canopy control

Ron Miasnikov

New member
canopy control

מאמרים מעניינים מבית PD מומלץ! באותו אתר )של PD( יש גם סעיף "מאמרים" עם כתבות נוספות בנושאי ציוד, קיפולים וכד´. )למי שיש כח לקרוא באנגלית(

רון !

רון היי תודה על הלינק המעניין . חיפשתי הרבה לינקים מעניינים בנושא בטיחות ורובם דיי שיטחיים. הלינק הזה מעולה. הוכנס לקישורים תחת קטגוריית : "בטיחות" שמיים כחולים אופיר

oferbar

New member
ניהוג חופה

אכן מידע חשוב, תודה על הבאתו לכולם. אחד השיעורים החשובים ביותר שצריך ללמוד הוא שהצניחה לא הסתיימה עד להגעה פיזית לאזור הקיפול! לדעתי, במהלך הלימוד שלנו כצנחנים (גם מעבר לקורס) רוב המשאבים מושקעים בקטע של הצניחה החופשית ופחות בשלב הטיסה עם המצנח, למרות שסטטיסטית (לפי USPA) זהו הזמן המסוכן ביותר - כ 50% נהרגים תחת חופה פתוחה. ישנן מספר דרכים ללמוד ולהשתפר גם בתחום הזה: 1. להשתתף בקורסי הבטיחות המועברים במועדון מזמן לזמן - זה חינם וחיוני! 2. לדבר עם צנחנים ולשתף מידע. 3. לפתוח טיפה יותר גבוה ולנסות את החופה בכל מיני מצבי טיסה. 4. לארגן ולבצע טיסה מצנח יחסית (Canopy Relative Work = CRW) 5. לבקש שיצלמו מהקרקע את שלב הנחיתה ולתחקר שמיים כחולים עופר

Ron Miasnikov

New member
CRW - לא!!

עופר - מסכימה עם הכל. אבל בשום פנים ואופן אין "לארגן ולבצע" טיסת CRW. זהו ענף בפני עצמו המצריך מיומנות גבוהה, הדרכות מקדימות, ובדיקות ציוד מיוחדות לפני ביצוע הצניחה )פרטים ניתן למצוא ב SIM של USPA הניתן להורדה באתר )לינק מצורף(. ביצוע צניחת CRW ע"י מי שאינו מאומן לכך יכולה להסתיים באסון!! מעבר למה שציינת - אני חושבת שעניין הבטיחות לא מסתיים בהגעה לעמדת הקיפול אלא בקיפול עצמו. כמי שהדריכה לא מעט צנחנים בקיפול מצנח, מצאתי שרבים מבצעים את הקיפול אוטומאטית )בערך לפי הזכרון(בלי לדעת למה עושים כל דבר ובלי להבין את המשמעות של אי הקפדה על שלב זה או אחר )למשל - לא מקפידים על סליידר שיהיה צמוד למצנח ומתפלאים על פתיחות מהירות וכואבות, או לא מקפידים לעשות הכל שה"אף" ישאר במקומו ואז יש line over או מנערים את המצנח מדגמית ואז חוטפים את האבן שנשארה בפנים בפרצוף(. מי שלומד לקפל, כדאי שלא יתבייש לשאול גם "למה" ולא רק "איך". זה יתרום גם לבטחונו וגם לשמירת הציוד שקנה לעצמו.. חוץ מזה - שמחה שהלינק מצא חן בעינכם, מבטיחה להביא עוד לכשאמצא אותם.. שמיים כחולים ובטוחים רון

oferbar

New member
CRW

לא אמרתי שצריך לעשות CRW סתם ככה. ברור שחייבים לעבור הדרכה מסודרת וכן לטוס עם מישהו בעל נסיון. זה מה שאני עשיתי כאשר ביצעתי מספר צניחות כאילו. למרבה הפלא אפילו מאד נהנתי. זה מציב אתגרים חדשים ומלמד המון על הטסת חופה. גם נתנו לי חופה מתאימה לצניחה כזו: Lightning 150 בארץ לא ראיתי שמישהו עושה את זה וחבל. אולי שווה להתחיל... לגבי בטיחות בצניחה אני מסכים שקיפול הוא חלק חשוב, אבל הכוונה שלי הייתה אחרת. להרבה צנחנים, הצניחה הסתיימה לאחר פתיחה מוצלחת. כל מה שנשאר זה רק להגיע לקרקע. אבל כאן הטעות - הצניחה לא הסתיימה עד לנחיתה חלקה ובטוחה, וגם אז צריך להרים את הראש ולראות שאף אחד לא נוחת לך עליו. ולגבי לימוד, אני לא יכול להסכים יותר. תמיד שווה לשמוע דיעות של אחרים ועיצות, גם אם שמעת את זה קודם יש סיכוי ללמוד משהו חדש! שמיים כחולים עופר

Ron Miasnikov

New member
לינקים נוספים../images/Emo91.gif

הפעם אתר צרפתי - אך אל דאגה - המאמרים מתורגמים לאנגלית.. בעמוד הראשי של המאמרים ניתן לבחור כל מאמר, לאחר הופעת העמוד בצרפתית יש לינק המפנה לתרגום באנגלית.. מומלץ לחרוש!! מאמרים על base jump, היסטוריה של הספורט, ציוד, פלייר ועוד.

למעלה