canon 70d vs 60d

doodinke

New member
canon 70d vs 60d

מה דעתכם?
האם השדרוגים של ה-70 שווים את הפרש המחיר?
איזו עדשה ראשונה הייתם קונים לוידאו?

תודה

IdoShkedi

New member
אכן זאת. טווח הזום הופך אותה לכלי ורסטילי -

עדשה שאפשר לצלם בה כמעט הכל. צמצם פתוח יותר היה עוזר, אבל מבחר עדשות הSTM (מנוע פוקוס חלק ושקט לווידאו) די קטן, ולא כולל עדשות עם צמצמים פתוחים - מלבד 40mm f/2.8, שהיא נחמדה מאוד, אבל אני לא רואה איך אפשר להשתמש בעדשת פריים כעדשה יחידה.

IdoShkedi

New member
כמובן שאפשר להשתמש בעדשה בלי STM

אבל לחלק מהצרכים, חוסר יכולת לעשות פוקוס אוטומטי בווידאו נראה לי כמו מגבלה בלתי נסבלת.

IdoShkedi

New member
I'm always serious. With days off.

כן, רציני.. לצילום סטטי על חצובה מספיק להתפקס פעם אחת, אבל בצילום שמצריך מעקב של הפוקוס אחרי אובייקט או שינוי פוקוס יחד עם תנועה של המצלמה, נראה לי בלתי נסבל בעליל להשתמש בפוקוס ידני, בוודאי במצלמת SLR (שהארגונומיה שלה לא מותאמת לווידאו, ואני מעדיף להשתמש בעדשת STM מאשר להוסיף למצלמה ערימות של מתקון מסורבל כזה: http://cdn.shopify.com/s/files/1/01...-focus-SFOCDMKII-2_1024x1024.jpg?v=1355303871 ).

אורי624

New member
טוף. העיקר שבמחן התוצאה אתה מרוצה.

אני עובד ידני לגמרי. אולי עניין של הרגל.

IdoShkedi

New member
אולי כדאי שאציין באותה הזדמנות

שבעדשות STM טבעת הפוקוס היא אלקטרונית, כלומר סוג של כפתור שגורם להפעלה של מנוע שמשנה את הפוקוס קדימה או אחורה. כך שהטבעת לא מסתובבת בין גבולות מסויימים, אלא באופן חופשי, ואין מיקומים קבועים של טבעת הפוקוס שאפשר להתרגל אליהם ולזכור ("סיבוב של 25 מעלות מנקודת ההתחלה יביא אותי לפוקוס במרחק 5 מטר"). בקיצור, לפוקוס ידני העדשות האלה אולי פחות טובות.

למעלה