car pool

davshe

New member
car pool

המושג car pool מאוד נפוץ בחו"ל , בעיקר בצפון אמריקה. לצערי בארץ המושג כלל לא נמצא בתודעה הציבורית. אני אישית רואה את זה כאשר אני נוסע כל בוקר לאונ' ת"א ורואה סביבי מאות מכוניות שיוצאות ממודיעין עם נוסע בודד ברכב שמיועד ל4 נוסעים לפחות. אין כאן המקום לתאר את הנזק שגורמים כל אותם רכבים (רעש/זיהום אויר/ פקקים= זמן, שחיקת הכבישים וכד'). לע"ד יש מקום במודיעין, "עיר העתיד", לשנות את זה ולעודד את הcar pool. האם יש לכם הצעות ע"מ לקדם את הנושא? אני אישית יעביר את זה לגורמים המתאימים בעיריה. באו נשנה את המקרו ע"מ להבטיח עתיד טוב יותר למדינה כולה. ישנו סיפור יהודי עתיק, על רב ששאלו אותו תלמידיו איך להפוך את העולם לטוב יותר? ענה הרב לאותם תלמידים, "לימדה אותנו הגמרא שלעניין צדקה, עניי עירך קודמים, ואתה קודם לעניי עירך" וזה לא רק לעניין צדקה בכסף אלא גם צדקה במעש, באו ניהיה טובים יותר כלפי עצמינו ואז בהכח ניהיה טובים יותר כלפי נשותינו ובני ביתנו והם+אנחנו כלפי שכנינו, והם+אנחנו כלפי עירנו ועירנו כלפי הכפרים ועיירות סמוכות וכו' וכו'.. עד שגר זאב עם כבש....

תמהוני

New member
בעקרון דרך טובה לעודד את זה

היא על ידי לוח מודעות שבו כולם רושמים את הנסיעות שהם מציעים או צריכים לוח מודעות כזה יכול להיות יעיל במקום כמו אוניברסיטה או מקום עבודה השאלה איך להפעיל משהו כזה בעיר כמו מודיעין זה צריך להיות משהו שנגיש לכולם בקלות בכל זמן יש שתי אופציות שאני יכול לחשוב עליהן: אחת, אתר אינטרנט (כבר קיים אתר כזה בשם tremp.co.il אין לו מי יודע מה הרבה משתמשים) הצרה שלא לכולם יש אינטרנט שתיים, קצת יותר מסובך: מענה טלפוני אוטומטי שבו מקליטים את המוצא, היעד והשעות ואז אתה מחפש ומקבל את כל הטרמפים שנוסעים לאן ומתי שאתה רוצה

davshe

New member
פתרונות

1- לוח מודעות באונ' - שום מודעה לא נשארת יותר מ24 שעות, לוחות מודעות בעיתונים עולים כסף רב ואף אחד לא קורא. 2- אתר אינתרנט- דורש גוף (אניטרסנטי?) אחראי+ הוצאות , בנוסף לא לכולם יש אינרנט ולאלא שיש כמה בכלל יעשו את הצעד של לבדוק ולהירשם (בעיקר בעלי הרכב) 3- גוף או משרד הכפוף למשרד הלחבורה או נציג המשרד בעיריה שיטפל בזה, ולראות בכל התותחים בו זמנית (מענה טלפוני, לוחות מודעות, עיתונות, אתרי אינטרנט וכד'), ולרכז את הכל למסד נתונים משותף. צריך גם למצא איך לעודד את בעלי הרכב להיות שותפים בCAR POOL . פרונות: 1- נק' הטבות בארנונה או במס אחר 2- מחירון של שותפות בCAR POOL (צריך למצא פתרון חוקי לכך) 3- נתיבי נסיעה לתחבורה ציבורית + רכבים עם למעלה מ3 אנשים. 4- קנמפיין פרסום (ראה כמה פרסום היו לבחירות...) לתמהוני- אתה רואה כבר התחלנו לעשות טוב לעולם (ועוד ביחד)

תמהוני

New member
אם אתה מעוניין

אולי אפשר להיפגש ולגבש תכנית בעניין אתה יכול ליצור איתי קשר במסרים או בדוא"ל (נמצא בכרטיס האישי). בעניין אוניברסיטה, לוח מודעות שייוחד לעניין הזה לא יורד (יש דוגמא ל"לוח ירוק" כזה בכמה קמפוסים). לדעתי שילוב של מסד נתונים עם מענה קולי וגם אינטרנט, שיקבל פרסום בעיתונים יכול להיות יעיל. זה יכול להיות מופעל על ידי העירייה (הלוואי... הכסף, הכסף...) עם פרסום במקומונים. יכול להיות שאפשר לקבל סיוע ממשרד התחבורה אבל לא הייתי בונה על אף אחד מהשניים, למרות שאחרי הבחירות אולי תתחיל באמת לנשוב רוח חדשה בעיריה. במקרה הגרוע זה יכול להיות מופעל על ידי ארגון לא ממשלתי, תושבים מקומיים. הבעייה כאן מתמצה בגיוס משאבים, זה הכל.

davshe

New member
כבר הלחתלתי ...

היי, כבר התחלתי לעבוד בנושא, פניתי לד"ר שמעוני 1-אני יודע שהוא נבחר למועצת העיריה, מטעם הרשימה הדתית 2-אני יודע שהוא מקורב לליברמן (שר התחבורה) ולעוד אח"מים. ד"ר שמעוני מאוד התלהב מהרעיון (סה"כ הוא מחו"ל) ואמר לי שכבר בפגישתו הקרובה עם חברי סיעת האיחוד הלאומי ועם ליברמן הוא יבדוק איך משרד התחבורה יכול לסיעה בנושא. למיטב ידיעתו ליברמן מאוד אוהב רעיונות מקורים כמו זה. אני לא מכיר אישית לא את האיחוד הלאומי ולא את חברי סיעת הדתית אבל את ד"ר שמעוני אני מכיר שנים (הוא גם הרופא שלי...ממולץ למי שצריך רופא טוב) והוא איש ישר וניתן לסמוך על המילה שלו. אבל אל לנו לשבת על עלי הדפנה כי גם אם יש לנו מישהוא עם קשרים בחלונות הגבוהים, ללא לחץ מלמטה במדינה כמו שלנו דברים לא יזוזו. איך לדעתכם ניתן לפנות לתושבים אחרים?

למעלה