CBR250R vs Ninja 250R

איתמר50

New member
CBR250R vs Ninja 250R

הרמזור מתחלף לירוק, מי מהם ראשון?
עד 120 קמש הם אותו דבר?
אני רוצה לקנות אופנוע תחילת שבוע וחשבתי על ההונדה, אבל אני לא רוצה לראות את האבק שמותיר אחרי הנינג'ה.

mnakash

New member
לא שאני יודע את התשובה אבל

אני אנסה לתת לך כיוון אחר. אם לא מתאים לך דלג לסוף, יש קישור רלוונטי לאופנועים.
אם כ"כ חשוב לך הפתיחות והכח הזמין במהירויות 0-120 ואתה מוגבל ל A1 אז דווקא קטנועים ינצחו את רוב רוכבי האופנועים (לא אלו שבפורום הזה כנראה אבל את רוב רוכבי האופנועים שכן מעבירים הילוכים עם קלאץ', אגדיל ואומר שכנראה קטנוע 400 חזק יכול לנצח אפילו אופנוע עם 500 סמ"'ק ורוכב ממוצע בהאצה עד 100 קמ"ש לדעתי).

הייתרון של הקטנוע בעניין הזה הוא הוריאטור שחוסך ממך את העיכוב שבהעברת ההילוכים.

עכשיו אני יודע שנכנסתי לפורום אופנועים וכתבתי שקטנועים זה יותר טוב במשהו אז אני מצפה לעגבניות ולבוז אבל לדעתי יש תחומים שבהם לקטנועים ייתרונות משמעותיים על אופנועים. גם בעיניין הביצועים (שוב מסייג אם מדובר ברוכב ממוצע ולא רוכבים מיומנים במיוחד).
בטח ובטח שבדרגת ה A1 שם הקוואסקי הוא היחיד שמגיע לכ"ס קרוב למגבלה לעומת כמעט כל קטנועי ה 400 כנראה.

ואם הייתי צריך לנחש אז לבייבי נינג'ה יש יותר כ"ס ואם זה יעיד על משהו אני מצפה שהוא ינצח בתחרות.
http://www.fullgaz.co.il/home/p/25355/
מתוך המבחן
בעוד ההונדה יתקשה לראות 160 קמ"ש על השעון, הנינג'ה ימשיך הלאה וישאיר לו עשן. אגב, בהאצות ביניים ההבדלים לא כאלו חריפים. ההונדה יכול לתת פייט יפה, בעיקר בהילוך חמישי.

l coyote l

New member
קטנוע 400 מול אופנוע 250 >> הקטנוע לוקח.

מול 500 - "תגדיל ותאמר", אבל תשכח מזה. לא קשור למציאות.

2Much4Me

New member
לא נכון.

נינג'ה 250 לדוגמא, לוקח בפתיחות (וגם כנראה בסגירות) ימאהה מג'אסטי 400.

iec

New member
רק חצי מהשאלה שלך שייך לפורום הזה...כי

Mיסטריון

New member
אם אתה מתכוון למה שאני חושב,

אז אם הבייבי נינג'ה הוא אופניים, מה זה עושה את ה- CBR250 ?

iec

New member
זה עושה אותו

הונדה על כל המשתמע מכך

ואל תתחכם כי מחר אני ב
לצהריים...

Mיסטריון

New member
תרים טלפון.. אני רעב..

אה, ויש לי תשובה (חיובית).
פשוט לא הייתי במצב של להתקשר בשעות הגיוניות..

iec

New member
זה יהיה איפשהו בצהריים..ואת

הדין וחשבון אתה תיתן מחר בברביס

אתה רוצה לקנות את האופנוע 250 שפותח הכי חזק?

תרשה לי -

וברמה קצת יותר רצינית, יש דברים יותר חשובים מלהוכיח כמה אתה גבר גבר ברמזור.

תעשה רכיבת מבחן, ותראה איזה מהם יותר נוח לך, ולאיזה מהם אתה יותר מתחבר.

אתה יכול להכניס גם את השיקול של "פותחת הכי חזק ברמזורים" אבל זו לא הדרך לבחור אופנוע שיתאים לך ליום יום

mnakash

New member
לא כולנו ככ בוגרים בנפשנו

אני מניח שאם לכולנו היה אגו קטן יותר אופנועי ליטר על הכביש היו הרבה יותר נדירים.
תכלס לאלו מאיתנו שלא כך מבאס לאכול עשן של אחרים. וואלה אני מסכים איתך לגבי הנוחות אבל אופנוע זה גם עניין של לב (ותשוקה ואגו) ולא רק פרקטיקה.

gamgam

New member
בגדול אפשר להבין את השאלה שלך

רוח הנעורים..... ההתלהבות.......

אבל, רובנו פה בפורום מחפשים באופנוע גם דברים אחרים.
קשה לענות ברצינות ל״למי יש יותר״ כשרובנו יודעים שהשאלה הזו חשובה פחות ביחס לדברים אחרים.
אתה מחפש אופנוע אמין, שתוכל לעמוד בתשלומים על הטיפול בו, שתוכל להרגיש בנוח בתנוחת רכיבה, שיהיה שימושי עבורך גם שניה אחרי שיצאת ראשון ברמזור. אתה מחפש אופנוע שכשתרצה לגדול יהיה סחיר וכו׳ וכו׳
אלא הדברים שהרוכבים המנוסים פה בפורום לוקחים בחשבון כשהם שוקלים לקנות אופנוע כזה או אחר.
הפרמטר של ״מי לוקח ת׳רמזור״ הוא פרמטר שחשוב לחלק, אבל שולי במכלול.
כנראה בגלל זה עוד לא קיבלת תשובה חד משמעית (כי הרי זה לא מסובך. זה נתון יבש).
הרוח היא אחלה רוח לרוכב מתחיל שמתלהב מעצם הרעיון של אופנוע, אבל גם מחוסר התשובה אתה יכול ללמוד מנסיונם של אחרים - לא ענו לך כי אתה שואל את השאלה הלא נכונה.

fazer_1000

New member
חשבתי שאני מגלה אורך רוח בזה שאני לא עונה...

מוריד בפניך את הכובע! אין מה לעשות, סבלנות של אמהות..

איתמר50

New member
חחח

אם היה פער כלשהו משמעותי של אופנוע אחד על פני השני (ההונדה לעומת הקאווסאקי) אז לא היה לי ספק מה אני קונה, אבל בגלל שהם די דומים ושניהם טובים מאוד אז אני מסתכל על הפרטים השוליים יותר, כמו מי יותר פותח חזק, אמנם זה נתון לא חשוב בעליל לעומת שאר הנתונים אבל מכיוון ששני האופנועים האלו דומים מאוד אז הדברים הקטנים הם מה שיכריעו ביניהם (אצלי לפחות). וזה כן קצת אכפת לכל רוכב שיודע שיש לו אופנוע מהיר וחזק חח, כמו במשחק פוקר- אם יש לשניים זוג אותו דבר, אז מסתכלים על הקלף האחרון שהוא כביכול פחות חשוב במשחק, אבל הוא זה שמכריע...
אז תגידו, מי פותח מהר יותר? חח. מצד אחד השני צילינדרים חזק יותר על פני ההונדה עם הצילינדר הבודד, אבל ההונדה בנוי יותר טוב והוא יותר קל במשקל, אז אולי הקווסאקי לוקח את הונדה במהירויות הגבוהות אבל לא בפתיחות.
אני צודק?

m e i t u l

New member
לא.

עד כמה שאני זוכר, בכתבות שמשוות ביניהם כתוב במפורש שבענייני תאוצה ומהירות סופית הקווסאקי יקח. כלומר, כשמדובר על תאוצה מ-0 קמ"ש ל-100 קמ"ש הבייבי נינג'ה יאיץ מהר יותר.

לנתון הזה מוסיפים הערה שאם מדובר בהאצות יותר "קצרות", למשל מ-80 קמ"ש ל-100 קמ"ש אז ההבדלים ביניהם פחות מורגשים (וזה אגב, מה שיותר חשוב כי לרוב בכביש לא מאיצים מ-0 עד שהאופנוע לא יכול יותר, אלא מהמהירות שבה התנועה זורמת למהירות שדרושה ע"מ לעקוף או סתם לנסוע קצת יותר מהר).

בכל אופן, אני מצטרף לתשובה שגם-גם נתנה לך. בתור רוכב חדש השאלות שאתה אמור לחפש להן את התשובה כאן הן מהסגנון:
איך אני שומר על עצמי בכביש בתור רוכב חדש (קסדה שלמה, מעיל ממוגן, כפפות, קורס רכיבה)? מה אני צריך לבדוק לפני רכישת כלי (בעיקר לגבי יד שנייה)? איך מסתדרים עם ציוד על אופנוע? איך דואגים שהאופנוע יישמר (לא יגנב, לא יתבלה מהר וכו'...)?

אחרי שמוודאים את כל הדברים הבסיסיים האלו (שאתה תישאר בריא ושלם, שהאופנוע יהיה בטוח ומתוחזק כמו שצריך) אז מתחילים לדאוג לביצועים שבקצוות (אם יקח לך שנייה יותר או שנייה פחות להגיע ל-100 קמ"ש).

בהצלחה

איתמר50

New member
אתה צודק באלף אחוז

אני מתכוון לקנות את ציוד המגן הטוב ביותר שיש. אני קודם רוצה לסמן וי באופנוע שאני קונה וכשאני יודע בוודאות איזה אופנוע אז אתחיל לחפור לכם בקסדה הכי טובה שיש ואחרי שאדע על קסדה אחפור על חליפת מגן הטובה ביותר ולא מעניין אותי הכסף. אחרי כל זה אברר עד הסוף לגבי הטיפולים והתחזוקה. אבל קודם כל שיהיה אופנוע;)

למעלה