רכבתי על CB משנת 94, היה לי התענוג
להיות בעליו במשך שנתיים וחצי (כמעט), הכלי מאוד אמין (מלבד טיפולים שוטפים לא היו לי בעיות. אחרי שנה וקצת החלפתי לו מיישר זרם (עסק יקר כ-1400 ש"ח) מלבד זאת כלום. המנוע שלו מאוד אמין וחזק לפי דעתי, הכי חזק ב-500, חברים יעידו שהמנוע עבד קשה מאוד (גם ברכיבות מנהלתיות הוא היה רוב הזמן מעל 7000 סל"ד). לא היתה לו שום בעייה עם המנוע או הגיר. מכרתי אותו לפני שבוע וחצי מבלי שפרסמתי אפילו, בא אליי בחור שאל אם אני מוכר וזרמתי איתו כי הגיע הזמן לעבור ל-750. אני ממליץ לך עליו בחום, תמצא כלי טוב והוא יספק לך המון פאן (הוא חזק כמעט כמו 600 ישן). ברכיבות חזקות המתלה האחורי או יותר נכון הקפיצים נותנים להסגר עד הסוף (אבל אני לא מהווה אינדיקציה כי אני גם מופרע וגם שוקל כ-95 ק"ג), בלמים חלשים ביחס למה שהמנוע מסוגל לספק (אבל זה ככה בכל ה-500), אין לך סיבה להבהל הקידמי מספיק חזק כדי לעשות סטופי, פשוט במהירות גבוהה הנשיכה שלו חלשה יחסית. לגבי צמגים אני ממליץ לך לשים קידמי במידה של 110/70-17 ולא 110/80-17 כמו שכתוב ברשיון. בהעברת הטסט לא אמרו לי שום דבר לעניין הצמיגים, מה גם שקידמי בגובה 70 סיפק לי יותר פידבק והפך את ההיגוי למעט מהיר יותר. האחזקה שלו מעט יותר יקרה מה-GS לדעתי פחות מה-GPZ. אבל יש הבדל עצום בין ה-CB לGS כך שזה שווה כל שקל. המחירון שלו ירד לפני חודש ב-1000 ש"ח לאחר תקופה של 3+ שנים ללא שינוי. בקיצור כפי שהבנת עד כה אני ממליץ לך עליו בחום, רק תיהיה סובלני בחיפוש כך שתמצא כלי טוב. שיהיה בהצלחה. במידה ותרכוש אחד ויהיו לך שאלות, תפנה אליי במסר, אשמח לעזור. שבוע טוב.