canon VS panasonic קומפקטיות

מחשבות

New member
לא שמעת כי אתה אולי לא קורא מספיק.

כשאני נתקלתי בזה בפעם הראשונה פתאום מתברר שאני לגמרי לא לבד.

יiאב ל

New member
כנראה שזו הסיבה.

הקריאה שלי מוגבלת רק לפורומים העוסקים בצילום. כנראה שבגלל זה לא שמעתי על הבעיות האלה.
בחייך, רק בפורום הזה יש לפחות 100 אנשים שמחזיקים או החזיקו בקומפקטיות של קנון. תעשה סקר קטן כמה נתקלו בבעיות שאתה מתאר.

מחשבות

New member
יעני, שלי מי תקול יותר? אצלי זה מאה אחוז.

ובדיחה להדגמה: המפקד אוסף את חייליו למסדר ברחבה ואומר להם שהביצוע שהם יוצאים אליו יהיה מאוד מסוכן וש-5% מהחיילים יכולים לההרג. מושיקו צועד קדימה ואומר:
"אבל, המפקד, אם אני אהרג זה יהיה 100%". קפיש?
יש לי גם 3 פנסוניק ו-0 תקלות.

יiאב ל

New member
אני במקומך הייתי בודק את אופן השימוש

שלך במצלמות. יכול להיות שאתה עושה משהו לא בסדר? כי הסטטיסטיקה שלך בהחלט לא תקינה.

מחשבות

New member
3 מצלמות, שלושה אנשים העושים דברים

שונים לגמרי. הפתרון היה רק במעבר לסוללות ריסייקו וגם אז באחת המצלמות די מהר הכרטיס לא מוכר. אגב, זה רק עניין של זמן שמצלמה מגיעה לבעיה של הסוללות כאילו משהו זוחל אצלה.

feedingsys

New member
"מחשבות" כאן לא לבד

גם אני אישית נתקלתי במצלמות קנון
עם בעיות סוללות.
יש להם תקלת תכנון עקרונית
שאם יודו בה, יאלצו לאסוף לתיקון מצלמות בכמויות ומכל השנים !

יiאב ל

New member
יופי של סטטיסטיקה

מתוך מעל 100 מיליון מצלמות קומפקטיות שקנון מכרה, מצאנו 4 תקולות.
אולי אם נגרד, נמצא עוד כמה.
אתה מבין מה זה אומר? גם אם תמצא 10000 מצלמות עם התקלה הזו, זה פחות מעשירית פרומיל.

מחשבות

New member
אבל תבין, לא חשבתי להשליך מעצמי לכלל. בכל

זאת יש לי תואר אוניברסיטאי וקצת תבונה להבין שאמנם השמש זורחת לי מהתחת, אבל זה לא תמיד קריר. התחלתי לקרוא על הבעיה עם הסוללות וגם עשירית פרומיל זה 10000 אומללים.

יiאב ל

New member
כן, אבל אתה ממליץ לאנשים על סמך נסיונך.

יכול להיות שאחוז התקלות דומה בין החברות (זה אפילו סביר). קנון מכרה פי 10 יותר מחברות אחרות, ולכן יהיו פי 10 יותר תקלות במצלמות של קנון.
זה לא אומר שאם תקנה מצלמה ספציפית, הסיכוי שלך לתקלה יהיה גבוה יותר.

מחשבות

New member
מוזר אני: ממליץ על פי הניסיון ולא על פי

השמועה. חייב לתקן את דרכי. מי אמר שקנון מכרה פי 10?

sagiKor

New member
יואב, יש בעיה ידועה בקנון

עם מצלמות שעובדות על סוללות AA.
הבעיה היא נושא המגעים בבית הסוללה. אבל הטיפול בזה דורש דקה עבודה בבית עם פלאייר שפיץ וזה בהחלט לא סיבה לא לקנות מצלמה אם היא עונה על הדרישות.
למרות שהבעיה הנ"ל דיי מוכרת, זה לא אומר שהיא תקרה כל הזמן ולכל אחד וגם אם יש לך 10 מצלמות זה לא מבטיח שזה יקרה לך.
גם בפורום הזה אנו רואים לפחות אחת לשבוע התלננות על הבעיה הזאת.
במצלמות עם סוללות יעודיות אין בעיות עם הסוללה.

מחשבות

New member
ואני כבר לא מדבר על דלת בית הסוללות עם

הסגירה המוזרה, המצריכה אקרובטיקה מיוחדת. זה הרי פשוט יותר בשאר החברות.

HypeRoy

New member
האמת הייתה לי גם תקלה עם סוללות בCANON

לפני כ5 שנים קניתי S3 (ואולי כבר 6?...). עבדה נהדר, אולם בשנה האחרונה, לעת זקנה, גם כשהייתי מכניס סוללות חדשות לאחר טעינה מלאה, כעבור דקות בודדות היה מראה כי הסוללות ריקות.
כנ"ל מצלמה של בת זוגתי, מהקומפקטיות של CANON מלפני 6-7 שנים, כמעט מהרגע הראשון הסוללות היו מספיק ל'גג' חצי שעה.

עם זאת, אציין כי הS3 עבדה מדהים לאורך רוב חייה ומצלמה קומפקטית אחרת של CANON גם עבדה ללא כל בעיה עם הסוללות.

לפחות אני יכול להגיד בלב מאד-מאד-מאד שלם שKARAT נותנים אחריות מעולה

מחשבות

New member
כמו שאמרתי, זה עניין של זמן (לא תמיד אורך)

שהמצלמה צריכה עוד ועוד זרם כמו איזה מסוממת. לא קורה לי בכלל עם מצלמות אחרות.

sagiKor

New member
מצלמה לא יכולה לצרוך עוד זרם

גם אם יש שינוי עקב התיישנות רכיבים, זה יהיה ברמות שלא ממש ישפיעו בצורה שמשתמש יכול להבחין בכך.
אגב, ברוב המקרים המוליכות של החומר יורדת (ההתנגדות גדלה) כך שצריכת הזרם תקטן ולא תעלה...

כפי שהוסבר זאת בעיית מגעים שגורמת לחיווי שגוי של הסוללה. הסוללה לא באמת מתרוקנת.

sagiKor

New member
אז מטפלים בבעעית המגעים

לא צריך אפילו לצאת מהבית...

sagiKor

New member
כשיש תקלה אז מתקנים

אם העלות גבוהה מקניה של חדש אז לא מתקנים אבל אם התיקון הוא חינמי שאפשר לעשות לבד בשתי דקות אז למה לא?

למעלה