Cat Stevens – remember

Cat Stevens – remember

Cat Stevens – remember (the ultimate collection) לילה דמיוני לחלוטין בחייו של יוסוף איסלאם. Morning has broken לפנות בוקר, עדיין מוקדם. כולם ישנים בבית משפחת איסלאם. יוסוף נשאר ער לבד. נדודי שינה. הוא כבר סיים לקרוא בקוראן, שתה תה והסתובב הלוך ושוב בבית. משהו מעיק עליו, אבל הוא לא ממש מצליח להבין מה הדבר. הוא פונה לעבר החלון ומסתכל בעדו. לונדון בלילה היא לא מחזה מלבב עיניים. ערפל עטף את העיר, מתמזג באפילה ומשאיר את המתבונן טובע בעיסה שחורה ודביקה. לא תמיד נראתה לו לונדון כה אפלה ושחורה. הוא נזכר בילדותו. בן למהגר ממוצא יווני, שפתח מסעדה בלונדון. כילד העיר תמיד נראתה לו סוערת וסואנת, מלאה אורות, רעש והמולה, אפופה ריחות של עשן מכוניות בערבוביה עם ריח המסעדות. והמוזיקה? אח, המוזיקה. זה הדבר שחסר לו יותר מכל. כבר עברו שנים מאז... הרבה שנים, הרבה שמות (Stephen Demetre Georgiou, cat stevens, יוסוף איסלם), הרבה שירים... Remember the days הוא ניגש לערימת הדיסקים המונחת בפינה. עוד אוסף שלו עומד לצאת. זה עדיין מדהים אותו בכל פעם מחדש. כבר חלפו 25 שנים מאז הפסיק לשיר, ועדיין יש צמאון כה רב לאלבומים שלו. בתחילה לא היה מעורב כלל בהוצאת כל האוספים, אבל בשנים האחרונות הוא מעורב: עורך, בוחר עטיפות, מקבל תמלוגים...כן,כן, למרות הכל, משהו עדיין מדגדג לו בין האצבעות. הוא עדיין, עמוק בתוכו, 'החתול'. If you want to sing out – sing out הוא מוציא את הגיטרה הישנה ומתחיל לנגן חרש את moonshadow. מקווה שאף אחד מילדיו לא יתעורר. הרי הבטיח כשהתאסלם (בשלהי שנות ה-70), שלא ישוב לנגן. לאט לאט התחיל לזחול משהו בתוכו. בתחילה ניגן רק קטעים שהלחין מתוך הקוראן (באלבום A is for allah), אח"כ החל להקשיב מעט לדברים הישנים. מדי פעם מגיע עוד עיתונאי טרחן וחוזר על אותם שאלות ישנות ומאוסות..."למה אתה הכי מתגעגע? מתי תחזור לנגן? האם נחזור לראות את cat?...". בתחילה התנער מכולם, אבל עם השנים גילה שההמולה סביבו קצת חסרה לו. הוא מתגעגע. Oh Very Young ילדיו שואלים אותו מדי פעם על החיים ההם. הוא אינו משיב. הוא חינך אותם להאמין באיסלאם ולא לסטות מדרך זו. החיים "ההם" אינם הולמים יותר. כך הוא מלמד גם ברשת בתי הספר המוסלמיים שהקים. מדי פעם הוא עובר בחצר בית הספר ומסתכל על הילדים משחקים. זה מוזר, כשהיה צעיר, נראה היה לו שכל תמימות הילדים אבדה, לא אחת העסיק אותו הנושא. בשירים כמו Oh Very Young, where the children play, remember the days of the old school yard, יחסי הורים – ילדים גם הם נושא שעסק בו: matthew and son, father and son. היום הכל נראה לו שוב פשוט. דבר לא השתנה. רק החתול הזדקן. rubylove והנשים? אה, הנשים. תמיד היה מוקף הערצה. בנות תשחורת צווחניות ושתקניות, שרוצות רק לגעת בחתול, להידבק מעט בזוהר. הוא לא אהב אותן, אבל דומה שלא יכל להסתדר בלעדיהן. בשיריו כתב על נשים חזקות, אסרטיביות, חזקות ממנו... (Hard headed woman, lady darbanville). Sitting הוא מכין לעצמו כוס תה נוספת ומתיישב. לוגם לאיטו מהתה המהביל. בקרוב יעלה הבוקר. ה-tillerman כבר עייף. בכל זאת הוא מציץ שוב באלבום. "לא רע" הוא חושב לעצמו. יש כאן כמה דברים שבהחלט עוד מרגשים אותו. לפני כמה שנים שמע ברדיו את החידוש של ugly kid joe ל –wild world ודי התלהב. בהחלט לא רע... החתול נרדם... פרידה – the first cut is the deepest. אני שומע כבר שנים רבות את קט סטיבנס. אני זוכר את התקליט הראשון ששמעתי - tea for the tillerman, שגיליתי אצל אבא שלי בארון. כמו אוצר שלא יסולא בפז. מאז שמעתי את כל אלבומיו, והאוסף הזה, שיצא לפני כשלוש שנים פשוט מסכם את החתול באופן מושלם. יש כאן את כל הקלאסיקות המוכרות: מתיו ובנו, אב ובנו, wild world, morning has broken ועוד... שירים אישיים, מינימלסטיים ממש של אדם מבולבל עם גיטרה, לצד ביצועים תזמורתיים ליצירות אחרות. החתול היה יוצר עם יכולת כתיבה מדהימה. יש לו הארות מבריקות בעיקר על אובדן תמימות הילדות, אבל גם על תחושת זרות ועל אהבות נכזבות. השנים לא עשו עימו חסד – הוא הפך מוקצה מחמת מיאוס בשל התבטאויותיו הרדיקליות בעניין פסוקי השטן של רושדי. אנשים החרימו את תקליטיו, שרפו אותם בצהלות. למען האמת...די בצדק. אבל אל תיתנו לזה להסיט אתכם מהמוסיקה. אם שפר גורלכם ואתם מתבגרים על פי גילכם (אני לצערי כבר לא...), אבל גם אתם בני תשחורת רק ברוחכם (כולנו, לא?!:), cat stevens הוא בדיוק האיש להעביר איתו את המכאובים. רשימת השירים: Moonshadow Father And Son Morning Has Broken Wild World The First Cut Is The Deepest Lady D'Arbanville Oh Very Young Matthew & Son Sitting Hard-Headed Woman I Love My Dog Rubylove Don't Be Shy Can't Keep It In Here Comes My Baby Into White (Remember The Days Of The) Old Schoolyard Where Do The Children Play Land O' Free Love & Goodbye Another Saturday Night The Foreigner Suite Just Another Night Peace Train If You Want To Sing Out, Sing Out

כל הכבוד

כרגיל תענוג לקרוא את הביקורות שלך, תזכה למצוות

וואו!

זה עושה טוב לקרוא את המיני מאמרים שלך. אני התחלתי עם האלבום המדובר בסוף י"ב ומשם המשכתי הלאה. כמה שהוא רלוונטי לי, זה משהו. שמעתי עליו מספר של גפן ("חומר טוב") ורצתי לקנות את התקליט. ומאז הוא #1 אצלי בפטיפון.

Chocoholic

New member
ואני לתומי חשבתי

שהוא בתהליכי התנערות מהאיסלאם וחזרה למוטב... ושתיכף הוא עושה קאמבק...

למעלה