Cascade of Cutting Terror with a Grenade?!

JuffoWup

New member
Cascade of Cutting Terror with a Grenade?!

*** שלושת הברינוים הקיפו את קאסיוס, הוא היה נער רחוב של נקסוס, גדל עם הקשוחים שבהם אבל אף פעם לא הרגיש שייך, הוא ידע שגלום בו פוטנציאל גדול יותר אבל עד שלקח את הנשימה השנייה הוא לא ידע כמה הוא צודק. הסמטה הייתה אפילה והשלושה היו חמושים באלות וסכינים- היה ברור שהוא יכל להתגבר עליהם בנקל אבל הוא לא רצה למשוך תשומת לב- חוצמזה, מה יצא לו מלהרוג או לפצוע את האפסים האלו. הוא נתן לכוח לזרום ממנו ושרק, מהצד השני של הסמטה נשמעה נהמה מסכימה, כאשר תעצומת הרכיבה שלו נכנסה לפעולה וקראה לו- אופנוע מאסיבי, מעשי ידיה של משפחה מרוקאנית (היה ידוע שהמרוקאני היו יצרני הרכב הטובים בעולם) שאג אל בין השלושה ועצר מולו, הבריונים עמדו המומים ואחד מהם שמט את כלי הנשק שלו. הוא עלה על האופנו והדליק את הסמל שעל המצח: "בוו" והם ברחו בצעקות אנט'מה. לכל הרוחות, למה הוא אף פעם לא מצליח להתאפק. הוא הוציא את הסלולארי שלו והתקשר לאחרים, הם צריכים לדעת שעכשיו יתחילו לרוץ שמועות ובטח איזה כתבה בצהובון מקומי. *** הרעיון עלה לי לא מזמן, וכרגע הוא עובר פיילוט בקבוצה שלי בבית והולך מצוין. העיקר- אקזלטד ברמה הטכנולוגית של המאה ה-20; מעין שילוב של Vampire עם עולם טעון בקסם- הערים אותם ערים (רק גדולות יותר, בערך ביחס של 1:10 מהעולם המקורי), העמים אותם עמים (במקום אמפריה נשיאות) עם אותם עקרונות (מרוקאני לא מגדלים סוסים אלא בונים כלי רכב, העמים במאה הממלכות הם לא על בסיס פאודלי אלא מעין מדינות אפריקה/דרום אמריקה חסרות חוק), ה-Wyld הוא אותו Wyld (לדוג' אם מטלפנים ממנו בסלולארי אז שומעים טפטוף של מים או צחוק של ילד) ועולם המתים הוא אותו עולם (שאבתי הרבה מ-Wraith ו-Orphius). אז איך משלבים לתוכו אקזלטד, אלים ו-Deathlords? פשוט עושים את זה. סולאר למשל הם אנשים נגועי שדים בתפסיה המקומית, יש אנשים שלא מאמינים בהם (אבל חילוניות זה קשה בעולם הזה, שיש דברים על טבעיים שהם בגדר עובדה מוגדרת- למרות שזה בכל זאת אפשרי- זה מזכיר לי קומיקס). התעצומות לא ממש מהוות בעיה, עם קצת שינויים בהגדרה הכל יכול להתאים לעולם המודרני (כמעט הכול) וקסמים נשארים פלוס מינוס אותו דבר.

BluePrint

New member
הארה מאוחרת:

th מועתק לעברית כ"ת", לא "ט". ויש גם תרגום למילה הזו, כשהסיבה היחידה שחושבים שהיא לא מתאימה היא בגלל שלא השתמשו בה מהרגע הראשון.

0Pandemonium0

New member
מה עם שאר הנשגבים?

ואיך בנוי העולם? יש או"ם? ההיסטוריה של העולם היא כמו ההיסטוריה של העולם שלנו או קצת שונה?

JuffoWup

New member
הרחבה

העולם הוא העולם של אקזלטד, לא העולם שלנו. כלומר ההיסטוריה הרגילה (המגיפה, המהפכה וכו'). אין או"ם מלבד האיגוד של הנהרות במזרח והעולם בנוי עפ"י המפה (כולל ה-Wyld בצדדים) רק בהרבה יותר גדול (כדי שלא יכולו לכסות את העולם עם מטוס סילון בשתי שניות). שאר הנשגבים שמה, הלונאר הם לוחמי גרילה (לפעמים טרוריסטים) שחיים בצדדים, Dragon Blooded חיים ומנהלים את הנשיאות (הם מוכרים כגיבורי עם, רק שבמקום בתים יש מגה-קופרטיבים), ה-Sidreal הם בערך גברים בשחור פוגש את המטריקס. במשחק הא הולך להיות מפגש איתם והדמויות, אני אגיד לכם איך זה יסתיים (הם אמורים לברוח או למות). האביסלים עושים מה שהם עושים בד"כ והאוטמטונים הם פולשים מן החלל (ככל שהדמויות יודעות), שילבתי אותם למעין חיזרים משונים שמפריעים לכל שידור עם We Come In Peace.

0Pandemonium0

New member
אני חושב שבעולם כזה הנשגבים הם בעצם מעין

"גיבורי-על": כלומר, ברמה הטכנולוגית של המאה ה-20 הגיבורים בטח לומדים בבית-ספר או עובדים, אבל חוץ מזה גם יש להם כוחות שאף אדם לא יכול לדמיין. מה אתה אומר?

JuffoWup

New member
זה בערך נכון

אבל צריך לזכור שכוטחות על טבעיים הם יותר מקובלים בעולם שבו ערים נשלטות על ידי רוחות עוצמתיות. בנוסף, תחשוב על כך שסולאר בעולם ההוא יכול להיות חזק- אבל במקביל זה יכול להיות שווה לכך שאדם בצבע אדום עם קרניים, לשון חצויה וזנב עם חץ בסוף יעזור לאישה בשוד: הסולארים בכל זאת נחשבים כשטן. צריך לזכור שאקזלטד זה לא דבר חדש ו-Dragon Blooded ייתפסו יותר כ-Folk Heroes או אפילו שליחים של איזה כוח לעיון ולא גיבורי על בעלי כוחות בתי מובנים תמיד; למרות שזה בהחלט תפיסה הגיונית בחלק מהמקומות.

0Pandemonium0

New member
דמי-הדרקון חיים בעולם בגלוי ובעצם מנהלים אותו

אבל מה על גיבורי המשחק, הסולארים? האם נער רגיל שלפתע מקבל את כוחות השמש הבלתי מנוצח לא נחשב נבל על, אם ככה? בכל-זאת הוא צריך להסתיר את זה איכשהו ולנהל חיים כפולים, אולי אפילו משולשים: אם הוא בן-אדם טוב שראה אדם בצרה והחליט לעזור, הוא עלול להיתפס כגיבור. אולי אפילו יחשבו שהוא איזה דם-דרקון, כי רק הם מסוגלים למעשי גבורה נפלאים כאלה, אבל אותו סולאר בכל-זאת יצטרך להסתיר את כוחותיו שמא יתגלה טבעם האמיתי. אני רואה הרבה קווי דמיון בין משחק כזה למשחק גיבורי על, שבו דמי-הדרקון הטובים לוחמים בסולארים המרושעים, אלא שהפעם השחקנים משחקים את האורקים הנשחטים ולא את ההרפתקנים המצילים את העיירה. דמות של סולאר כזה תצטרך לחיות חיים רגילים: בית-ספר, עבודה, משפחה, ובכל-זאת להתמודד עם השונות שבה, מה ששוב מדגיש את הטבע דמוי גיבור העל של נשגב במאה ה-20. בקיצור, איך מונעים מהמשחק להפוך למשחק גיבורי על/נבלי על, לבחירת השחקנים, ושומרים על אופיו כמשחק אקזולטד?

JuffoWup

New member
הסיבה שאני מציג אותם כמפלצות

היא כהדת השולטת בעולם הגדירה את הסולארים כמפלצות מרושעות, שאוכלות את הנשמה של היצורים שבתוכו הם נמצאים ומיועדות לגרום כאב וסבל לכל מי שסובל אותם. בנוגע להפרדה בין משחק גיבורי על לאקזלטד רגיל, אני מאמין שהקו הוא די דק מכלתחילה, אבל עם שחקנםי נכונים ושה"מ נכון אפשר לשמור על קו משחק אחיד, תוך דגש על המטרות שלהם ועל העובדה שהם תמיד נרדפים ע"י משהו אחר עד שהם כבר חזקים מספיק בשביל להירדף ע"י משהו גדול יותר תוך כדי שהם מנסים ליצבור עוד כוח ולהגשים את הרצונות והשאיפות הפרטיות שלהם (שזה פלוס מינוס משחק של סולארים מבחניתי). בעבר או בעתיד לא כל כך משנה, אולי רק בקצב של המשחק וברקע.

איך אתה מתמודד עם כלי נשק חמים?

לפחות בחלקים מסויימים של העולם שלנו הם מאוד נפוצים, והם מסוגלים לגרום לכלי נשק קרים כמו חרבות להפוך למיושנים בטירוף די מהר.בעיקר כי תוך שלושה שבועות אימונים אינטנסיביים אדם ממוצע ידע בערך איך לא להוריד לעצמו את הרגל עם חרב, ואחרי אותם שלושה שבועות אדם ממוצע יהיה צלף סביר בהחלט.

JuffoWup

New member
כמו חץ וקשת

ובכרך באותה רמת נפיצות. חרבות פחות נפוצות בקרב האדם הפשוט, אבל בידי אקזךטד מיומן החרב יכולה להיות מסוכנת הרבה יותר מנשק חם.

מירטל

New member
ואני מתארת לעצמי שאותה..

קלות שימוש. הטווחים נשארים גם ברמה של קשת?

מירטל

New member
אולי השאלה הגדולה ביותר...

והחשובה ביותר היא מה אתה מחליט להשאיר ( או יותר נכון להכניס) לעולם מבחינת טכנולוגיה : אופנועים במקום סוסים זה באמת לא רציני, גם מכוניות במקום כרכרות או עיתונים במקום רכילויות זה לא ממש רציני, אבל יש מספר דברים שיכולים לשנות את אופי העולם, וזה יכול להיות מטריד : א. כלי נשק חמים - כבר נאמר בהודעה מעלי שכלי נשק חמים ( זמינים וזולים, להבדיל ממה שקורה כרגע באקסלטד) משנים כל עולם דמוי פנטזיה, האם אתה מתכוון להכניס גם אותם לאקסלטד? איך זה משתלב עם קרבות אפיים של אחד על אחד? ב. ידע - ידע זה כוח ואחד המאפיינים של העת המודרנית ( מאז המצאת מכונת הדפוס) זו העובדה שהוא זמין יותר ויותר, נשמר יותר ויותר. אני מניחה שהאינטרנט ( שבו אתה יכול ללמוד איך בונים פצצות אטום - קל וחומר על נשגבים שונים ואנשים שונים) ישאר מחוץ לתחום, אבל מה יכול לקרות לעולם אם איזשהו מוכר ספרים בנקסוס ידאוג לפלייר קטן של... איך קוראים להם? הארגון המואר? מה יקרה אם לא רק תוכל למצוא ספר על עולמם של נשגבי השמש, אלא גם להדפיס אותו בצורה תעשייתית?

JuffoWup

New member
תשובות

א. דו קרב אפי וקרבות גדולים קורים גם בעולם מתקדם, לעניין דו קרב אפשר להשתמש במטריקס וגם בסרט המשונה הזה של אומנות לחימה שמשתמשת ברובים... לא זכור את שמו, אבל זה בהחלט אפשרי וגם פותח אופציות לתיאורים חדשים של קרבות שלא מוגבלים כל כך כמו בעולם פלחות מתוחכם. ב. אכן אחת הבעיות שצריך להתמודד איתם זה כמה באמת אנשים יודעים? ובכן, רוב הספרים הבאמת בעייתיים נעצרים ע"י גורמים שאם אני אגיד את השם שלהם הפוסט הזה יימחק בעוד כמה דקות ששולטים במידע בעולם ומכווינים אותו ()נו טוב, Sidreals, ועכשיו לך תדע מה יקרה לפוסט). חוצמזה, אני הכנסתי אינטרנט ואפילו שיפצרתי כמה תעצומות כדי שיתאימו לזירה הטכנולוגית החדשה. אפשר לחפש באינטרנט ולהפיץ ספרים, אבל יש מי שמפקח על זה ובעולם של אנשים שיכולים לעצב אומות ע"י מחשבה, השאלה היא לא מה שאתה יכול להעלות לאינטרנט- אלא מה יכול לרדת ממנו.

מירטל

New member
טוב.

ב. אינטרנט הולך רחוק מדי - אתה לא יודע באיזו קלות אפשר לשתק רשת ( שתי מילים : תחנת כוח), ועד כמה שאנחנו נרצה לשכוח את זה, לרוב האנשים שבאמת זקוקים לגיבור אין ממש גישה לנט. לא, אני עדיין תקועה בקטע של מילה כתובה - לא על מחשב, אלא על נייר. איזה עוד תעצומות של כתיבה והפצה יכולות להיות לנשגבי הליקוי והזנית? ג. ( כן, זה חדש) אני לא יודעת מה איתך, אבל לי יש הרגשה שאולי כדאי לשנות גם את יצוגי היסודות בכדי לסמל את השינוי הזה. הדרום יהפוך לשדות נפט בוערים, המערב לערי ענק בנויות על הים ממש, הצפון לא יהיה קר יותר, אלא יהפוך לערפיח,יש לי עדיין בעיה עם יסוד העץ.

JuffoWup

New member
מאוד

א אין לי שום בעיה עם שיתוק רשת. אדרבא, התנגבות+פציוץ של תחנת חשמל יכול להיות מאוד מרשים. רעינות לתעצומות: Mass Media Evasion Technique, Stop the Presses Kata וכו'. ב. בעיני על היסודות להשאר בערך אותו דבר, אבל אני מסכים לגמרי שהביטוי שלהם משתנה בהתאם לתקופה (אני לא רוצה ממשנה לשנות את 'מהות' של המשחק, רק את הרקע שבו הוא משוחק).

ננסק

New member
אני אשמח לראות את התוצאה של זה,

אם יש לך את זה כתוב איפשהו, או אפילו סתם את הרעיונות שאספת, אשמח מאוד אם תשלח לי את זה במייל. בקבוצה שלנו התחלנו לעבוד על משהו דומה בעבר אבל ירדנו מזה (מלבד עץ התעוצומות הכמעט מלא שרועי געש כתב, עבור הסטודנט המזדמן - כולל Fivefold Skipping Class Technique ו-Easily Overlooked Homework)

למעלה