canon 300d או canon 10d

c r o v i

New member
canon 300d או canon 10d

שוב, אין לי כל כך מושג בבנושא המצלמות הידגטליות. כל עוד מדובר במצלמת רפלקס, אין לי שום התנגדות... מה ההבדל במחיר? מה הבדל באיכות? מבחינת פיקסלים? כרטיס זיכרון?... שוב תודה רותם

LazyGecko

New member
תשובות

מה ההבדל במחיר? 900$ מול 1400$ מה הבדל באיכות? מבחינת פיקסלים? אין שום הבדל, זה אותו חיישן בדיוק. כרטיס זיכרון? CF ההבדל הוא במבנה המצלמה (פלסטיק מול מתכת) וברמת השליטה הידנית. לדעתי, לך על ה 300D.

idohal

New member
כדאי לקרוא את הסקירה המצוינת של מקס

על ה 300D תוכל להבין בפירוט רב את המעלות ואת החסרונות של המצלמה

c r o v i

New member
שליטה ידנית...

באיזו מצלמה קיימת יותר שליטה ידנית? 300d 10d ???

LazyGecko

New member
ב10D כמובן

יותר כסף = יותר שלוטה ידנית = גוף מתכת = יותר כבד

c r o v i

New member
השימוש...

בעיקרון סגנון הצילום שלי מתמחה בעיקר באנשים, בפורטרטים, כך שאין לי צורך בעדשות בעל זום גדול, שכן בשביל זה אני עובדת עם עדשת מקרו של sigm ואני מאד מרוצה מהתוצאות. אולם בכל זאת, אינני פוסלת את האפשרות את הצורף בעדשות בעלות זום 70 ומעלה.

אם ככה

אז ה 300D יכולה בהחלט להספיק, מה גם שלאור הגילויים האחרונים, את מיטב כספך תצטרכי לשים דווקא על העדשות. אגב, עדשת מקרו לפורטרטים? מה אורך המוקד שלה?

ת ו מ ס1

New member
ידוע שעדשת המאקרו האגדתית של קנון

100 מ"מ היא עדשה מעולה לפורטרטים, ברת תחרות לכל עדשה מסידרת L. הבעיה שבדיגיטלי העדשה מקבלת זוית של 160 מ"מ וזה מצריך מרחק גדול בין המצולם למצלמה. תומס

LazyGecko

New member
צילמתי קצת פורטרטים עם 100mm

צילמתי קצת פורטרטים עם 100mm + 10D זו עדשת חצקונים, רואים כל שערה ונמש. אישתי פסלה את כל התמונות. ברצינות אבל, 160mm על ה10D זה הרבה. לא היה לי נוח, צריך ממש להתרחק.

ted

New member
100 מ"מ ארוכה מדי ל DSLR עם חיישן

APS בשביל פורטרטים. 60-85 מ"מ הוא התחום הטוב. 50 הוא קצר מדי, למרות שעם כופל המוקד מקבלים ממנה משהו כמו 80 מ"מ, היא עדיין עם פרספקטיבה של 50, כלומר - אפים גדולים וכ"ו. עדשה משובחת לנושא, וגם איכותית למטרות רבות אחרות, כולל מאקרו - היא ה 28-75/2.8 של טמרון מסדרת ה DI. חדה, צבעים חמימים, ומאפשרת לצלם בתחום בין 60-75 פורטרטים מקסימים. המחיר גם כן מצויין. נמשים וחצ'קונים - יש איפור או פוטושופ. זו לא סיבה לקחת עדשה גרועה.

c r o v i

New member
אבל זה לא של קאנון

העדשת מקרו שברשותי היא של sigma אורך מוקד 50 ממש מעולה! צילמתי איתה אצבעות ממש מקרוב, זה מדהים איך רואים את העור בהגדלה...באמת עדשה מעולה וממולצת.

c r o v i

New member
אבל...

אבל לפי מה השבנתי עד כה זה לא מועיל לי המצלמה שאני מעוניינת לקנות כל עוד העדשות שברשותי בכלל לא מתאימות... תקן אותי אם אני טועה...

למעלה