CA125

shirani

New member
CA125

הי כולם כבר כתבתי כאן בפורום על ציסטה עכורה שגילו לי בשחלה בגודל 6X4 סמ'. היום ראיתי את תוצאות ערכי הCA125 שלי שהיו 54 (נלקחו לא בזמן מחזור או בביוץ). ויש לי כאבים מאוד חזקים בזמן מחזור. האם זה מעיד בודאות שיש לי אנדומטריומה? האם זה חוסך את הלפרוסקופיה? יש לי פגישה ביום רביעי הקרוב עם דר' סוריאנו. התייעצתי עם רופאי נשים שונים וכולם ממליצים על לפרוסקופיה. השאיפה שלי היא לנסות להכנס להריון בלי הלפרוסקופיה (הבנתי שהריון מביא לדיכוי של המחלה). מה אתן חושבות?

ר ו מ י ה

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

לאור התוצאות יש להניח שאכן מדובר באנדומטריומה, אם כי תשובה ודאית ניתן לקבל רק לאחר שליחת הציסטה למעבדה ההיסטולוגית. מבינה היטב את ההתלבטות שלך ולכן אני ממליצה שתתיעצי גם עם המרפאה בתה"ש וגם עם רופא פריון (משיח, פיש, שולמן, זיידמן) ע"מ שתקבלי תמונה מקיפה שתאפשר לך לקבל החלטה מושכלת. בהצלחה

Aaron Aaron

New member
איפה הם עובדים

רומיה, לגבי רופאי הפריון שציינת - איפה הם עובדים (גיאוגרפית) והאם מישהו מהם עובד עם הכללית? כמו כן, עד כמה נראה לך שהם מבינים בהשלכות של אנדומטריומה/אנדומטריוזיס? תודה רבה

ר ו מ י ה

New member
הרופאים עובדים במרכז

כולם פרופ' ומנהלי מחלקות הבקיאים היטב באנדומטריוזיס- פרופ' משיח- מנהלת יח' ה-IVF באסותא פרופ' פיש- מנהל מחלקת IVF בבלינסון (ביה"ח של הכללית) פרופ' זיידמן - מנהל יחידת המחקר בשיבא פרופ' שולמן- מנהל מחלקת IVF במאיר (ביה"ח של הכללית) אל כולם ניתן להגיע באופן פרטי אפילו לייעוץ חד פעמי ורבות מגולשות הפורום מטופלות אצל אחד מהם.

פרופ' פיש???

פרופ אייל פיש הוא מנהל אגף נשים ומיילדות בתה"ש. היתכן שהוא גם כאן וגם כאן?

liatsw1

New member
התבלבלת יקירתי...

בס"ד את מתכוונת לפרופ' שיף ולא פיש. שיף - מנהל את אגף הגניקולוגיה בתה"ש שיפ - מנהל יחידת IVF בבלינסון.

מצטרפת להמלצות ../images/Emo45.gif

כל הרופאים שרומיה ציינה מומלצים מאד ובעלי ניסיון רב עם אנדו'. השאיפה שלך מובנת אבל חשוב מאד שתדעי שגם אם את נותנת סיכוי להריון ספונטני שזה יעשה תוך כדי מעקב אולטרא לראות שאין החמרה מבחינת המימצאים / תמונת האגן. בהצלחה

מצב האגן

מבחינת מימצאים בשחלות, חצוצרות, כמות נוזלים אגנית שאופיינית למחלה, כמות הידבקויות ומיקומן וכיוצ"ב וכמובן לא ציינתי אם אתם הולכים על חודשי ספונטני לא לוותר על צילום רחם וספירת זרע. לא לוותר על זה גם אם אומרים לכם שזה לא חשוב.. או שיגע היום תבצעו, הזמן של בנות האנדו מאד מאד יקר.

shirani

New member
איך בודקים את זה?

עם אולטראסאונד? מי אמור לתת הפניה לצילום רחם?

אולטראסאונד יכול לתת תמונה

נכונה בהנחה שמבצע אותו מומחה לאולטרא כגון: אחירון, מלינגר או שולמן. צילום רחם ניתן ע"י רופא פיריון ונותן תמונה לגבי מצב החצוצרות, אם יש מצב בכלל לספונטני, האם פתוחות, חסומות, נפוחות בנוזל וכד'.. צילום רחם יכול לתת אינדיקציה האם יש מחיצה תוך רחמית.(גם אולטרא אם נעשה ע"י עיניים מיומנות) בדיקת זרע- צריך לשאול בקופה היכן מבוצעת, נבדקים פרמטרים של איכות וכמות. עוד מידע בענין תוכלי למצוא בפורום פוריות. בהצלחה

למעלה