Ca Ira

Pete Best

New member
Ca Ira

אממ סליחה שפתחתי שירשור אבל לא מצאתי מקום מתאים לשרשר... מישו יכול לתת לי קצת רקע על האופרה של ווטרס, אולי את המילים, והסבר? תודה

האופרה יצאה לפני שנה.

היא יצאה ב-CD. ניתן להשיג אותו בארץ. האופרה עוסקת במהפכה הצרפתית, והערכים שסביבה: חירות, אחריות אזרחית, וכד'. אפשר לקרוא עליה ולשמוע אותה במלואה, כמדומני, או לפחות בחלקה, באתרו הרשמי של ווטרס. http://www.ca-ira.com/ האופרה הוקלטה הן בגרסה אנגלית, והן בצרפתית (הטקסט המקורי, הליברטו, נכתב ע"י פזמונאי צרפתי ידוע). הביקורות, מצדם של מבקרי מוסיקה קלאסית, לא החמיאו ליצירה. המבקרים טענו, רובם ככולם, שמדובר בעצם במחזמר, ולא באופרה, ושאיכות היצירה קרובה יותר לקיטש של אנדרו לויד-וובר, מאשר לכותבי-אופרות קלאסיים. אבל ווטרס נהנה מזה, ולטעמי זה די קליט, יחסית לאופרה.

flowerboy69

New member
האמת שזה לא יצירה ככ מעניינת בעיני

יש כמה קטעים דיי יפים אבל משהו שם לא מתחבר לי ליצירה שבאמת תרגש ותגע כמו שאופרות אמורות להיות.בכל מקרה בגרסה הראשונה שלה הדיסק הכפול כלל דיוידי עם סרט על עשיית התקליט וראיונות עם המעורבים ויש חלקים יפים של ווטרס משתזף...נחמד....

Pete Best

New member
ועוד שאלה...

יש לי הקלטה של כרבע שעה מההופעה במלטה.. אבל רואים שזה כמו משו שצף על המים. הבעיה שההקלטה באיכות לא טוב, ולפי מה שהבנתי זה הקרנה על מסך של הצילום של האופרה, שצולמה בים או משו כזה.. מישו יכול להסביר במדויק?

זו לא היתה הופעה חיה

אלא הקלטה, של 3 שירים מהאופרה, שלוותה במופע תאורה. הקטע הושמע כחלק מחגיגות יום העצמאות של מלטה, או משהו כזה.

למעלה