CALIFORNIA DREAMS

CALIFORNIA DREAMS

באופן קצת מפתיע, המרוץ הכי מרשים של העונה עד עתה, הוא דווקא מרוץ חדש ויותר מזה הוא מרוץ לא אירופאי, מחר יוצא לדרך הטור של קליפורניה. שימו לב לשמות המשתתפים: דיסקאברי: פאולו סאבולדלי, ג'ורג' הינקאפי, תום דנילסון, אקי והרכש החדש ולדימיר גוסוב. פונאק: פלויד לנדיס ומיגל אנחל מרטין פרדיגווארו הספרדי. גרולשטיינר: לוי ליפהיימר ופביאן ווגמן CSC: בובי ג'וליק, ושני הרוכבים החדשים של הקבוצה סטואי ופביאן קאנסלרה דויטמון-לוטו: קאדל אוונס וכריס הורנר. סאונייר דובאל: ג'ילברטו סימוני טי מובייל: מייקל רוג'רס הולך להיות מאוד מעניין, כאשר די ברור שהרוכבים האמריקאים ירצו להשיג ניצחון ביתי (אני מהמר על ספרדי: פרדיגווארו). אני חושב שבאתר הרשמי יהיו תקצירי וידאו של הקטעים, רק מחר אחרי הפרולוג, אפשר יהיה לבדוק את זה. מסלול: פרולוג- 3.1 ק"מ מתחיל שטוח ומסתיים עם עליונת קטנה ומכאיבה (הימור: קאנסלרה) קטע 1: 129 ק"מ, הפרופיל שמצורף קצת מעצבן, נראה כמו רולינג היל'ס סיום בספרינט (מי אמר סטואי...) קטע 2: 152.7 ק"מ, קטע הררי כולל עלייה לגובה של 2000 מטר, סיום בדיסנט קטע 3: נג"ש 27.4 ק"מ, מתחיל במגמת עלייה נגמר במגמת ירידה. יש המון שענים טובים: לנדיס, ליפי, רוג'רס, קאנסלרה (אני שוב שם את הכסף על קאנסלרה) קטע 4: 210.7 ק"מ רולינג הילס לכל אורך הדרך קטע 5: 169.5, קטע קשה-עלייה לגובה של 1500 ואח"כ עלייה למעל 2000 מטר, סיום בדיסנט קטע 6: 144 ק"מ קטע מתגלגל קטע 7: 123 ק"מ שטוח כמעט לגמרי, קלאסי לספרינט.

natibergman

New member
נשאלת שאלה אחרת

האם יקום יורש אמריקאי לארמסטרונג? הציבור האמריקאי יאבד עניין אם לא יהיה כוכב חדש שאפשר לעשות סביבו חגיגה תקשורתית ואז הענף יחזור למימדים של ענף קטן ושולי בארה"ב. ארמסטרונג החל את הקריירה המרשימה שלו כאלוף ארה"ב לבוגרים, אלוף ה-USPRO, וניצחונות בטור דו פונט בטרם חלה בסרטן. הוא ניצל את התחרויות הביתיות לקפיצת מדרגה מקצועית. בניגוד אליו גרג למונד קודם כל התחרה באירופה ושחזר לארה"ב ניצל את התחרויות המקומיות אז ה-Coors Classic כקרש קפיצה לחזרה לכושר וחשיפה תקשורתית. מאוחר יותר הדו-פונט ב-92 היה ניצחונו האחרון לפני הפרישה. דניאלסון מדיסקברי מחזיק בינתיים בשיא מרשים בבוב קוק ממוריאל (תחרות חד יומית של עליה של 28 מייל בקולורדו), אלוף ארה"ב באופני הרים שנתיים ברציפות בקולג'ים, ואלוף הטור של ג'ורגיה בשנה שעברה. בנוסף זכה בכמה טורים מקומיים פחות ידועים ובחו"ל הטור של לנקאווי הוא הישגו הבולט. האם הוא הדבר הבא מארה"ב?

ido mazor

New member
שכחת (?) את זבריצקי

דייב זבריצקי מ- CSC הוא רוכב נג"ש לא פחות טוב מקנסלארה, ולדעתי יותר טוב. כמובן שגם מייקל רוג'רס מטי-מובייל, אלוף עולם בנג"ש 3 שנים רצוף, הוא מועמד לקטעי הנג"ש, כמו גם ג'וליק והינקאפי. אני מהמר על זבריצקי לקטעי הנג"ש (במיוחד הארוך, פחות לפרולוג).

למה פבי ולא דייב?

העונה של קאנסלרה מתחילה יותר מוקדם מהעונה של זאבריצקי, אנחנו נראה אותו חזק באפריל בקלאסיקות (בעיקר הצפוניות). לכן אני משער שכרגע הוא אמור להיות בכושר יותר טוב מזאבריצקי. צריך לזכור שפבי הוא סגן אלוף עולם בנג"ש, אז אפשר להגיד שהוא יודע את העבודה על אופני הנג"ש, ובנוסף הוא מנצח עבר של פרולוג בטור (וברומנדי), אז אפשר להגיד שהוא פרולוגיסט מצטיין.

Trif

New member
יחידות המידה בפרופיל Feet ולא מטרים

קטעי העליה אכן קשים (מנסיון) אבל יחידת המידה למדידת גובה היא רגל (30.48 ס"מ). ז"א שיאי הגובה בקטעים 2 ו 5 הם כ600 מטר.

יש בזה היגיון

שכחתי שזה בארה"ב, ושם מודדים דברים אחרת. בפרופיל היה רשום מספר ללא ציון איזה יחידת מדידה זו, מתוך הרגל התייחסתי לזה כמטר. באמת הופתעתי לראות פסגות של 2000 מטר בתחילת העונה, עכשיו הדברים מסתדרים לי.

Trif

New member
ESPN לא משדרים גם בארה"ב

ולהבדיל מישראל גם ברשתות אירופאיות שמקדישות מידי פעם כמה דקות שידור לאופניים לא ניתן לצפות פה. (בקיצור הדשא כאן לא יותר ירוק...)

forester404

New member
ESPN2

אמורים להראות איזה שעה כל יום ב 1 am זמן מקומי אם אני זוכר נכון

Trif

New member
אכן יש סיכום יומי

בשעה 10:00PM לפי השעון של קליפורניה בסמוך לתוכניות אחרות הזוכות לעניין רב כגון: Top 5 Reasons You Can't Blame Sports Illustrated For Publishing Its Swimsuit Issue

forester404

New member
זה לא כל כך משנה

מה משדרים ב-ESPN, יש פרומואים 70% מהזמן בכל מקרה

הלחתם לישון בלי לעקוב אחרי השידור?

אומנם לא בטלוויזיה אבל באינטרנט היה אפשר להנות. דירוגים? 1 Levi Leipheimer (Gerolsteiner) 4.53.43 2 Bobby Julich (CSC) 4.58.19 3 George Hincapie (Discovery) 4.59.11 4 Floyd Landis(Phonak) 4.59.55 5 David Zabriskie (CSC) 5.02.80 6 Fabian Cancellara (CSC) 5.03.19 7 Jason McCartney (Discovery) 5.03.69 8 Hayden Roulston (Health Net/Maxxis) 5.04.10 9 Vladmir Gusev (Discovery) 5.04.22 10 Paolo Salvodelli (Discovery) 5.04.83 11 Cadel Evans (Davitamon Lotto) 5.05.16 12 Tom Danielson (Discovery) 5.05.17 13 Fred Rodriguez (Davitamon Lotto) 5.07.76 14 Gord Fraser (Health Net)- 5.09.46 15 Stuart O'Grady (CSC) 5.09.70 יהיה מרתק.

כנראה שאני הייתי צריך ללכת לישון../images/Emo6.gif

הלחתם? מדהייייםםםםם... זה הלכתם

Mont Ventoux

New member
ריקרדו ריקו

אפרופו הצעות "מגונות" לבחירת FAB4 (
אני אשמור לי הזכות לא להגביל עצמי למגזינים ולמספרים, שהרי יש מלא "פבולוסים" בפלוטון) רציתי להצביע על ריקרדו ריקו. זהו רוכב צעיר (22) בשנתו המקצועית הראשונה. לקראת 2006, שתי קבוצות "רבו" עליו - פנאריה וסאוניר דובל - כשלבסוף האחרונה זכתה וריקו זינק היישר מן החובבנים לפרו-טור. רוכב מוכשר, שהיו לו השגים בשדות ה-U23 והג'ירו לתינוקות. רגליי מטפס יש, וכך לדוגמא זכה אשתקד (בין היתר) בשני קטעים ובדירוג הכללי של הסטימנה לומברדה. אחד מן הקטעים האלה היה נגד השעון בעליה. אתמול הגיע מקום 21 בפרולוג בקליפורניה, 17 שנ' מלייפהיימר. נקווה שבסאוניר דובאל ידעו לטפל בו היטב, שימשיך להתפתח בהדרגה ושהמעבר החד הזה מן החובבנים לפרו-טור לא יפעל נגדו.

Tour the Lance

New member
הימור נוסף

להלן מרכיבי הנוסחה: 1) דיסקוברי, כקבוצת האופניים המובילה בארה"ב (היחידה בפרו-טור), תלך חזק על נצחונות בקטעים בודדים ובסיכום הכולל (GC). 2) יש שני קטעים שמסתיימים בירידה. 3) באחד מהם לפחות (הלוואי שבשניהם) פאולו סאבולדלי לוקח. סאבולדלי לטעמי (ולמיטב ידיעתי לדעת מומחים רבים) הוא הרוכב הטוב בעולם בירידות. דרח אגב: מה המילה ההפוכה ל"מטפס"? יורד וגולש לא נראים לי. יש הצעות?

inspired rider

New member
יש מינוח מקצועי

הכוונה היא ל- Discesista באיטלקית שהמשמעות היא בדיוק - אחד שלא רואה ממטר כל ירידה שלא תהיה.(בדיוק סאבולדלי) מה דעתך על " בז " ?!

Mont Ventoux

New member
סוגיית ה-descender

(אגב לדעתי זה לא נכון שזו המילה ההפוכה ל"מטפס"). אכן נק' בעייתית. מבחינתי אפשר להסכים על יַרדָן (על משקל ירקן), שהרי מדובר במקצוע, אבל האקדמיה ללשון וודאי תבעט בי על הצעה שכזו. איפה האיש הזקן? אנא, תן דעתך בנושא. עזרתך נדרשת! וסליחה, את הבז, אהמ, נא לשמור לסאבולדלי.

inspired rider

New member
הבז...

הוא אכן סאבולדלי אבל כמו שכדור נגד כאב ראש הוא תמיד אספרין אז לפחות מבחינתי הירדן יהיה תמיד בז! (אולי יש קשר לזה שאני וטרינר??)

למעלה