cbt ע"פ הרב נחמן מברסלב

סאופאו

New member
אפשר להיות צינים לגביי זה

אבל אפשר לזהות פה את הרעיון הכללי של לא להתקע על מחשבות אובססיביות ואת חוסר הצורך בקומפולסיה כזו או אחרת ע"י מעבר למחשבה הבאה שרצוי שתהייה חיובית ומועילה(תורה או עבדה באמרה הזאת-או כל מחשה מועילה בחיינו כחילוניים).

סאופאו

New member
cbt ע"פ הרב נחמן מברסלב

"הכלל,שאי אפשר בשום אופן שיהיו שני מחשבות ביחד בפעם אחד. על כן בקל יכולין לגרש המחשבות רעות רק בשב ואל תעשה,דהינו שלא לחשב אותה המחשבה ,רק לחשב איזה מחשבה אחרת בתורה ועבודה,או אפילו משא ומתן וכיוצא בזה,שימשך מחשבתו לאיזה מחשבה אחרת,ועל ידי זה יפטר ממילא מהמחשה הרעה מהרהורים שבאין עליו, כי אי אפשר שיהיו שני מחשבות יחד בשום אופן.וכבר מבואר,שאין צריכין לנענע ראשו הנה והנה כדיי לגרשה מחשבות רעות,כי אין זה מועיל כלל ,רק יחשוב מחשבה אחרת כנ"ל ,ואל יסתכל לאחוריו כלל" שלום לכל חברי הפורום ותודה לאנטיתזה -המאמרים המתורגמים שלך עושים לי את היום! העצה הנ"ל מופיעה בספר ליקוטי עצות של הרב נחמן מברסלב, וצלצל לי מוכר... אשמח אם תגיבו.

אמא11

New member
היי סאופאו וברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

אהבתי!!! ידוע שבחסידות וביהדות היתה מודעות למחשבות טורדניות. תוכל גם לראות ב"קישורים" של הפורום, בקטגוריה "OCD ויהדות" לינק:"הדרכות חסידיות בעניינים שקשורים ל-OCD" - או שאולי משם הבאת את הדברים, ואם כן - לא נורא, כתבתי סתם. שוב ברוך הבא תמי

סאופאו

New member
אוסידי ויהדות

מבחינתי האוסידי הוא מתנה (שונא מתנות יחיה בכל זאת ....) כי הוא היווה את הטריגר מבחינתי לשאלות למה המחשבות וההרהורים האובססיביים הגיעו,מה שגרם לי להתעניין יותר במקורותי. תוך כדי התהליך אני מוצא את עצמי פתוח ללמוד המון דבריםעל עצמי על המקורות שלי ואפילו להרשם ללימודים אקדמאיים בתחום שתמיד חשבתי עליו. אני מאמין שלכל מה שקורה לנו בחיים יש סיבה ולמרות שזה קשה(וזה קשה השם יודע כמה...) אני יודע ומאמין שהאוסידי-בא לקלל ויצא מברך(בעתיד וכבר עכשיו)! נ.ב לא הבאתי את זה משם-יצא לי לעיין וצלצל מוכר כי אני עוקב אחרי הפורום למרות שלא יצא לי להשתתף יותר מידי

למעלה