CA 125

ליאל ד

New member
CA 125

ערב טוב לכולן! עדכון קטן : הגניקולוג שפניתי אליו אחרי שהתייאשתי מהקודם - לא רצה להקשיב לי וישר נתן לי הפניה לתל השומר כי לדעתו אם יש מרפאת מומחים למחלה, אז אין טעם לספקולציות אחרות. קבעתי תור לסוף נובמבר. יש לי שאלה, היום שאלתי את דר' סוריאנו בפורום לגבי בדיקת סמן CA125 , שאלתי אם כדאי לעשות בדיקה נוספת, אחרי הניתוח, כי לפני הניתוח הסמן היה 712. והוא ענה לי שבהחלט יש טעם לבצע את הבדיקה כי זה יכול להעיד על פעילות המוקדים. אני צריכה לקבל מחזור בתחילת נובמבר
, אז מתי כדאי לבצע את הבדיקה בהתחשב במחזור? וגם כמה זמן לוקח לקבל תוצאות? וכמובן, שאני כבר לחוצה מזה שאני צריכה לבצע בדיקה שתראה את יעילות או חס וחלילה אי-יעילותו של הטיפול - אני חדשה באנדו' (ותק של חודשיים) ובינתיים כל דבר שקשור למחלה מכניס אותי לדיכאון ולהיסטריה, תגידו אם זה עובר מתישהו.... לילה טוב!

אנסה לענות

עד כמה שזכור לי רצוי לעשות את הבדיקה כ- 10 ימים לאחר המחזור. בזמן מחזור הערך יכול לעלות. תוצאות מקבלים תוך יומיים שלושה (בכללית). הזכרנו היום את הבדיקה בשרשור קודם. בדר"כ אם את נמצאת בדיכוי גלולות רצוף או זריקות התוצאה אמורה להיות נמוכה. מכיוון שהזכרת שאת צריכה לקבל מחזור אז אני מבינה שאת לא לוקחת גלולות רצוף אז לא יודעת לענות לך, את גם לא לוקחת תקופה ארוכה את הגלולות למיטב זכרוני. וכפי שהוזכר כבר קודם תוצאה תקינה אינה בהכרח מלמדת שהאנדו אינו פעיל. ובקשר ללחץ, לדיכאון ולהיסטריה- אצלי עדיין לא עבר (בגלל הניתוח החלקי...) אבל גם אני חדשה באנדו אומנם ותיקה קצת יותר ממך 10 חודשים מהגילוי ו- 6 חודשים מהאבחנה הסופית
. במחלה שלנו תמיד צריכים להיות עם היד על הדופק, כך שאסור להגיע למצב של שאננות. מחזיקה לך
שהתוצאה תצא תקינה.

ליאל ד

New member
ואם לעשות לפני המחזור?

אני לוקחת גלולות ברצף עם הפסקה כל 3 חודשים (4 חפיסות). אני מסיימת את החפיסה ב-31/10 ואז כביכול צריכה לקבל מחזור (הראשון מאז הניתוח שמלחיץ אותי בטירוף!). ואם אני סופרת 10 ימים מאז סוף המחזור אז אני לא מספיקה לעשות את הבדיקה כי התור לתל השומר הוא ב-19/11. או שהתכוונת שסופרים 10 ימים מאז תחילת המחזור? בכל אופן, ואם אעשה את הבדיקה לפני המחזור היא תהיה יעילה? או שעדיף אחרי המחזור הראשון שיראה גם את ההשפעות שלו (של המחזור)? אוף, התבלבלתי לגמרי... מישהי יכולה להסביר לי למה זה מגיע לנו??!!! יא, אני בטח הורסת לכולן את מצב הרוח!! ועוד עם תואר בפסיכולוגיה - אני צריכה ללמוד לרסן את עצמי!!! מבטיחה להשתפר!!! ביי-ביי!

ליאל ד

New member
את מקסימה-תודה רבה!../images/Emo13.gif

אתחיל לשגע רופאים בפורומים!!!!!!!

למעלה