Canon EOS 300D !!!!!!!!!!!!!!!!

hbm

New member
איזה כאב ראש !?!?!

עכשיו מי יודע מה לבחור? סוני 828 החדשה, 300D או אפילו 10D. נכון שמדובר בתפוזים ועגבניות, אבל מבחינת תמחור - אין ברירה אלא להשוות. מה עושים!? לי דווקא נראית הסוני 828 כאופציה העדיפה. אבל נצטרך לראות את גרסת הייצור.

tapuzim & agvaniot indeed

אם בא לך לקנות קיט ולעולם לא לשדרג עצמית אז לא מתאים לך SLR. באותו המחיר סוני אוכלת את קנון בלי מלח בפיצ'רים, רזולוציה ואופציות, אבל קנון עדיין מנצחת במהירות תגובה, איכות אופטית (מצורפת ואופציונלית), אורך חיי בטריה ואוסף מרשים של מוצרים משלימים כגון שלטי רחק, גריפ, מבזקים ועצמיות. אני רוצה ללחוץ ולצלם עכשיו ולא בעוד שניה, אני רוצה להרכיב עצמית עם מפתח גדול וצמצם גדול בשביל בוקה יפה, אני רוצה לצלם ultrawide. בינתיים עוד לא ראיתי סיבה להתפשר על DSLR. גו קנון גו! (מישהו רוצה D30 משומשת במצב מעולה?
)

solter

New member
../images/Emo60.gif מתי היא מגיעה לישראל?

וכמה להערכתכם היא תעלה בארץ?

solter

New member
../images/Emo60.gif מה?!?

איך זה הגיוני, אם בארה"ב זה עולה 1000 דולר - כלומר 4500-5000 שקל, אז בארץ זה עולה 2000-2500 שקל יותר?!?!? ומתי אתם מעריכים שהיא תגיע לארץ? ושאלה אחרונה (מבטיח!) יש סיכוי שניקון תוציא מצלמה דומה? ואז המחירים ירדו... גלעד

עוזי י

New member
זה אולי לא הגיוני אבל ככה זה בארץ

אם Canon 10D עולה בארה"ב 1500$ ובארץ קרוב ל-11000 שקל (כולל מע"מ) אז 300D תעלה לצערי כ-7000 שקל (או 6000 בלי מע"מ)

arnond

New member
כתבה מעניינת ותמונות של המצלמה

מאתר יפני. רצוי לתרגם עם babel fish - דרך altavista הולכים ל translate (צד ימין). תמונות של המצלמה מכל כיוון אפשרי (כולל כל הבפנוכו למי שמתעניין).

solter

New member
../images/Emo60.gif ניקון........?

נראה לכם שהגיוני שניקון תוצא מצלמה חדשה בזמן הקרוב כדי להתחרות ב300D החדשה? פשוט יש לי מערכת ניקון שלמה, ואין לי תקציבים כרגע לרכוש מערכת קאנון חדשה... גלעד נ.ב.1 משום מה חסרה לי התגובה של טד בשרשור הזה... (?) נ.ב.2 זה רק אני שניקון באמת קצת מפגרת אחרי קאנון בכל הקשור לDSLR?

ת ו מ ס1

New member
תד בחופשה, בטח יגיב כאשר יחזור

בעיקר שהסוני הכל כך אהובה עליו בסכנת הכחדה ע"י ה 300D ! תומס

gilad65

New member
ההבדלים בין ה-10D ל-300D

האתר הנ"ל מסכם את ההבדלים בין שתי המצלמות. בסעיף האחרון בתאור המצלמה.

ת ו מ ס1

New member
נראה לי

שאם לא היה לי כבר 10D הייתי בכיף קונה 300D וחוסך לעדשה איכותית. ההבדלים לא משמעותיים, והמצלמה יותר קלה. תומס.

photoguy

New member
תומס - הבדל משמעותי אחד הוא

החמור ממנו מיוצר הגוף. ב- 300D הגוף הוא פלסטי, וב -10D סגסוגת של חומרים מתכתיים. נכון זה בא לידי ביטוי במשקל....אז אם אתה מחפש מצלמה קלה...זה חשוב. אבל אבל אבל עדשות איכותיות - סידרת L, כגון 24 -70 וכו' הן עדשות כבדות והתליה שלהן על גוף פלסטיק בעייתית...חייבים להחזיק את העדשה כל הזמן אחרת מפעילה לחץ עצום על התושבת - עד למצב של עקמימות שיכולה לבוא לידי ביטוי בחדירת אור ליכלוך וכו'. זהו אחד ההבדלים שבד"כ לא שמים אליהם לב, אך למי שמתכוון להשקיע ולקנות עדשות גדולות, שלעיתים קרובות גם שוקלות בהתאם, חשוב שיבחן ממה הגוף עשוי. גיא

גיZמו

New member
שאלתי קצת ברשת על ההבדלים

בין ה10 ל300 והחששות הגדולים ביותר של הצלמים בכל העולם הם דווקא מרמת הרגישות של המצלמה למכות ונפילות. הטענה שהגוף הפלסטי לא יעמוד ביותר ממכה קלה ויש כאלה שאפילו מנבאים תור ארוך של ה10 במעבדות... אני, מנסיון, אחרי שנשברה לי הA2 הייתי חייב להשתמש ב500 עד שאספתי מספיק כסף לקנות את ה 1N בתקופה הזאת ה100-400 הצליחה לגרום לבלאי מאוד גבוה למתאם של המצלמה לכן החשש לגבי ה300 נשמע לי מובן והגיוני, אבל מול העדשה הפלסטית שבאה עם המצלמה לא נראה לי שתהיה איזושהיא בעיה... אז האם זה הפתרון למקצוענים? לא נראה לי. אולי בתור גוף גיבוי ל1 או ל10, אולי... בתור מצלמה לחובב מקצועי? אם המחיר של ה300 יגרום לירידה במחיר של ה10 איזה סיבה תהיה לא להשקיע את ה"עוד טיפה" בשביל לקבל גוף הרבה יותר עמיד? יש כאן חור לא מוסבר.. זה גבוהה מדי לחובבים ולא עמיד מספיק למקצוענים. הטענה היא שאחרי תקופת החדירה הראשונה המחיר שלה ירד לסביבת ה750$ ואפילו פחות... אז היא תפול לנישה של החובבן מקצועי והמחיר שלה יהיה אטרקטיבי ונכון אבל עד אז, רק העתיד יגיד. עוד מהרשמים ברשת נראה שקנון מנסים לחזור על ההצלחה של ה300 הרגילה ובהחלט עומדים לגרום לזעזוע בשוק המצלמות. בבירור קצר ביוגנד ההגעה של המצלמה היא לקראת סוף החודש הבא והמחיר שלה לגוף בלבד יהיה בסביבות ה 7000 ש"ח (כולל) הכל כמובן משוער ועד שאני לא מחזיק את המצלמה בידיים ומסתכל על ההצעת מחיר אני לא מאמין לכלום אבל... לי אישית זה נשמע יקר מדי, או שזה רק לי? בקיצור... אנחנו חיים בתקופה מרגשת שבה השינויים גדולים ומהירים ולדעתי קנון רואה את השוק מצויין ומצליחה לקצור הצלחות לא מבוטלות בתחום, אם הראש העסקי שלה יצליח עם ה300D? אני מאמין שכן. למי שתוהה, אני לא קשור עסקית לקנון פשוט מצלם בקנון כבר הרבה מאוד שנים... זהו.

וההבדל מאוד משמעותי - זוכרת מהתקופה

בה חשבתי להחזיק בגוף 300 כגיבוי לגוף הקנון 5 שהיה לי-כי קלה,וקומפקטית,וזולה,ומתאימה לכל האביזרים. היתה טובה רק בשימוש עם העדשות הקלות ביותר,והפלאש הכי קטן. עם הכבדות כבר לא - וגם המוגבלות שבה הקשו. נראה לי שלמרות שהיא רפלקס,היא פונה דווקא לחובבי ה'צלם וכוון' שעד כה נאלצו להסתפק בדמויות הרפלקס. בדגם רפלקסי כזה יש המון יתרונות על פני דמויות הרפלקס. הוא כבר נכנס לקטיגוריה של המצלמות הקלות,גם העדשות שאיתו. להשוות למצלמות הרפלקסיות האחרות ולקהל משתמשיהן כבר לא כל כך שייך לדעתי: עם כל כך הרבה מוגבלויות, סבירות שלא מתאים לאף עדשה אלא רק למיוחדות האחרונות - הזולות שיצאו, אני חושבת שמוציא אותו לגמרי מהחשבון של כל חובב צילום רציני שבמצלמת הפילם שלו הסטנדרט הוא לפחות דגם 'חצי מקצועי'.כאלו הן הD60-10D , הדגם החדש הוא בסיסי ביותר - גם המימשק האחורי שלו - מזכיר ודומה מדי למימשק דמויות הרפלקס - לא מימשק הרפלקסיות. לדעתי יימצאו לו הרבה 'קופצים' - כעת צריך לחכות לראות מה 'איכות האופטיקה המצורפת' כדי לקבוע זאת בוודאות.

arnond

New member
המחיר בארה"ב

יהיה 899$ ללא עדשה או 999$ עם עדשת ה 18-55. אני מאמין שהמחיר בחנויות יהיה בערך 100$ פחות אחרי שהשגעון של המצלמות הראשונות בשוק יחלוף, בעיקר עם לוקחים בחשבן שעוד חודשיים-שלושה יתחיל מרוץ הקניות של ראש השנה (הלועזי). אחד המשתמשים בפורומים של DPReview כתב שהמחיר של ה 10D ירד אתמול באירופה (לא בטוח איפה הוא גר) ב 100 אירו. מעניין.

למעלה