C5 או 626?

C5 או 626?

אז זהו, המשפחה גדלה וצריך להחליף את ה-ZX הבאמת מופלאה. לצורך העניין גויסה איזו קרן השתלמות נחמדה ויש לנו פתאום 60 אלפי ש"ח. אני מתלבט בין ה C5 לבין ה-626 כשמישהו הציע לי גם את הסניק. הדרישות הן כדלקמן: 1. שיהיה מקום בבגאז' לחצי בית (כמו שלוקחים כשיוצאים לקריון עם שני ילדים קטנים...). 2. שיהיה מקום בפנים לששני מבוגרים + שני כיסאות של ילדים. 3. שיהיה אמין. נכון שה-ZX עברה כמעט 300 אלפי ק"מ (בשש שנים) כמעט בלי נזקים משמעותיים אבל לקראת סוף חייה התחילו להרגיש את עייפות החומר. 4. שיהיה לי סבבה לקום בבוקר ולראות אותה בחנייה. בכל זאת - זה רכב שנוסע ונוסע המון. אני מניח (רק תחושה עוד לא נהגתי באף אחת מהן) שה-C5 תהיה הכי מרווחת והכי נוחה, ה-626 תהיה הכי אמינה אבל גם קצת מבאסת ושהסניק תהיה הכי מתאימה כל עוד לא יתחילו הצרות (משום מה - רנו מתקשר אצלי עד היום עם צרות. תזכורת כאובה לתקופה שלאבא שלי הייתה רנו 9 ולאחותי רנו 11). קיצור - האם אני צודק? האם בחרתי בכלל באופציות הכי טובות? מישהו מכיר את ה-C5 לאורך זמן (בדקתי באתר של CARSURVEY והדיעות שם מאוד מאוד חלוקות)? אשמח לכל שביב מידע, הצעות, טיפים וכדו'.

sopranosax

New member
לדעתי ה-C5

אני מניח שלפי נסיונך אין טעם לדבר על מוניטין האמינות של סיטרואן בכלל, אם כי ל-C5 יש כמה בעיות משלה. אצלנו בעסק מנהלים מקבלים C5 או מאזדה 6, כשהדבר הוצע כולם כמובן רצו לסיטרואן המפנקת, אבל בחלוף שלוש שנים שישה מהם החזירו את הסיטרואן בגלל בעיות זמינות. (קרי, הרכב היה במוסך יותר מדי זמן). אתה קונה רכב משומש בן כמה שנים, כך שעליך להתבונן בהיסטורית הטיפולים והתיקונים שלו ולראות כמה היא נקייה. חמישים אלף ק"מ בשנה זה הרבה מאוד, מה שגורם לי לחשוב שאתה מתכוון למנוע דיזל (למרות של-626 אין כזה לדעתי). מנועי ה-HDI של סיטרואן נחמדים מאוד בהשוואה לשאר הדיזלים בקטגוריה, ואם לא שקלת אותו עד כה כדאי לך לחשוב עליו.

נגעת בכמה נקודות מעניינות

אם ה-C5 תהיה סוס עבודה כמו ה-ZX דייני. אני חושש מכל האלקטרוניקה שיש ב-C5 (וכמובן לא הייתה ברפלקס המדהימה ששירתה אותי בשנים האחרונות). לגבי המנוע - אני חשבתי דווקא על הבנזין. אין לי הוצאות על דלק (יש פזומט...) וממה שהבנתי (ובטח הבנתי לא נכון) זה שעם מחירי הסולר העולים היתרון של הדיזלים הולך ומצטמצם. בכל מקרה, כמו שאמרת, ל-626 אין מנוע דיזל בכלל. מה שאמרת על המנהלים בעסק שלך זה בדיוק מה שקורה גם באתר של CARSURVEY. יש שם איזה שלושים הודעות. רוב (גדול) מאוד מרוצה, חלק ככה-ככה ואיזה חמישה שקטלו את האוטו באכזריות. מה שאומר שאם אני אלך לכיוון של הסיטרואן הגדולה אני אצטרך לחפש אותה בפינצטה, מה שלא יקרה אם אני אבחר במזדה (וזאת בעצם כל הדילמה שלי)

© DrorZi

New member
ב 60K איזה שנים זה מאפשר ../images/Emo35.gif

אם זה את הדגמים הראשונים הם סבלו יחסית מהרבה בעיות חשמל ילדותיות של המולטיפלקס, בחדשות הנושא יציב הרבה יותר. (ההודעה מתבססת על שיחה עם מנהל מוסך של הרכב, הודעות פורומים והכרות לא עמוקה עם בעל רכב כזה או אחר, לא נסיון אישי)
דרור זי.

© DrorZi

New member
בעקרון אני סומך על מוסך "ליטל 2000"

בת"א, למנהל קוראים יוסי, הוא (כמו כל מנהל מוסך אחר שאני מכיר) די עסוק אבל אם תצליח לתפוס אותו הוא איש חביב, אתה יכול לשאול אותו על מערכת החשמל ב C5, מאיזה שנים הרכב פחות סובל.
דרור זי.

שי ז.

New member
גיר ידני בא בחשבון?

כי אם כן שקול גם את הטנדרונים (ברלינגו/דובלו/קונקט). תקבל רכבים אמינים (הברלינגו הכי פחות), נוחים, מרווחים ומאוד חסכוניים.

ממך כנראה היית צריך לחשוש ../images/Emo13.gif

גיר ידני יתקבל בברכה. הנושא של הטנדרונים הועלה בשיחות הערב וירד בגלל שלא היינו בטוחים כמה הוא באמת "רכב משפחתי". איכשהו טנדרונים עדיין נראים כמו האוטו הזה שאבא שלי היה לוקח אותי לדודים בקידרון... קיצור, הנושא עלה וירד (עד שבאת והעלית אותו מחדש) ולמרות שיש להם מספר יתרונות פונקציונלים ברורים הברלינגואים (כמו שקוראים להם אצלנו במשפחה) ירדו מהפרק.

שי ז.

New member
תעשה בו סיבוב לפני שאתה מוריד

הם יותר נוחים מרוב היפאניות המשפחתיות והעיצוב הפנימי סביר מאוד. מה עם מולטיפלה?

adiryosef

New member
עזוב אותך ממאזדה ומסיטרואן

מה שהכי מתאים לך זה פורד מונדאו,מרווחת, אמינה,ולא עושה שום בעיות. התא מטען שלה גדול ויש מקום להרבה דברים. בקיצור תקנה מונדאו 2002 אתה יכול למצוא אותה ב70,ואתה רק תהנה ממנה

תודות לעונים

המונדיאו קצת יקרה לי (כי גם השישים זה קצה גבול המתיחה של התקציב שלי). לגבי המולטיפלה - עלתה (יחד עם הסניק, זאפירה והפיקסו) וירדה בגלל שתי פיאטים שהיו לנו ועשו את המוסכניק שלנו מאוד מאוד מאושר (וגם מאוד עשיר...)

C T S

New member
דעתי היא 626

הייתה לנו 626 שנת 99 ויש לה באג'ז דיי גדול .. היא מרווחת והכול אבל הביצועים קצת חלשים האמת .. חוץ מזה היא נתנה לנו את כל מה שהיינו צריכים כרכב משפחתי ונורא אמינה.(במיוחד שציינת שאתה נוסע הרבה). חוץ מזה שאני אישית פשוט שונא את העיצוב של ה C5

liko2

New member
כנס

לך על 626 הצ'בק תא מטען ענק ונוח ... ולברוח מה-C5 כמו מאש.

רוד 3

New member
בתור ידוענים לסיטרואן

איך הקסרה מבחינת אמינות וצריכת הדלק. האם סטרואן קסרה סטישן בנזין לא יכולה להתאים

ariel0

New member
ה C5 עונה על הדרישות שלך בצורה טובה

1. הבגא'ז אמנם לא נורא גדול על הנייר (נדמה לי שמדוברב 430 ליטר) אבל פתח ההטענה הגדול והצורה הריבועית מבטיחים הטענה נוחה מאוד. 2. יש מקום ל 2 מבוגרים, 2 כסאות ילדים ואפילו הצלחתי להכניס בלי קושי 2 בוסטרים וכסא ילדים אחד. 3. אמינות. לא נתקלתי בערך ב 200K ק"מ שעברתי באף תקלה מכנית (מנוע, גיר, מתלים וכו). כן נתקלתי בתקלות גימור (מאפרה שלא נסגרת, מראה חשמלית שנסגרת יותר מדי, תריס שמאלי של בקרת אקלים לא עובד וכו') יש לציין שהמכונית שהייתה אצלי הכי הרבה עברה 125K ק"מ. 4. זה כבר אישי, אני אוהב את הפיצ'פקס, מגבים אוטומטים, בקרת אקלים, חישני רוורס. עצות: אל תיגע במנוע 1800. הוא חלש, הוא שותה שמן קילומטרג' גבוה. בקש היסטורית טיפולים, ובדוק שמחלות הילדות טופלו אריאל

itzik93

New member
כל מה שאמרת בנוגע לגימור - ../images/Emo45.gif

רק חשוב לציין שעלות התיקון של הנ"ל כלל אינה זולה (ואם מישהו לא הבין, המראות הללו לא זולות, התריס השמאלי של הבקרת אקלים זה תיקון שמתחיל בכמה מאות שקלים ויכול להיגמר, כמו בכמה מקרים שכבר נתקלתי ועשיתי במו ידי, בפירוק דשבורד - שזה כמובן הרבה מאוד כסף). בנוגע לתקלות מכאניות (גיר-מנוע-מתלים) בטווח של 200,000 ק"מ - לא כדאי לבנות ב 100% על הניסיון שלך
. לא יודע למה אנשים נדבקים לעניין המולטיפלקס - שלמען האמת לא עושה הרבה בעיות בכלל. איציק

ariel0

New member
מחלות ילדות

1. הספוג ממושב נהג בורח, ניתן לראות את הפירורים לייד רגלי הנוסע מאחור 2. רעשים (טיקים) מההגה בסיבוב 3. מערכת המחשב באותו כובה לשנייה וממשיכה כרגיל 4. תריס חשמלי של בקרת אקלים 5. עדכון תוכנה לגיר 6. עדכון תוכנה למערכת מתלים כל הנושאים נפתרו באחריות יש תלונות על שחיקה לא שווה של צמיגים אחוריים ורעשים ממתלים אחוריים. לא נתקלתי בבעיה כזו. המלצות: 1. להכנס ל YAHOO לפורום C5. יש שם קובץ עם דברים שכדאי לבדוק. את הרוב העלתי פה. 2. אפשר ללכת על דגם SX ולא PACK ואז אין מראות חשמליות בקרת אקלים וכו' אריאל

למעלה