Canon 750D - שאלת תם

Arielvista

New member
Canon 750D - שאלת תם

יש לי Canon 750D ואני צלם ממש חובב ומתחיל.
בינתיים, רוב הצילומים שלי היו במהלך שיעורי יוגה ומדיטציה (לצורך פרסום של העסק של אישתי) ומעבר לכל ה"תקלות" שנתקלתי בהן, בהיותי מתחיל וחובבן, היה דבר אחד שממש הפריע: ה"קליק".
בסיטואציה של מדיטציה או של ריכוז, הצליל של התריס בזמן הצילום ממש הפריע.
לא מצאתי לזה פתרון בספר המצלמה אז אני שואל כאן:
האם יש דרך למנוע\להחריש את ה"קליק" בזמן הצילום?

sagiKor

New member
כן, להחליף מצלמה

למצלמת מירורלס שלרוב הי שקטות יותר.
או למצלמה שיש לה תריס אלקטרוני, לא זכור לי שיש DSLR כזאת מה שמחזיר אותנו למירורלס.

dudi4321

Active member
אם מרימים את המראה

במוד צילום "שקט" יש הרבה פחות רעש.

להסריט וידאו וללכוד ממנו פריימים

או להחליף מצלמה. לדעתי דגמי ה-EOS-M הרבה יותר שקטים וגם יתמכו בעדשה שלך באמצעות מתאם.

sagiKor

New member
לכידת פריימים מוידאו לא ממש עובד טוב

אם אין מצלמה שערוכה לזה. ושלו לא כזאת.
וגם אז מקבלים רק JPG מוקטן

steiff

New member
ה״קליק״ נובע ממערכת מכנית במצלמת רפלקס

למעשה שתי מערכות מכניות: מערכת שמרימה את המראה ומאפשרת לאור להמשיך ישר לעבר החיישן במקום להיות משוקף לעבר מסך המיקוד והעיינית. ומערכת התריס שמבצעת את החשיפה.

יש במצלמות רפלקס מצב שקט (לא חושב שזמין בדגם שלך) בו המראה נמצאת קבועה למעלה והרעש היחיד הוא פעולת התריס (שברוב המצלמות היא שקטה יחסית להרמת והורדת המראה) אבל במצב זה העיינית והפוקוס מנוטרלים. בחלק מהדגמים אפשר לבצע במצב זה פוקוס דרך המסך האחורי.

במצלמת מירורלס אין מראה, כך שהגורם הראשון לרעש נמוג מאליו. מערכת הפוקוס עובדת כמובן בכל מצב. בעיינית (הדיגיטלית) או במסך. במצלמות אלה (בחלק מהדגמים) יש גם ״תריס אלקטרוני״ שהמשמעות שלו היא שהחשיפה לא נשלטת באמצעות תריס מכני אלא באמצעות דגימה דיגיטלית של הנתונים מהחיישן למשך פרק זמן החשיפה. במצב זה למעשה החשיפה יכולה להיעשות ללא כל קול בכלל. החיסרון של החשיפה הדיגיטלית היא שכאשר מצלמים עצמים בתנועה עלולה להיות מריחה לא אחידה של התנועה: מעבד התמונה קולט את המידע מהחיישן פיקסל אחרי פיקסל ולא את כולם ביחד ומכאן שהחשיפה אמנם היא לפרק זמן קבוע לכל פיקסל, אבל לא לכל הפיקסלים באותו זמן. בצילום סיטואציות סטטיות כמו שיעור מדיטציה זו לא בעיה של ממש. זה מורגש יותר בסיטואציות דינמיות.

למעלה