CENGER

נילוס1

New member
CENGER

האם יש פה מישהו שמוצאו מצאנגר? או שאולי ביקר בבית-הקברות של צאנגר?

עב

New member
האם מדובר במקום על גבול רומניה?

באתר על בתי עלמין יהודיים בעולם מוזכר מקום דומה CSENGER וכתוב שם שבית העלמין במצב מעולה ויש שומר לא יהודי, מדיווח בשנת 2004.

B T1

New member
בפורום ההונגרי בהונגריהת יש תלמידה

(לפי הגדרתה) שכרגע עיסוקה העיקרי מתמקד בטיפול בבתי עלמין יהודיים בהונגריה. ממליץ להקים איתה קשר.

siofok

New member
אני חושב שהיא אמא לתלמידה

בכל אופן הגב' שחוקרת בתי עלמין מסתובבת באיזור הבלטון רכובה על אופניים בלווית ביתה(בת 12 בערך)

נילוס1

New member
CSENGER ממש על גבול רומניה.נכון

זה המקום שממנו מתחילים השורשים שלי..... סבא של אבא שלי קבור שם ואכן בקרתי במקום כמה וכמה פעמים,נכון זה בית-עלמין מגודר ושמור בכניסה יש גוייה שהיא אחראית והיא מכניסה את האורחים לשם וכמה שזכור לי יש ספר מבקרים אצלה,רוב המבקרים הם יהודים דתיים מאוד ויש הבאים לשם באוטובוס כי קבור שם רב מפורסם הצדיק רב אשר אנגל בן ישראל הלוי זכר צדיק לברכה , אני זוכר גם את חמתה או אמא של השומרת העכשווית היא הכירה וזכרה את בת-דודה של אבא שלי שתמיד באה לשם מברוקלין ואחותה מהארץ SARI ROSENFELD וLEA(YOLI GOLDSTEIN לבית HERSKOVITS שזה שם משפחתי שלי. הסבא שלהן ושל אבא שלי מאיר קבור שם. איך אפשר ליצור קשר עם האשה שחוקרת על בתי הקברות היהודיים?

עב

New member
מה אתה מחפש בעצם?

עדיין לא גילית לנו. האם אתה מתכנן נסיעה לצ'נגר או רוצה מידע כלשהו על המקום? יש לי כבר עוד מעט שנתיים ניסיון במחקר שורשים בהונגריה וסלובקיה, אולי אוכל לעזור.

נילוס1

New member
מחפש עוד אנשים מ-CSENGER

הייתי בצאנגר כבר הרבה פעמים ובטח שעוד אהיה האמת שבשנים האחרונות אני סובב רק סביב בודפשט פשוט זה רחוק מאוד ..... אשמח להכיר עוד כאלה שהשורשים שלהם הם משם או מהאזור .... כמו מאזור-FEHERGORMOT שזה האזור שאימי נולדה שם.

עב

New member
Ujfeherto

גם במחוז Szabolcs. אמא שלי משם, לא מוכנה לדבר על זה וגם לא לבקר
. בן דוד שלי (שאף נולד בכפר) נסע לבקר וחזר מאוכזב, למרות שיש בית עלמין שמור ומצבה לזכר הנספים. הוא לא התחבר. כנראה לא מצא את הרוח שחיפש שם. אמא שלי ואמא שלו לא עוזרות לנו, לא אומרות איפה היה בית הכנסת, איפה עמד הבית וכו'. על היהודים בכפר חסר החשיבות הזה כתבו שני ספרים! מחקר אנתרופולוגי בהונגרית וגם ספר זכרונות של יהודי שהיגר אחרי המלחמה לשבדיה. הספר השני באנגלית ופרק די גדול מוקדש לחיים בכפר. חוצמזה יש גם אתר של אמריקאי שאמו ביקרה אצל הסבים שלה בכפר והוא העלה את זכרונותיה לאתר. הוא מקדיש המון זמן למחקר על הקהילה היהודית של אויפהרטו וחייה.

נילוס1

New member
FEHERGYARMAT

מי האמא שלך ומה השם של משפחתה היה? כי אמא שלי זוכרת את כולם אני חושב אמא שלי תהיה בעוד כמה חודשים בת 75 היא בת למפשחת וייס מהכפר שליד פהיירגורמוט היא אבל מכירה הרבה מהאזור אולי היא הכירה את אמא שלך? אשמח אם תכתבי לי את שם אמך ואם יש עוד פרטים שיכולים לעזור? תודה.

שם אמי בהונגרית שרי או שריקו

הוריה, אהרון פרל שנולד בדוגה שליד קיש ורדה ורוז'י(רחל)פרלשטיין שנולדה בסאטמרצ'קה, גרו לאחר נישואיהם ב FEHERGYARMAT ולאחר כמה שנים עברו לדברצן בה חיו עד גירושם לגטו מתסאלקה ואח"כ לאושוויץ. בFEHERGYARMAT חיו למיטב ידיעתי עוד שתי אחיות של סבתי ומשפחותיהן. שמה של אחת מהן מורישקו(מרים)שנשאה לתנחום לוי. רוב דודיה ודודותיה הגרו לארה"ב לפני השואה. זכור לי דודן שלה ששם משפחתו וייס , בהזדמנות אבדוק ברשימות בני המשפחה העניפה החיה שם ואברר פרטים נוספים אודותיו.

למעלה