Camel - The Snow Goose

shay or eli

New member
Camel - The Snow Goose

החלטתי לצאת ולרענן את מלאי אלבומי הרוק המתקדם שלי. רציתי להתוודע ללהקה שעוד לא יצא לי להכיר, והאלבום הזה של Camel מופיע בכל הרשימות של 'מפה צריך להתחיל ברוק מתקדם'. אז באתי לשאול לדעתכם- זה אלבום יפה? שווה קנייה? מעניין? הבנתי שאין בו ליריקה, זה לטובה או לרעה? הוא במחיר של 30-40 ש"ח או 80-90 ש"ח? יש ללהקה אלבומים שיותר טוב להתחיל איתם? אולי עדיף להימנע בכלל מלשמוע את הלהקה הזאת? או שזאת פשוט קלאסיקה שאסור לפספס? תודה על עזרתכם.

Yudokolis

New member
התשובה בגוף השאלה, לא?

העובדה ש-The Snow Goose מופיע בכל רשימת המלצות למאזיני פרוג מתחילים דיי עונה לך על השאלה, לא? וביתר פירוט: אלבום חובה, עם או בלי קשר לפרוג. בכנות, עוד לא נתקלתי באדם אשר לא התאהב באלבום כליל - ללא הבדל דת, גזע, מין, נטייה מינית, טעם מוסיקלי או גיל. וקניתי אותו לדיי הרבה אנשים עד כה. האלבום דיי זול - 39 ש"ח בדרך כלל. הוא אינסטרומנטלי לחלוטין (יש בו קטעים ווקאליים, אך ללא מילים), ונוגע בשלמות מהבחינה הזו. לחנים עגולים, יפים, מורכבים ומרגשים, עיבודים פנטסטיים, עבודת גיטרות, קלידים ותופים מדוייקת ומקורית. האלבום יצא לאחרונה בגרסה מחודשת עם סאונד טיפה יותר נקי, למרות שגם ההוצאה המקורית שלו בסאונד מצוין. כרגע מוכרים בארץ את הגרסה המקורית, והניחוש שלי הוא שכאשר יגיעו הגרסאות המחודשות אל המדפים - המחיר יעלה. אז קנה עכשיו, ההבדל באמת לא רציני (אגב, יש השוואות מפורטות בין הגרסאות המחודשות והישנות באתר הישראלי של קאמל). אחרי The Snow Goose, כדאי להמשיך ל-Mirage ו-Moonmadness. אלה גם אלבומי חובה, מעט שונים באופיים. לקאמל יש עוד אלבומים מצוינים יותר ופחות אחרי השלישיה הזו, אבל זה כבר להודעה אחרת. יאללה, למה אתה מחכה? לך לקנות! מה זאת אומרת "עכשיו שבת"? זה תירוץ?!

cut2

New member
פרט חשוב בקשר למחיר

ב'דיסק סנטר', החנות הנהדרת שבתחתית דיזינגוף סנטר, נמכרת הגרסה החדשה (עם בונוסים וסאונד משופר) ב39 ש"ח, והגרסה ה'ישנה' ב29 ש"ח.

begone

New member
סנו גוס

אחד האלבומים עם הכי הרבה "קונצנזוס" בתחום הפרוג. לאחרונה יצאה מהדורה משופרת, עם סאונד מעולה, במחיר של 45-55 שקלים. כולל גם קטעי בונוס. זה אלבום שבהחלט שווה קנייה, וגם קל מאוד להשיג אותו כמעט בכל חנות נורמלית. לדעתי הוא האלבום הכי רציני של קאמל, למרות שיש לה עוד הרבה אחרים טובים.

שלג של אווז

Snow Goose היה האלבום האינסטרומנטלי הראשון שקניתי. חששתי מאוד מפני מוסיקה אינסטרומנטלית בשלב המוקדם של ההיכרות שלי עם הפרוג. שמעתי את ג'נטל ג'ייאנט, ולא הייתי רגיל לשמוע מוסיקה בלי מילים. אך אני יכול לספר לך שזה אחד מהמקרים הקלים ביותר שהיו לי של התנערות מהתניה מיותרת. אתה פשוט מתרגל אחרי שיר או שניים, ואם לא - יהיו לך שם מספיק "עוגנים" כדי שתרצה להמשיך ולשמוע ותוך שמיעה או שתיים כבר לא תזכור למה חייבים מילים במוסיקה. לוקח זמן להתרגל. זה יותר קל ממוסיקה קלאסית מהבחינה הזו - אני יכול להבטיח לך. יש הרבה פחות התניות להתנער מהן. לך על זה. אלבום מושלם, אלבום מדהים, וכל שאר הסופרלטיבים שתוכנה אחת יכולה לחולל.

אני קניתי את זה אתמול

ואני חייבת לציין שזו היתה אחת הקניות המוצלחות. לחשוב שהתלבטתי כל כך הרבה אם לקנות או לא... ישבתי ליד הפסנתר כל היום וניגנתי עם הדיסק...

למעלה