call of cthulho vs world of darknes

Ferenheit

New member
תחשוב על זה אחרת,

האם COC שבו הדמויות הן סופר גיבורים מעופפים ויורים קרני ליזר מהשחלות לא היה מפחיד יותר? ואם ה"חוקרים" הם קבוצה בדרכה בהסעה משותפת לאולימפיאדת הנכים? או אולי קשישים או ילדים רגילים סתם? יש משהו מאוד חסר אונים בלהיות אנושי. ערפדים הם סוג של סופר גיבורים במובן שבו הם מחריגים אותך מהמצב הזה. למעשה, אני די בטוח שזה חלק מהקסם של המשחק שלהם. האימה הקלאסית של איש הזאב שמתעורר בלילה ומגלה שעשה דבר מה נורא היא אימה אישית: הוא קטלני מאוד, אבל הוא מפחד ממשהו שנמצא בתוכו. "אימה אישית" היא לא אימה במובן של חרדה הישרדותית, ו-COC כולו חרדה משום שחרדה הישרדותית היא פשוט רגש חזק יותר (אם כי הרבה פחות מקורי). יש הרבה יתרונות וחסרונות למשחק אימה מסוג כזה, אבל מה שבטוח הוא שהוא הרבה יותר "אימתי".

Serpent Axis

New member
בגדול אני מסכים איתך

אבל עם כל החוסר האונים האנושי מול האון הערפדי - גם לערפדים יש לא מעט ממה לפחד ויש סכנות אמיתיות שיכולות לגמור אותם בדיוק כמו את בני האדם. זה נכון, אם הייתי מכניס ערפד למשחק COC הוא היה נתפס ממש כ"סופר גיבור". חלק נכבד מהיצורים שאפשר להעמיד לנתץ את שפיות חבורת החוקרים יגרמו רק לפיהוק מצדו של ערפד שראה כמה כבר שנים טובות מתחת לירח ופגש מספיק מהאימות של עולם האפלה. הכוחות שלו והטבע הערפדי שלו יאפשרו לו להתמודד עם הרבה סכנות הרבה יותר טוב. אבל בכל זאת, יש לא מעט יצורי מיתוס שהיו מסכנים גם את שפיותו של דרקולה, שלא לדבר על האלמוות שלו. אגב חרדה הישרדותית - קראת את המדריכים לשבת?

Serpent Axis

New member
אם כבר

הערפד הוא יצור מיתוס בעצמו וגם אם הוא יעזור לחוקרים, בסופו של דבר הוא עלול לנצל את האמון שלהם ולהכניס אותם לעמדת נחיתות. אז, בנחת ובשלווה, הוא יהפוך אותם לארוחת הערב שלו...

ערפדים אינם יצורי מיתוס

הם משהו שעדיין מהווה חלק מעולמנו - על-טבעי, מוזר ומסוכן, אבל לא חלק מהמיתוס הקת'ולוהי החייזרי.

Serpent Axis

New member
אלא אם כן מתחשבים במוצא שלהם

הערפד הראשון (אם היה דבר כזה) יותר קרוב למשהו קת'ולוהי מאשר למה שפרנהייט וג'אפו תיארו. ממספר ספרים שעסקו פה ושם גם במייסד שבט ז'ימיסי למשל, עולה תיאור של יצור שנשמע כאילו יצא מהסקיצות של קת'ולהו... אם לא יותר גרוע...

זה מעבר למראה

הבאניפ הוא יצור משונה-למראה, מסוכן ומוזר - אבל הוא לא מפלצת-מיתוס. יצורי המיתוס הם משהו ממציאות אחרת, מחוץ לתפיסה האנושית.

ogmios

New member
קונאן? בקו הזמן של לאבקרפט?

פרט, נמק, והסבר. [תמיד רציתי לומר את זה
]

אכן

האוורד נמנה על כותבי ה"מעגל" (כל מיני חבר'ה, חלקם קטינים, שהתכתבו עם לאבקראפט ויצרו איתו - קצת כמו פורום אינטרנט רק בלי אינטרנט), ותרם למיתוס הקת'ולוהי, אם אני לא טועה, את איתאקואה, וטאשטוגה.

ואם נדייק

העידן של קונאן נמצא בפרהיסטוריה של העולם של לאבקראפט - קצת כמו הקשר בין אקסלטד לעולם האפליה.

Ihavenonick

New member
ראיתי בסרט ישן

אני לא זוכר אם זה היה של קונאן או סוניה האדומה: שברגע חיברו את הקרן לפסל של האל אז התעורר האל בצורת מפלצת והתחיל לעשות שם בעיות והיו צריכים להרוג אותו.

מה שצריך לזכור

זה שכל קשר בין הסרט הזה (קונאן המשמיד) לסאגה של קונאן (שבעוונותי, אני מכיר בעיקר מסקירות וביקורות עליה ולא מקריאה שלה - אבל אי אפשר להאשים אותי כי עד לשנים האחרונות אי אפשר היה ממילא להשיג את הסאגה המקורית אלא רק גרסאות שעברו שיפוץ ועיבוד ע"י אחד ספראגו דה-קאמפ) מקרי בהחלט. קונן הברברי, הסרט הראשון בסדרה והאפל יותר, קרוב יותר ברוחו לסאגה המקורית, עד כמה שהבנתי, אבל גם בין העלילה שלו לעלילות המקוריות אין הרבה הקבלה (במקור לא רצחו את המשפחה של קונן, הוא לא שועבד, וטולסה דום היה בכלל טיפוס משונה עם פרצוף גולגולת ולא כושי עם שיער חלק ועיניים כחולות). ואגב קונאן - מי מכם, ליצנים שכמוכם, כתב את הערך הזה בוויקיפדיה?: קונאן המשמיד ותחתוני העור

ogmios

New member
עולם האפליה?

אני תוהה אם זו פליטת מקדלת, פליטה פרוידיאנית, או סתם הומור מתוחכם מידי בשבילי אחרי כמעט 10 שעות של לגרום ל-IntelliJ לעשות את מה שאני רוצה שיעשה.

עולם האפלה החדש נגד הישן

מה לדעתכם יותר שווה לקנות, עולם האפלה החדש או הישן? ואני רוצה השוואה מלאה ומדויקת ביניהם

למה הכל אצלך "נגד"?

זה נגד זה, זה נגד ההוא. יש גם דברים שעומדים בפני עצמם לפעמים, או סתם חופפים למשהו.

Ferenheit

New member
נראה לי שיהיה לך קצת קשה להשיג

ספרים של מהדורות ישנות. איך זה בתור השוואה מלאה ומדויקת?

Serpent Axis

New member
חנויות יד שנייה

אבל חוץ מזה, אתה יכול עדיין לרכוש כותרים מסוימים דרך אתר WW (מסתבר שלא הכל ירד מפס הייצור, או שיש כמות מגוחכת של עודפים).

למעלה