בני בן 15 עם טוראט ו OCD המטופל תרופתית עם לוסטרל בהשפעה טובה מעל שנתיים כעת אנחנו בתהליך גמילה של התרופה הפסיכיאטרית המליצה על אומגה 3 כפי שכתבתי קודם ועל טיפול פסיכולוגי של CBTהאם מישהו עבר טיפול דומה ויכול לספר על סוג טיפול זה. תודה נעמי
אם זה עוזר כוונתי, למה להפסיק? יש לי הרבה כבוד לאומגה 3 אבל ... את יכולה במקביל עד שתהיו בטוחים שהאומגה מפחיתה את הזדקקותו לתרופה ואז לרדת בהדרגה ולראות אם אפשר לוותר על התרופה. אוסידי יכול להיות הרבה יותר קשה מטוראט ולגבי CBT - Cognitive behavior therapy זו שיטת טיפול התנהגותית פסיכולוגית שמטרתה לבחון את הקשר שבין קוגניציה (הכרה) להתנהגות. להביא את המטופל להבין מה גורם להתנהגות בלתי רצויה כמו למשל באוסידי ומה הוא יכול לעשות ברמת המודע כדי להפסיק את הריטואל או הקומפולסיות והאובססיות תוך שהוא מודע להשפעתן עליו. למשל אם הוא חושש מחיידקים להוכיח לו שיאכל עם יד לא שטופה ולא ימות מזה... ולביאו למצב שגם עם רמת החרדה שלו עולה מזה לשחקים- היא אט אט תפחת כי הוא יבין בהכרה שלו שזה רק האוסידי וזה לא באמת קורה. זה נקרא "חשיפה" ודרך זה הוא גם משנה את הקוגניציה שלו לגבי הנושא. זה כה בכללי. צרפתי לך מקור לקריאה בעברית לא רע בנדון. לא הייתי מפסיקה טיפול תרופתי אלא הולכת במקביל עם טיפול תרופתי והתנהגותי פסיכולוגי כמו קביים עד שניתן יהיה בוודאות להפסיק
הטיפול ההתנהגותי לסובלים מ-OCD. המטפל הגיע למצב שבו הכניס יד לאסלה (שהיתה נקייה במיוחד) ואם אני זוכרת היטב (?) אז גם שתה אותם. גם המטופלת הצליחה לטבול ידה באסלה (היתה לה חרדה קשה מחיידקים). כנראה שהשיטה עובדת, אם כי לא נוסתה אצלינו.
אני מאמינה שהשיטה יכולה לעזור. אצלנו היא נוסתה ללא הצלחה, לטענת הפסיכולוגית כי בני לא שיטף פעולה ולא היה לו מוטיבציה להצליח... יחד עם זאת, הוא מתמודד בעצמו עם ה"טקסים" שלו והצליח להיפטר מדי הרבה..
לפני מס' חודשים הפחתנו מינון מ 200 מ'ג ל 150מ'ג ללא שינוי בהתנהגות כלאמר בהצלחה לפני כשבוע הפחית במינון ל100 ובנתיים הכל בסדר, אפילו אם נגיע להפחתה חלקית של התרופה זה יהיה טוב. לדברי הפסיכיאטרית ההתנהגות שלו היום לאחר טיפול ארוך בתרופה בעצם תבועה בו והיא מאמינה שניתן לגמול מהתרופה ובמקביל טיפול פסיכולוגי הבעיה היא שאינו מוכן ללכת לפסיכולוג.