Canon SLR EOS 1000

Ancient

New member
Canon SLR EOS 1000

מישהו מכיר את המצלמה? מה דעתכם עליה? בכמה אפשר (אם בכלל) להשיג אותה היום? כיצד אני יכול להשיג פרטים (וגם תמונה שלה!) באינטרנט? תודה, ושבת שלום לכולם!

xnir

New member
מצלמה ישנה

אני מעריך ששווה כמה מאות שקלים כמשומשת (קרוב ל1000) אבל אל תתפוס אותי במילה.. יוצרה בשנת 1990 אז חשוב לבדוק בעיקר את תקינות הסגר..

ת ו מ ס1

New member
הצחקתני

ב eBay נמכרות המצלמות האלה ב 50$. יש שם הצעה על 60$ ואף אחד לא לוקח ואתה מוכן לשלם 1000 ש"ח. יש לי כזאת מאבי ז"ל אתה קונה ? ב 1000 אני מוכר ! תומס

ת ו מ ס1

New member
שבת שלום גם

לך. נתונים טכניים על המצלמה בקישור הנ"ל. מצלמה ישנה שיוצרה בין השנים 1990-1992. מאוד בסיסית. לאבי ז"ל הייתה כזאת וירשתי אותה. יש לה סנסור בודד לפוקוס, ומספיק שטיפה מחשיך והיא לא נועלת פוקוס לא משנה מה. לאבי ז"ל יש הרבה תמונות מטושטשות ממנה. בקיצור, מצלמה ישנה ומאוד פרימיטיבית. לא הייתי קונה אותה היום. תומס

xnir

New member
מחירים של EBAY

הם לא המחירים של הארץ... לצערי.. המחיר שלה יקר יחסית בארך מכיון שקראט לוקחת בערך 500 ש"ח על החלפת סגר.. החיים בזבל

ת ו מ ס1

New member
אז למה לא לייבא מחו"ל

אם כי על מצלמה של 60$ מחיר המשלוח מקלקל את המחיר אבל עדיין לא תגיע ל 1000. רוצה את שלי ? יש לי דגם משוכלל יותר
!!! 1000F עם פלאש פנימי. תומס

xnir

New member
נו באמת תומס..

הבחור שאל שאלה תענה לעניין נתתי לו עובדות בשטח. לא נתתי לו דעה עלייה כי אני לא מכיר את המצלמה.. לא צילמתי בה מעולם לחבר הייתה כזאת הוא החליף את הסגר בקראט ב500 שח בערך ומכר אותה בטרייד בחנות ידועה באלנבי בעבור 800 שח... כל זה לפני שנה בערך.. היא הייתה דגם F ואני בטוח שאותו מוכר בחנות לא היה מסכים להפסיד עלייה כסף והוא בטח מכר אותה ביותר אבל זה כבר סיפור אחר.... אתה נותן לי את שלך? עם עדשת קיט ?

ת ו מ ס1

New member
עדיף שלא תחייך

ב1000 ש"ח תקבל אותה ממני עם עדשת הקיט המהוללת ! למה לא לחייך ? כי אני אחייך כאשר אפתר ממנה ! זאת 35-80 העדשה הגרועה ביותר של קנון. אז יאללה בוא כבר
וב1000 ש"ח לא הייתי קונה אותה (אפילו שזה המחיר שלה בארץ) אלה קונה טובה יותר. אני אתן לך לצלם בה קצת, אתה תסכים איתי מהר מאוד. תומס

xnir

New member
אני לא קונה...

אלא הבחור בראש ההודעה... אני עדיין משלם על ה 10D :)

ת ו מ ס1

New member
סיימתי את ה 10D אבל

נשארתי עם חור בכיס. מצד שני משתדל לא לצלם עם העדשה של EOS 1000... כי היא נוראית על ה 10D. במקום אני מצלם עם ה 50 מ"מ 1.8 שקניתי לא מזמן. תרגיל טוב לא לצלם עם zoom, מלמד אותך הרבה.... תומס נ.ב חוסך ל 17-40.... (והמחיר שלה ירד ! איזה כיף !)

xnir

New member
תומס..

כנ"ל לגבי 50מ"מ1.8 כנ"ל לגבי 17-40...
וגם ל 500EX מעבר לזה ה28-135 על המצלמה לרוב..

ת ו מ ס1

New member
הלוואי והיה לי את ה

28-135. במקום זה נשארתי עם עדשות של אבי שלצערי הלך מאיתנו בפתאומיות כחודשיים לפני שקניתי את המצלמה, כך שלא הספקתי אפילו לצלם אותו איתה. ה 28-135 היא עדשה שאני ממליץ לכל השואל על עדשה לכל מטרה. אולי פעם, אחרי ה 17-40 ? תומס

xnir

New member
28-135

28-135 מצויינת בעיקר בגלל תווח הזום שלה והIS לטעמי האיכות שלה בינונית ואת זה אני אומר כשאני מביט בצילומים שצילמתי ב 50ממ ושלא לדבר על הצילומים שיש לי מה 70-200 F2.8L IS של blueeye קשה לחזור אחורה לעומת זאת בזמנו השאלתי לחבר את ה28-135 והוא השאיר לי את ה35-80 שלו לכמה ימים.. ויצאו לי צילומים לא רעים בכלל..

ת ו מ ס1

New member
לא יודע איך

עשית זאת אבל אני חייב לתקן הרבה מהצילומים מה 35-80. אולי היה לך את ה 28-80 שהיא הרבה יותר טובה ? בכל מקרה הביקורות ברשת על 35-80 טוענות שזאת העדשה הגרועה ביותר של קנון.... תומס

ת ו מ ס1

New member
אולי זה הסיפור

שלי גם ישן, אבל עם USM והיא זבלה. אולי כמו ב 50 מ"מ החדש גרוע מהישן? תומס

גירסאות שונות לאותה עדשה נבדלות

באיכות.גם ב28-80 - הראשונות טובות יותר מהאחרונות,למשל. לגבי ה1000 היא מצלמה עתיקה - מהליין הראשון של מצלמות EOS - הראשון:כל הדגמים שהתחילו ב 1 :1,10,100,1000 ,כאשר ככל שהמספר גדל הדגם בסיסי יותר ויותר מוגבל. סדרה שניה - בהן אחת עדיין מככבת עם הרבה מעריצים - 5,50,500,5000 סדרה שלישית-האחרונה - 3,30,300,3000 כאשר את הדגם 1 ,מעבירים שיפורים ומשאירים עם ה'1' - פעם הוא 1N ,ופען הוא 1H . ואת כל היתר - תמצא בטבלת כל מצלמות קנון לדורותיהן - מ'לוחות',בצד שמאל. לעניינך - הדגם 1000 הוא ארכאי ומיושן,הכי מוגבל,ומהראשונים שיצאו,אז מועד לתיקון יקר.500 ש"ח על גוף בלבד נראה סכום הוגן למדי,בהסביבות ה1000 ש"ח,אפילו פחות,קניתי את ה50 ,יד שניה - דור מתקדם יותר ורמה אחרת של מצלמה,ואין בכלל מקום להשוואה.

ת ו מ ס1

New member
אחלה, זה נשמע הרבה

יותר הגיוני. 500 ש"ח ובטח לא 1000..... בכל מקרה מצלמה ממש, ממש לא מומלצת... תומס

ברוך ס

New member
אם זה עדיין רלוונטי

אז תוכל למצוא מדריך מלא למשתמש בקישור המצורף.

למעלה