בזה לא מעט "צעקה" תכנונית, רצון לשנות ,לחדש ולגוון כדחיפה שיווקית שלרוב מייקרת את המוצר, יותר מאשר שינוי ראדיקלי כפתרון בעיה אמיתית. לצרכים המקומיים שלנו, לדעתי זה לא ממש יתפוס וזאת מכמה טעמים. בסלון גדול וגבוהה זה עם חלונות גדולים מהרגיל סביב, שוב יש אפקט "חממה" בקיץ "שלנו", דבר שמחייב מזגן...עד כמה שניתן. במזג האויר החם שלנו הרוב יעדיפו שהייה מאווררת אך מוצלת ( בימיני) בקוקפיט על פני ישיבה בפנים בסלון מוגבה, חם עם משטחי חלון גדולים ומחממים. באירופה הם אולי נהנים לצפות מבפנים בגשם הלונדוני הקייצי ,מוגנים מהקור ומהרוח בחוץ .. בנוסף לכך,ליושבים בקוקפיט סביר שהקבינה הגבוהה תפריע יותר בתצפית קדימה מאשר בסירה רגילה, למרות מאמצים תכנוניים די מוצלחים ובעיקר אסטטיים לפתרון בעיה זו ולהסוואת המבנה הגבוהה והBOXY של הקבינה. בכל זאת ,אם מביטים בכמה מהסירות האלה מבחוץ ( לא כולם ראיתי בפנים,אעשה השלמות בתערוכת לונגון הקרובה..
)חלקן נראות ממש נחמד ,לפחות כשהן קשורות למזח במרינה.

arik2000

New member
אלכס זה נכון מה שאמרת ../images/Emo3.gif

כוונתי הייתה להראות שאפשר גם אחרת.... זה תלוי במבנה וגודל היאכטה וכמובן הכי חשוב בעיצוב הכללי ,ראיתי גם דגמים של יאכטות מ"פיבר" שנותנים את אותם תוצאות,אבל זה באמת עניין של טעם .

mika220

New member
הכל העדפה אישית

לדעתי ביאכטות קטנות בהחלט סנטר קוקפיט לא משתלם הורס את המבנה וכו, ולכן לא משתלם אך ביאכטות של מעל 50 פיט סנטר קוקפיט מעניק סיפון עם מרחב הליכה מצויין - אחרת רק ביאכטה תחרותית תשיג כזה סיפון. מבחינת שליטה ותמרון הכל עניין של ללמוד את כלי השייט שלך ברגע שתכיר אותו ותתרגל עליו אז כל יאכטה אפשרי למתמרן הכל כמובן בהדרגה. עדיין לפי שאלתך זאת צרה של עשירים אני מצטרפת לאלכס שלא הייתי מתנגדת למודי.

למעלה