Call of Cthulhu - The Card Game

C r o n o

New member
Call of Cthulhu - The Card Game

אוקיי, ראיתי שיש פה לא מעט שחקנים של Invasion... מה לגבי Call of Cthulhu?

sonde

New member
יש לי רק את חבילת הבסיס

בקרב מול AGoT LoTR ו- WH הוא הפסיד
שלא נדבר על SW ו- A:N

אני אוהב אותו אבל לא מספיק בכדי להשקיע בו כל כך הרבה כסף.

sonde

New member
מספר סיבות

סיבה כללית: את כל השאר ניתן לשחק ביותר מ- 2 שחקנים: AGOT ניתן לשחק ב- 6 כנ"ל WH ואילו LOTR ניתן לשחק ב- 4.
נקודתית:
LOTR - שיתופי, ובזמן שלנו שחקנים מעדיפים להפסיד ביחד.... + שר הטבעות!
WH - תחליף למיניאטורות שהלכו לפח... + מלחמה
AGOT - בעיקר כמות השחקנים + הספרים

ובכלל אני לא אוהד מושבע של קטולו

C r o n o

New member
אתה יכול לספר לי קצת על המכניקות של Invasion?

אני מתלבט בעיקר בין המשחקים של שר הטבעות ו-CoC.
אני מתעב את משחקי הכס במידה כזו שזה מפריע לי לשחק במשחק, ואני לא יודע שום דבר על Invasion.

אלונסקי

New member
מכניקה במשחק

מזכירה מאוד את האופן ש magic מתנהל. כלומר יש חוקי בסיס די פשוטים, 4 סוגי קלפים שניתן לשחק בשלבים שונים. 3 מהם בתורך בלבד ועוד אחד מתי שתרצה. חוקי הקלפים יכולים לעקוף את חוקי הבסיס בהתאם לקלף.

כול לוח מחולק (זה ההבדל המשמעותי ביותר ממג'יק) לשלושה חלקים וצריך להשמיד שניים מהם כדי לנצח. או לחלופין לגמור ליריב את החבילה וכשהוא לא יכול לשלוף הוא מפסיד.

בתורך כול שחקן מקבל משאבים (שמשמשים לרכישת קלפים מהיד) ושולף קלפים (1 או יותר) ומשחק את הקלפים שוהא רוצה לאחד משלושת האזורים.
מה שיפה שכול קלף יכול לעשות משהו אחר בהתאם לאזור אליו הוא הולך. יש קלפים שיקבלו יכולות שונות בתהאם לאזור שלהן. לדוגמא לקלפיחם רבים יש כוח. בשדה הקרב זה נזק בממלכה זה שווה משאבים ובאזור המשימה זה נותן לשלוף קלפים. ככה שצריך לנהל את המשאבים שלך בתבונה.

מכאן והלאה יוצאים למעוך את היריב. מה שיפה הוא היכולת אפילו במספר קלפים מצומצם לבנות מספר חבילות שונות מהותית. לדוגמא הקלפים של האורקים (אחת מהסיעות במשחק) יכולים לבנות אסטרטגיה של התקפה מהירה, יצורים גדולים או בשילוב עם האלפים האפלים (בדרך כלל, אם כי לא מחייב) חבילה ש"מרמה" יצורים ענקיים לתוך המשחק בזול.

סך הכול אני הואב את המשחק וקניתי כמה חבילות מעבר לבסיס, אבל אין לי כול כך עם מי לשחק עד לרגע זה.

אייני

New member
על איזה משחק של שר הטבעות אתה מדבר?

אפשר קישור כדי לראות? פשוט יש יותר מדיי משחקים לשר הטבעות ככה שאני לא יודע על מה מדברים...

תודה!

אייני

New member
תודה רבה!!!

על המשחק הזה באמת שמעתי לפני דיי הרבה זמן. איך הוא אגב לדעתך? (מופנה גם לsonde אגב). שמעתי שבשני שחקנים הוא פשוט קשה מדיי או משהו כזה ועדיף רק ב3-4

john woo

New member
לא קשה-מאתגר

זה אחד המשחקים האהובים עלינו כרגע. אני משחק בו בעיקר עם אשתי.
המשחק מאוד ממכר. אתה מנסה להשלים את הקווסטים השונים עם חבורה אחרת כל פעם.
כרגע יש לי את 6 ההרחבות הקטנות הראשונות שיצאו+ הרחבת דלוקס אחת.
בהתחלה די נרתעתי מהמשחק כי חשבתי שזה מעיק לבנות את חבילת הקלפים שלך לפני כל משחק. אבל נוכחתי לדעת שזה אחד החלקים היותר מעניינים במשחק.
מה עוד? הגרפיקה על הקלפים מהממת, והמשחק מאוד סוחף.
לפי דעתי ב-3 או 4 שחקנים המשחק נהיה קל מידי (למעט הרחבה אחת שבה ככל שיש יותר שחקנים, כך יותר קשה). אפילו יצרתי וריאנט ל-3 שחקנים שמדמה משחקיות של 2 שחקנים.
ב-2 שחקנים המשחק הוא אידאלי.

sonde

New member
מסכים

לא שחקתי הרבה ב- 4 , אבל בד"כ המשימות הפכו להיות פשוטות יותר.
ואכן ב- LCG העניין העיקרי הוא לבנות חבילה ולנסות אותה במשחק.

אייני

New member
ואו, 7 הרחבות?!

כמה כל הרחבה עולה? עכשיו חיפשתי שוב כדי להיזכר, ומצאתי איזו ביקורת על המשחק שאומרת שתכלס בלי הרחבות חלק גדול מהכיף של המשחק הולך לאיבוד ככה שחייבים הרחבות... על כמה הרחבות היית ממליץ? ותהייה - אתה משחק עם כל ה7 הרחבות בבת אחת? או שמשחקים עם הרחבה אחרת כל פעם?

(אם מישהו מעוניין:)

http://www.pundak.co.il/index.php?v...+Rings+LCG&option=com_simple_review&Itemid=27

sonde

New member
זה תלוי

הרחבה קטנה הכוללת 60 קלפים חדשים (חלק בכמה עותקים בהתאם למשחק) עולה כ- 50 ש"ח הרחבה גדולה שכוללת בד"כ 180 קלפים 100 ש"ח +-
כל הרעיון של LCG הוא "משחק קלפים חי" כל חודש יוצאת תוספת וככל שיש יותר הרחבות המשחק בהחלט יותר מעניין.
הפלוס של השיטה הזאת מול CCG "משחק איסוף קלפים" שבטוח יש לך את כל הקלפים

אייני

New member
הבנתי... תודה רבה!

זה בעצם אומר שאתם תמיד משחקים עם כל ההרחבות? זה לא קצת לא נוח כשיש כ"כ הרבה קלפים? (אני נגיד זוכר איזו פעם אחת שניסיתי לשחק מנצ'קין 1+2 עם מנצ'קין סופר גיבורים 1+2, זה היה סיוט לערבב את כל הקלפים, וגם לא יצא הכי משהו ביחד).

john woo

New member
הרחבות

מוסיפות קלפים, כפי שסונדה ציין. אולם, אתה משחק תמיד עם 50 קלפים (או יותר אם בא לך). ההבדל הוא שיש לך יותר מבחר של קלפים עם כל הרפתקה חדשה שמוציאים.

אייני

New member
הבנתי...

כלומר בעצם לפני כל משחק בוחרים בתכלס את הקלפים שישמשו אותך למשחק הנוכחי, שזה בעצם "בניית החבילה"?

sonde

New member
בהמשך למה שכתב john woo

וכפי שציינו כבר אחרים, החלק הלא פחות מעניין זה בנית חבילת הקלפים למשחק.
כאשר בשר הטבעות, לדוגמה, אתה מנסה לבנות חבילה שתתאים להרפתקה המשוחקת

למעלה