Canon G5

ceyal

New member
Canon G5

שלום לכולם. אחרי שנות דור בצילום "אנלוגי" ישן וטוב - החלטתי שהבשילו התנאים למצלמה דיגיטאלית.(הבשילו-משמע איזה חיסכון נגמר...) מאחר ואני פריק של קאנון וברשותי 2 מצלמות SLR שלהם-EOS 1 ו EOS 5 + עדשות ופלאש יעודי.(עבר כצלם מקצועי) - התעניינתי בדגם הזה למרות היותו "לא מקצועי" בעליל-וגם בגלל שזה גבול התקציב שלי. 1. האם ישנה אפשרות באמצעות מתאם לחבר את העדשות EOS הרגילות? 2. וזה מה שחובה - ראיתי שיש אפשרות לחיבור פלאש יעודי. בכל המקומות-כולל באתר היצרן-מופיעים דגמי ה EX של הפלאשים ככאלה שאפשר לחברם למצלמה. לי יש את הדגם 550EZ.האם מישהו יודע אם את דגמי ה EZ אפשר לחבר? עניין הפלאש משמעתי לי במיוחד מאחר ואני מצלם בפלאש רק בהקפצה(אם התנאים מאפשרים...)ולכן דגמים אחרים נפסלו על הסף. מצד שני - כסף ל SLR דיגיטאלית אין..... וזו דוגמא לצילומים שלי שבגללם חשוב לי פלאש מתכוונן

I R I S C

New member
שלום גם לך ותתחדש../images/Emo65.gif

לשאלותיך: אין אפשרות לחבר עדשות EOS למצלמה קומפקטית.יש אפשרות לחבר מכפילים-מיוחדים-באמצעות מתאם מיוחד-נראים כמו עדשת זכוכית מגדלת עבה ומלאה.יש מכפילים לרחבת זוית ויש לטלה.אפשר אפילו מיני טלסקופ. המחיר מזערי לעומת מחיר עדשה ממש-כמה מאות-אולי אלפיה. פלאש - רק סדרת EX תעבוד TTL עם המצלמה- דרך הנעל החמה. בפלאש אחר-תצטרך לעבוד ידנית - בתוכנית הידנית M - לקבוע חשיפה, ועל הפלאש ,לקבוע את מרחק ועוצמת ההבזקה. הדגם 540EZ מאפשר זאת,היות והוא גם ידני ומאוד משוכלל. לדעתי חבל להשקיע ולקנות פלאש אחר.אני הסתדרתי עם מצלמת אולימפוס ופלאש ..ניקון
בצורה הזאת,תוצאות טובות.

ceyal

New member
תודה על התגובה והמשך../images/Emo42.gif

אם כך אני מבין שהאני נמצא במצב כואב.. או לקחת כוון ולחץ דיגיטאלית ולשכוח מהציוד (פלאש במצב M - לא כל כך טוב לספונטניות-אלא אם כן הוא עדיין אוטומאטי גם במצב M כשמחוברת אליו מצלמה לא מיועדת..) או לחרוק שיניים ולקנות גוף SLR קאנון(בתקווה שזה יתאים לפלאש שלי) או שיש עוד פיתרון שאני לא מכיר?

ceyal

New member
ותוספת

איך יכול להיות שמצלמה לא תומכת אחורה? הרי יש לשני המבזקים האלה אותם תכונות בדיוק ואותם 5 חיבורים. במצלמות האנלוגיות זה לא כך הרי..

I R I S C

New member
זה קיים גם במצלמות האנלוגיות

יש type A ויש type B - בסדרת המצלמות, ולכל סידרה מותאמת סידרה אחרת של פלאשים:סידרת הEZ הותיקה יותר-עם TTL וגם A-TTL וסדרת הEX ,גם עם TTL אבל הפעם גם E-TTL ,שזה יותר משובח,כמו שאומרים. סידרת B נדמה לי הם הדגמים ה'ישנים' - EOS 5 ,EOS 1 סידרת A בהתאמה הם החדשים יותר - EOS 300,30,3,1V (או הפוך-ספר המצלמה לא לידי) הדיגיטליות כולן תומכות בסידרת הETTL והקנון הכי חדישה בETTL-II ,שאמור להיות עוד יותר משופר. בכל הדיגיטליות - אם לא עובדים עם פלאש המותאם להם אישית-חייבים לעבוד במצב הידני. זה לא ממש נורא-בעצם-בכלל לא - הרי יש מסך לבדוק את התוצאות-ובסה"כ מכוונים את עוצמת ההבזק,כי יש סינכרון.אם חזק-מנמיכים(מקטינים צמצם)ואם חלש-מוסיפים (מגדילים צמצם) - על הפלאש.או אופציה אחרת שיש לווסת את עוצמת ההבזק. במצלמה - הכיוונים כרגיל. עובד הכי טוב בתוכנית הקדימה לצמצם במצלמה, לא הייתי עוברת דווקא בגלל עניין פלאש לדיגיטלית רפלקס.לדעתי זה שיקול מוטעה.כדי להצדיק את הפער העצום במחירים (או שלא-אם אתה רוכש רק גוף בסיסי למשל) צריכים להיות שיקולים אחרים לגמרי-כמו חופש מוחלט לצלם להחליט בדיוק איך לצלם-בלי המיגבלות המרגיזות של קומפקטית. לגוף הדיגיטלי הרפלקסי שתרכוש תצטרך לרכוש בהתאמה את הפלאש 550EX ,אחרת,לא עשית בעצם...כלום!

ceyal

New member
אז זהו ש...

סליחה על הבילבול מח הנמשך אבל יש לאחי EOS 300 אנלוגית הפלאש שלי (EZ) עובד אצלו מצויין וגם ATTL.ובהוראות אכן רשום לקנות EX אז למה שזה לא יעבוד גם בדיגיטאליות? אני לא מאמין שהם יפתחו חיבור פלאש מיוחד לדיגי' או שאני טועה?

ceyal

New member
וזה מה שיצא מהאתר של קנון

The 540EZ is a powerful, high-output auto-zoom shoe-mount flash with a maximum guide number of 54/177 (ISO 100 m/ft) which is compatible with all EOS cameras.

ceyal

New member
אוקי ..ובהתבסס על המידע שנתת לי

אני צריך מה שנקרא המלצה חד משמעית כי אני חדש בתחום אם נשקלל את עניין הפלש שאפשר להסתדר איתו ונקח בחשבון שלצורך צילומים ממש מאתגרים אני אחזור לאנלוגית האם ה G5 שווה את ההשקעה? כשהמאפיינים שלי הם
עדשה טובה חדות תמונה ללא פשרות וצבעים חיים
הגדלת תמונות ל A3 לעיתים (הרוב לא יעבור את ה A4)
חיבור פלאש חיצוני.....
תקציב...אוי התקציב או שכדאי לוותר בשלב זה ולחסוך עוד ל SLR או DSLR? תודה רבה מראש על הסבלנות וההשקעה (ד"א פתחתי שרשור מקביל בפורום מדריך טכני - ואחרי שלא ענו לי שם עברתי לכאן - ואז ענו לי.....מצטער על הכפילות)

I R I S C

New member
אין לי מושג מה לייעץ לך

אתה מצפה לביצועי רפלקס ורוצה מצלמה שהיא למעשה קומפקטית,משוכללת ואיכותית,אבל עדיין...קומפקטית. ייתכן והביצועים שלה יתאימו לך ויתכן מאוד שלא.ראה באתרי הצילום השונים תמונות שצולמו בה-יש הרבה.

ceyal

New member
שוב תודה שעזרת לי../images/Emo8.gif

כפי שאולי ראית בפורום השכן - החלטתי ללכת על ה 300D של קנון. מאחר ואני יכול להביא אותה מחו"ל במחיר של 3500 ש"ח בערך לקיט כולל העדשה. עד כמה שאני מבין זו מצלמה חצי מקצועית אבל אני חושב שהיא תספיק לצרכי. תודה רבה על ההכוונה (עזרת לי בדרך השלילה
) ואם אני כותב - אז סתם משהו שמעניין אותי. העדשה שמגיעה עם הדיגי' היא 18-55 ובמצלמה היא הופכת ל 28-90 בערך. בהנחה שאני מחבר אותה לאנאלוגית - האים היא תחזור ל 18-55? אם כן - הרי יש כאן משהו מעניין לא? עדשה רחבה במחיר זול? או שאני טועה מהבסיס?

amirdt

New member
עדשת 18-55

אתה אכן טועה מהבסיס :) העדשה הנ"ל זולה שכן עשו אותה במיוחד ל300D כיוון של300D גודל הסנסור (CMOS) קטן מהFRAME של SLR רגילה (ולכן העדשה "הופכת" ל28-90) בקנון חסכו ע"י הקטנת קוטר העדשות. לכן גם לעדשה הזו יש MOUNT שונה ואין כל אפשרות לחבר אותה לאף גוף אחר חוץ מה300D

למעלה