CBT בכללית, יש חיה כזאת?

CBT בכללית, יש חיה כזאת?

אז החלטתי להניע את עצמי (טוב, זה לא ממש הנעה, יותר זרימה עדינה כזאת) לכיוון טיפול CBT.
רק שרציתי מישהו שנמצא בהסדר עם הכללית.
באתר לא מצאתי מידע, במוקד לא ממש הבינו מה אני רוצה למרות שבאמת ניסו לעזור.
אולי מישהי כאן יודעת איפה מוצאים מטפל CBT שמתמחה בפיברו\כאב כרוני ובהסדר עם הכללית?

חיה
, כזאת?

אני מניחה שאין הרבה כאלה בארץ, בכלל.

מציעה לך לנסות להשאיר הודעה במכון הראומטולוגי באיכילוב לפסיכולוג השיקומי, כי את רוצה לשאול אותו שאלה. זה שאני פגשתי היה מקסים, קוראים לו רן שורר - או דן שורר, כל הזמן מתבלבלת. אבל יש להם עוד.

אלי הוא חזר ישר כשהשארתי הודעה. לא יודעת אם הוא יחזור גם למישהי שלא מטופלת שם, אבל שווה לנסות

ולהתייעץ איתו. להפנות אליו את השאלה הזו. איכשהו לא שמעתי על סי.בי.טי במקומות אחרים. יש ברשימה של אס"ף פסיכולוגים שמתמחים במחלה שלנו. אולי הם גם משתמשים בכלי הזה.
אז שווה לנסות להתייעץ גם איתם. מישהו שהוא מתוך התחום, מן הסתם יודע, יותר ממי שלא...

יש לך את הרשימה המעודכנת, או שאת רוצה שאשלח לך?

הטלפון של המכון הראומטולוגי הוא: 03-6973243 שלוחה 3. למזכירה קוראים אירה, והיא מאד נחמדה וששה לעזור. אבל בדר"כ הטלפון לא עונה, אז צריך להשאיר הודעה בתא הקולי. והיא חוזרת. די מהר.

איכילוב זה כמובן ציבורי, אז ללא תשלום.

אבל אם את מגלה עוד פסיכולוגים שמתמחים בזה, מאד מאד אשמח לשמוע

תודה על התגובה המהירה

אשמח לרשימה המעודכנת, ניסיתי גם אני לשלוח לאס"ף מייל בנושא כי הם לא ענו לטלפון. אולי משם תבוא הישועה.

המחקר שלי ממשיך. מצאתי עד כה 2 מקומות בהם מטפלים ב-CBT בחולים עם כאב כרוני.
הבעיה היא שהמחירים עשו אותי חולה עוד יותר

אני צריכה מישהו עם הסדר בקופ"ח ואין לי מושג איך מוצאים כזה.

אנסה גם את הצעתך לאיכילוב, אין מה להפסיד.

אחת הבעיות שלי היא שלא הצלחתי להבין האם מטפל CBT הוא בהכרח פסיכולוג\ רופא מתחום אחר\ עובד סוציאלי\ פסיכותרפיסט\ איש מהרחוב שעבר השתלמות.
אני מבולבלת

ופסיכולוג, עם תעודה, שיקומי. שזו ההתמחות שלו

פתאום היה נראה לי שלא הייתי צריכה לכתוב את המידע הזה בפורום הפתוח. כי הרי אסור להמליץ המלצות שמיות מדי.

אבל אם חיה ענתה אז כנראה שזה בסדר...

פתאום בא לי עוד רעיון. אבל אני אכתוב לך אותו בפרטי.

ולגבי שירות בריאות הנפש הכללי: בקופה ובכלל. חיה צודקת, שזה מקום שאולי בו תהיה תשובה.
אבל מנסיוני זה מנגנון שעובד מאד לאט, בחוסר כוח אדם, מאד על הקצה. אז בואי נגיד שאם עונים לך וזה, אז תדעי שזה מפעל הפיס.
ציפיות נמוכות, בעיני, בהקשר של בריאות הנפש הציבורית.

אבל שווה לבדוק, עם ציפיות נמכות..

כמובן שתעשי שירות גדול לציבור שלנו אם תצליחי לברר מידע

גם בריאות הנפש באיכילוב זה נורא. מנגנון שמתפקד על הקצה. לכן כל כך הופעתי שהפסיכולוג השיקומי עובד בתוך המכון הראומטולוגי (במחלקה של המחלה שלנו) ושלא שלחו אותי להתברבר בבריאות הנפש שלהם. קפיצת דרך רצינית.

חיה קרן

New member
לא כל כך הבנתי

מה הקשר לתשובה שלי ל"זה בסדר לכתוב שמות" וכו.
אני נתתי מידע כללי על אנשי מקצוע ונושאי תפקידים, לא הזכרתי שמות ולא פרטים מזהים.

היות ואני לא מנהלת הפורום יותר, אני יכולה רק לומר שלי אישית לא נוח עם זה.
בזמנו אסור היה לפרסם אף מספר טלפון מעל גבי הפורום, גם של מוסדות ומרפאות, פשוט בגלל שלצערנו- אין לנו דרך להיות בטוחים שהמספר אכן נכון ומוביל למקום הנכון, ופרסום באויר הפתוח היה עלול [וגם קרה בפועל] להביא להרבה אי נעימות על גווניה.
לאט לאט עם הזמן למדנו מה כן אפשר להשאיר, ועדיין, שיקול הדעת האם כן להתיר כאלו פרטים על כנם הוא רק של כלנית

אותו דבר לגבי שמות.
זה דבר אחד כשאדם בוחר לחשוף את שמו, או לפרסמו באתר רישמי של המוסד בו הוא עובד, זה דבר אחר ששמו מוזכר וקופץ בכל מיני מקומות אחרים, עם כל הכוונה הטובה וכל הרצון הטוב שמגיעים עם פרסום השמות והפרטים האלו.

אני אישית לא מפרסמת פרטים, לא מספרי טלפון ושמות של אנשי מקצוע- רק באישורם.

יוצא הדופן היה רשימת הרופאים, שחוברה על סמך ההמלצות של חברי הפורום, וגם זה היה על בסיס עבודה התנדבותית שעשיתי קצת קודם לכן בשביל העמותה, בה ישבתי על כ-ל הרשימה ודיברתי עם כ-ל מי שהופיע באותה תקופה ברשימה כדי לקבל אישור לרצונם להמשיך להופיע, כך שרבים מהרופאים שמופיעים כאן נתנו נכון לאותה תקופה את אישורם.
וכן, יש כאלו שביקשו להוציאם מהרשימות האלו מכל מיני סיבות, והם גם לא מופיעים ברשימה שלנו.

או.קי. אז התחושה הראשונה שלי היתה נכונה

תודה.
נכון שאת לא מנהלת כרגע, וסליחה שנתליתי על האילן שלך

טוב שאת אומרת את זה. כי זה מגדיר את הגבולות. כי שנייה אחרי ששלחתי הרגשתי שזה לא היה בסדר, ורציתי לבקש מכלנית שתמחק.

וגם עכשיו, אם כלנית חושבת שנכון למחוק, אז אני אשמח. כי הרגשתי שזה לא היה מתאים.

ובאמת זה לא מכבד גם את האיש מקצוע שהשם שלו מסתובב בפורומים. לא חשבתי על הנקודה הזו.

אז תודה שהבהרת לי את העניין הזה

חיה קרן

New member
פני לרופא המשפחה-

ברוב הערים יש לכללית מרפאות לבראות הנפש, עד כמה שאני זוכרת יש צורך בהפנייה של רופא משפחה אבל לא בטוחה.

בזמנו קיבלתי הפנייה שכזו למרפאה שכזו, שם יעשו לך "אינטייק" כלומר יזמינו אותך לשיחת היכרות לבירור הצרכים והבקשות שלך.
אם יראו שיש התאמה ישדכו לך פסיכולוגית במרפאה.

קחי בחשבון שזה לוקח המון זמן ויש גם המתנה בין כל שלב בתהליך.

עוד אפשרות- לפנות לביטוח המושלם שלך ולבקש רשימת מטפלים, ברשימה הזו יש הגדרות התמחות לפיהן תוכלי להתמקד.

עבר המון זמן מאז שביררתי, אבל אני יודעת שיש דרך הקופה או את הטיפול דרך המרפאה שהזכרתי ואז זה חינם או דרך הביטוחים ואז זה הולך בקפיצות של X שיחות במחיר מאוד מסובסד ואחר כך אפשר להגיע עם המטפל להסכם מחיר חדש- יותר מהמסובסד אבל עדיין מופחת.

עוד אופצייה- לגשת למרפאת האם שלך אם יש כזו ולהתענייין אצל הפקידה, הן לרוב יודעות לכוון, אולי יוכלו לעזור, אולי יפנו לעובדת הסוציאלית של הסניף שתעשה את המיון הראשוני.

בהצלחה!

תודה על העצה בנוגע למרפאה

פניתי גם למוקד הכללית אבל הרשימה ששלחו לי רק מציינת פסיכולוגים ותחומי התמחות ספציפיים בפסיכולוגיה, לאף אחד לא כתוב CBT ואין בי כוחות לצלצל לכל המספרים ולשאול אחד אחד.

אנסה לפנות אל רופאת המשפחה או למשרד המרפאה בתקווה שיוכלו לעזור.
תודה רבה על התגובות

ו- עובדת סוציאלית בקופה. אמורה להיות הכתובת

כמו שחיה כתבה. הרבה אנשים לא מודעים לזה שקיימת פונקציה כזו. היא יכולה לחסוך כיתות רגליים ולברר עבורך בתוך המערכת של הקופה.

לא ידעתי שיש בכלל עובדת סוציאלית לקופה

עכשיו רק צריך להבין איך מאתרים אותה אצלנו...

הכי פשוט

מבקשת במוקד או במזכירות (אצלנו זה במזכירות הסניף) שאת רוצה לתאם פגישה עם עו"ס של הקופה. והם קובעים לך.

זה ללא תשלום וללא הגבלה של מספר פגישות. דלתן פתוחה. ובהמון מצוקות שקשורות ונלוות למצבים של מחלה הן הכתובת להתייעץ איתן בצדדים ה"סוציאליים".

ריפנזל

New member
מרפאות בריאות הנפש לא תלויות קופה

הן של משרד הבריאות או משהו כזה, והפניה יכולה להיות ישירות אליהן, גם בלי הפנייה מהרופא.

אישית אני מאוד ממליצה על המרפאה של בית שמש, אנשים מסורים וטובים עם הרבה רצון לעזור.

ריפנזל

New member
ומשהו שגיליתי לאחרונה, פסיכיאטר דרך הקופה.

הם מסובסדים כמעט לגמרי, ולפחות אצלי ההמתנה לא היתה ארוכה בכלל (מכבי, מודיעין).

חיה קרן

New member
יש גם וגם מותק.

יש "תחנה לבריאות הנפש" של משרד הבריאות,
ויש לקופות החולים, במשתנה מאזור לאזור, מעיר לעיר וגם מקופה לקופה- מרפאות משלהן לבריאות הנפש.

פעם מזמן דובר על רפורמה ענקית בכל תחום בריאות הנפש בארץ, אז דובר.
יצא מזה בלגן בקופות, בילבול אצל האזרח הקטן וכפילות בחלק מהמקרים.

היות והשאלה נגעה ספציפית לקופ"ח כללית, ואיתם יש לי נסיון אישי, אני יודעת לענות.
אני גם יודעת לגבי מאוחדת מה היה לפני חמש שנים, אז המערך שלהם היה מהטובים והמהירים שנתקלתי בהם, גם בי-ם וגם במחוז צפון.

הרפורמה בהחלט בתהליכים

יכולה להפגיש אותך עם כמה אנשים שאני מכירה אישית שמתלוננים על זה בוקר וערב.

אכן, הרפורמה הזאת מתנהלת כבר לפחות 15 שנה

והיא בעיקר דופקת את מי שעובדים בתוכה, ואת הציבור.

ליצמן אמר מתישהו שהוא רוצה לעשות עם זה סדר. כי הוא הצליח לעשות כמה שינויים משמעותיים בקדנציה שלו.
ולא זכור לי בינתיים שגרמן אמרה על זה משהו.

אבל נקווה לטוב.

רק שתדעו

אני ממשיכה בעבודת המחקר שלי במציאת החיה הנדירה הזו.
מקווה לפרסם את ממצאיי בקרוב ואולי גם להועיל למישהי פה.

גיליתי מידע חדש

החלטתי שעדיף לפתוח את זה בהודעה חדשה. אז ראי לעיל.

אשלח לך עוד פרטים בפרטי.

ומחכה גם לשמוע מה ממצאייך,

למעלה