camel - a nod and a wink

jester789

New member
camel - a nod and a wink

אלבום האחרון/החדש של קאמל! אני נהנתי ממנו מאוד! אלבום מעולה! לכל שיר יש צליל שונה. פשוט מהנה. עוד משהו שחושב כמוני? :)

giloni

New member
אכן Camel של פעם

לאטימר ערך המון שינויים בהרכב במהלך שנות ה 80 וה 90 ולמעשה Camel מאז הפרישה של וורד, ומותו בטרם עת של פיטר בארדנס הנהדר (שפרש עוד הרבה קודם לכן), זה לאטימר. והבחור הוא מוסיקאי שלם. איש שאוהב מוסיקה ומתייחס אליה לא פחות באהב מרוברט פריפ. ואני משווה בין שניהם מכיוון ששניהם ידעו להצמד לרעיון האמיתי שעומד מאחורי המוסיקה המתקדמת. הם תמיד מתקדמים. הפעם, לאטימר הרשה לעצמו לחזור לאחור ובשביל נוסטלגים כמוני זה יצא נהדר. יקי

begone

New member
אתה לא היחיד שחושב ככה

ליאור קרנר הוא אחיך התאום

the band member

New member
ניצול לשאלה מטרידה בנוגע לקאמל:

מישהו יכול בבקשה להסביר לי למה יש להם את אותו לוגו של חברת הסיגריות, ומדוע בעטיפת האלבום מיראז' יש את הציור שך חברת הסיגריות הנתעבת? אני יודע שאין בינהם קשר, אבל מהו הרעיון שמאחורי הדבר? מישהו...?

Yudokolis

New member
למה לא?

אין ממש סיבה, ככל הידוע לי. הם בחרו בשם "קאמל", השם כבר היה מזוהה עם לוגו דיי מפורסם, ומשום מה עורכי הדין של חברת הסיגריות נתנו להם לרכב (no pun intended) על ההצלחה. מה הרעיון? צ'מע, לפרוג יש אולי הרבה עומק מוסיקלי, אבל זה לא בהכרח אומר שהאנשים שמאחורי המוסיקה יודעים מה הם עושים.
אגב, הזיהוי עם חברת הסיגריות (הנתעבת? שיהיה) גם עשה ללהקה נזק - הסופר פול גאליצו (או איך שקוראים לו), שעל ספרו התבסס האלבום "The Snow Goose", סירב לתת להם להשתמש בזכויות לספר בגלל התנגדותו לעישון, ולכן האלבום לא כלל הקראת קטעים מהספר, כמו בתכנון המקורי, ושמו המלא שונה ל-"Songs Inspired By The Snow Goose". ואם כבר באנקדוטות על השם של קאמל עסקינן - בשלב מסויים בקריירה, כשחצי מלהקת קאראוון איכשהו התמזג בתוך קאמל, עלה הרעיון לשנות את שם הלהקה ל-Caramel...

the band member

New member
כרמל?! ../images/Emo13.gif

לגבי הסיגריות, לא משהו אישי, אני מתעב סיגריות באופן כללי...

קרימזון

New member
לדעתי יש לך אי הבנה קלה

זה כל הקטע של המיראז'. מיראז' זה חזיון תעתועים והאסוציאציה הראשונה של הרבה אנשים מהמילה כאמל זו חברת הסיגריות וזה מוסיף פיקנטריה קלה לכל העסק (העטיפה נראית כמו חפיסת הסיגריות בתוספת אפקט הזוי לגמרי). בקשר לכיתוב, אני לא בטוח אבל הם השתמשו בו לדעתי רק במיראז' וסנואו גוס.

למעלה