Cbt?

Never give up1

New member
בדיקות

בדרך כלל לכל מחשבה/פעולה כלשהי מתלווים טקסים/בדיקות חוזרות וזה לצורך "הורדת" רמת החרדה.
כל אדם עושה את הבדיקות שלו שקשורות לנושא

spirt20

New member
אותו הדבר

לשחזר כל רגע בעבר לוודא שהוא לא עשה מעשה שנתפס אלים ואז לשחזר את ההווה כל רגע. זה OCD הפחד הוא אותו פחד ואובססיביות סביב זה היא זהה לחלוטין. כל אחד חושב שהפחד שלו הכי גרוע

spirt20

New member
העניין הוא אחר

זאת מחשבה על הפחד לפגוע במישהו ולא מחשבה לצורך מעשה. והטקסים הם שחזורים של כל רגע בעבר או בהווה כדי לשלול את זה ובכך להוריד את מפלס החרדה. דברים נוספים כמו שטיפת ידיים, סדר, שטיפות מרובות גם מסייעים להוריד את מפלס החרדה. אלה הטקסים הקיימים בOCD . אלה מחשבות שאין להם אחיזה במציאות ועדיין מעוררות פחד, לדוגמא מישהו שפחד שהוא דרס מישהו ופוחד שאולי אפשר לדרוס בלי לשים לב, אז הוא יעבור שוב פעם באותו מקום למרות שלא היה ולא נברא וברגע שיחזור הביתה הוא ישחזר או ינבור באינטרנט לוודא שלא קרה שום אסון

Never give up1

New member
אני חושב

נראה לי שאנחנו חולי הocd מספיק מלאי דימיון בשביל למצוא טקס לכל עיניין שיבוא ונחשוב עליו.
מה שמציק זה שהדבר הכי קטן שוב גורם לספק כאילו לא הייתה שום התקדמות בכל הזמן הזה.
אני לדוגמא כל היום מסתכל על נשים וגברים ובודק ממה אני יותר מתלהב שואל את עצמי שאלות בלי סוף כן כן מה שאתם חושבים (ואין מה לעשות יש דברים שנראים באמת טוב ) אז אני ישר נבהל ומתחיל לאכול סרטים ושוב המצברוח יורד וכל הברזה מתחילה מחדש

Never give up1

New member
Cbt?

שלום לכולם,
יצא לי לראות בין ההודעות כאן שהמחשבות מתחלפות במחשבות אחרות וכך גם אצלי. בהתחלה פחדתי מניוון שרירים ולאחר מכן פחדתי שאני איזה סכיזופרן והקש ששבר את גב הגמל וגרם לי להתחיל טיפול cbt היה המחשבות על הנטייה מינית.
מה שאני לא מבין זה איך המחשבות על הניוון שרירים והסכיזופרניה חלפו ללא cbt וללא כל ידע כלשהו על "לחיות עם הספק" וכל מיני דברים שמלמדים בcbt.
היום שום דבר שקשור לנושאים האלה כלל לא מעניין אותי, אני אפילו צוחק על עצמי שפחדתי מהדברים האלה.
מה זה אומר על cbt באופן כללי שלא תמיד צריך אותו?
שהוא לא באמת עושה משהו?
מה אתם חושבים?

spirt20

New member
היי

אצלי גם המחשבות האחרות חלפו לבד והיו הפוגות בין לבין, למה האחרות חלפו לבד כי הזמן חלף והבנתי שלא קרה שום דבר . למה הפעם התחלתי טיפול? כי הפעם לא חלף לבד והפחד הרגיש חזק יותר. אגב דווקא העניין של המחשבות המתחלפות מאותת לנו שזה OCD והכל במוח:) צריך לטפל אחרת המחשבות פשוט ימשיכו להתחלף

Never give up1

New member
היי

כן, גם אצלי זה ככה השאלה היא האם לעצור עם הcbt ולתת לזו לעבור מעצמו
כי נגיד הימים האחרונים תודה לאל 555 היה לי באמת טוב וכאילו אני שואל את עצמי
מה השלמת עם המחשבות? אתה הומו? ואז אני שוב מתחיל להלחץ

spirt20

New member
לא השלמת עם המחשבות

אתה מרגיש מצויין כי אתה בטוח במי שאתה אז המחשבות לא מאיימות ומפחידות אותך יותר. אל תפסיק עם הטיפול כי המחשבות יעלמו ויופיעו אחרות ותאמין לי תמיד יכול להיות יותר גרוע. יכולה לשתף שאני בעצמי בוגרת פסיכולוגיה וקואצרית ונעזרת בטיפול כי פשוט אני כבר לא יכולה לעזור לעצמי.

Never give up1

New member
Sapir

אני אגיד לך תאמת ספיר בידיוק היום דיברתי עם אשתי על זה. את הocd הזה אני מגדיר כאילו זה חמאס ברצועת עזה וכל פעם אני מחכה לסבב הבא במלחמה נגדו לא יודע מה הוא יביא איתו הפעם אבל אני בהחלט מעדיף מחשבות אחרות על פני המחשבות של הנטייה מינית

spirt20

New member
מבינה אותך לגמרי

כל פחד נראה לנו הכי נורא בעולם , ההרגשה שאתה פתאום מפקפק בעצמך במי שאתה ובמה שאתה היא נוראית. והשחזור של העבר יום אחרי יום היא בלתי נסבלת לחפש זכרון שאין לך ועדיין אתה מטיל ספק בעצמך וזה לופ שחוזר על עצמו. ודווקא בגלל זה צריך להמשיך בטיפול כדי 5555 תמשיך בדרך הנפלאה שעשית. וכמובן בקרוב אצלי שאני אצחק על זה כמו על שאר האובססיות בעבר

Never give up1

New member
יהיה בסדר

הכיוון הוא טוב אני חושב, בעזרת השם הכל יהיה בסדר.
אה ובעזרתי

למעלה