Camaron de la isla

Zidan de Toledo

New member
Camaron de la isla

אז מה אתם באמת יודעים על האיש שבכותרת? מי היה , מה עשה, ומה השפעתו על הפלמנקו..או אם תרצו - הא לכם חידה לשבת.. שבת שלום לכולם!

gitanillo

New member
המלך-של שירת הפלמנקו

קמארון-הזמר הטוב ביותר בתולדולת הפלמנקו(רבים יחלקו עליי בספרד)אבל אם לא הטוב ביותר הוא בטח המשפיע ביותר. החל את דרכו בגיל 9-כאשר היה שר בכיכרות בסן-פרננדו(בפרובינציה של קאדיז),התגלה ע"י אביו של פאקו דה לוסיה שחיבר בינו לבין בנו גאון הגיטרה הגדול בכל הזמנים.משם הכל היסטוריה-הצמד הזה שינה את פני הפלמנקו לנצח.קאמרון עם שירתו עוצרת הנשימה ופאקו עם נגינה וירטואזית(המציא את מושג "הדואנדה" מחדש)קאמרון הוציא מעל ל 30 דיסקים.. כאשר פאקו החל להופיע בחו"ל החל קאמרון להופיע עם נגן גיטרה מוכשר אחר טומטיטו(מאלמריה) הצמד הוציא כמה אלבומים מוצלחים(הופעה חיה בפריז 1987-הוא דוגמא).מעטים האנשים שלא אהבו את שירתו המדהימה של קאמרון(אלו שלא אהבו טענו כי היא חדשנית מידי -בדרך כלל),דווקא הזמר הנערץ עליו מנולו קאראקול לא אהב את שירתו-דבר אשר העציב מאוד את קאמרון. קאמרון מת בגיל 42 בברצלונה(1992 )וקיימים מיתוסים סביב שאלת מותו(סמים,רעל,סרטן ריאות-הסיבה "הרישמית"-של בית החולים) בכל אופן את מה שעשה קאמרון לפלמנקו כולם מעריכים ובשבילי הוא המלך של שירת הנשמה בכלל ושל שירת הפלמנקו בפרט

Zidan de Toledo

New member
הגעת למקום הנכון..

יפה יפה. האמת שאין לי הרבה מה להוסיף, אלא רק להזדהות וקאמרון הוא באמת מספר אחד, זמר ענק, הרבה נשמה. אישית אני מעריץ גדול שלו. אגב, הוא אחד הגדולים שידעו לשיר buleria כמו שאף אחד לא שר בעבר.. והרי ידוע ( או שלא) שאת הבולריה, מי שלא צועני לא מעז לשיר..

flamenca

New member
Camaron de la Isla

אני בהחלט מסכימה אתכם שהוא זמר ענק ומדהים, אבל בואו לא נשכח את הענקים המדהימים שהיו לפניו: Antonio Chacon, La nina de los peines... ובאשר לשירת הבולריה, זה נכון שבדרך כלל מי שלא צועני לא מעז לשיר, אבל דוגמא למישהו שאינו צועני ושר בולריה מדהים זה הזמר מיגל פובדה שהוא קטאלאני

למעלה