שאלתי קצת ברשת על ההבדלים
בין ה10 ל300 והחששות הגדולים ביותר של הצלמים בכל העולם הם דווקא מרמת הרגישות של המצלמה למכות ונפילות. הטענה שהגוף הפלסטי לא יעמוד ביותר ממכה קלה ויש כאלה שאפילו מנבאים תור ארוך של ה10 במעבדות... אני, מנסיון, אחרי שנשברה לי הA2 הייתי חייב להשתמש ב500 עד שאספתי מספיק כסף לקנות את ה 1N בתקופה הזאת ה100-400 הצליחה לגרום לבלאי מאוד גבוה למתאם של המצלמה לכן החשש לגבי ה300 נשמע לי מובן והגיוני, אבל מול העדשה הפלסטית שבאה עם המצלמה לא נראה לי שתהיה איזושהיא בעיה... אז האם זה הפתרון למקצוענים? לא נראה לי. אולי בתור גוף גיבוי ל1 או ל10, אולי... בתור מצלמה לחובב מקצועי? אם המחיר של ה300 יגרום לירידה במחיר של ה10 איזה סיבה תהיה לא להשקיע את ה"עוד טיפה" בשביל לקבל גוף הרבה יותר עמיד? יש כאן חור לא מוסבר.. זה גבוהה מדי לחובבים ולא עמיד מספיק למקצוענים. הטענה היא שאחרי תקופת החדירה הראשונה המחיר שלה ירד לסביבת ה750$ ואפילו פחות... אז היא תפול לנישה של החובבן מקצועי והמחיר שלה יהיה אטרקטיבי ונכון אבל עד אז, רק העתיד יגיד. עוד מהרשמים ברשת נראה שקנון מנסים לחזור על ההצלחה של ה300 הרגילה ובהחלט עומדים לגרום לזעזוע בשוק המצלמות. בבירור קצר ביוגנד ההגעה של המצלמה היא לקראת סוף החודש הבא והמחיר שלה לגוף בלבד יהיה בסביבות ה 7000 ש"ח (כולל) הכל כמובן משוער ועד שאני לא מחזיק את המצלמה בידיים ומסתכל על ההצעת מחיר אני לא מאמין לכלום אבל... לי אישית זה נשמע יקר מדי, או שזה רק לי? בקיצור... אנחנו חיים בתקופה מרגשת שבה השינויים גדולים ומהירים ולדעתי קנון רואה את השוק מצויין ומצליחה לקצור הצלחות לא מבוטלות בתחום, אם הראש העסקי שלה יצליח עם ה300D? אני מאמין שכן. למי שתוהה, אני לא קשור עסקית לקנון פשוט מצלם בקנון כבר הרבה מאוד שנים... זהו.