CBT לילד בן תשע וחצי?

הלילות

New member
CBT לילד בן תשע וחצי?

שלום רב, לבני (בן תשע וחצי) הפרעת קשב וריכוז (ללא היפראקטיביות), הוא מסתדר ברמה הלימודית, אלא שאת הקושי הוא פוגש יותר ברמה החברתית והרגשית. קשה לו מאוד עם כל דבר, ולו הכי קטן, שמפריע לו. התחושה היא שיש לו צורך בלתי נשלט לשלוט כל הזמן בסביבה הפיזית שלו. זה בא לידי ביטוי באוכל (שזה לא יגע בזה), בתזוזה של אנשים מסביב, אפילו בדברים שנאמרים לו ולא מוצאים חן בעיניו. עד כאן זה כאילו תחושתי. אבל אני מרגישה שמדובר כאן בעצם גם בטורדנות כפייתית, כלומר, הרבה מזה בראש שלו. לדוגמא, אם הוא יודע שמשהו מפריע לו בחדר השני, הוא פשוט לא יכול להניח לזה, זה ממשיך להציק ולהטריד אותו. כך גם עם דברים שקרו לפני, נאמר, רבע שעה, הוא ממשיך לחוות אותם כמשהו מציק ומטריד, ובעיקר, כעוול נוראי שנעשה לו. כל אלה באים לידי ביטוי, כמובן, גם ברמה החברתית. קשה לו להסתדר עם ילדים, לרכוש חברים, להתפשר, זה My way or no way. ולשאלתי: אני חושבת שהטיפול האפקטיבי ביותר עבורו יהיה קוגניטיבי התנהגותי קצר מועד. אני עוד לא סגורה לגבי הנכונות שלו לטיפול, הן מבחינת הבנת הבעיה, כלומר ההבנה שזו אבן נגף רצינית, והן מבחינת מוטיבציה. בכל אופן, אני מחפשת מטפל/ת קוגניטיבי התנהגותי, עם רקע נרחב בטיפול בילדים, מאזור השרון. האם כאן אמצא את מבוקשי? אשמח מאוד לכל הערה ותובנה בנושא. תודה
טלי.

גרא.

New member
הלילות,נשלח אלייך מסר.יחד עם זה חשוב לומר שיש

עוד אפשרויות,למשל שלוב של הילד בלמידת השרדות,בעיקר גו'דו,יתכן קפוארה.

למעלה