C++

Evil Cherry

New member
C++

הייתי מעוניין לדעת כיצד משתמשים ומיישמים גרפיקה ב-C++ (ברור לי שהנושא גדול מהודעה בפורום, אבל גם קישורים למדריכים יספקו אותי). כמו כן, שאלה נוספת: כיצד מגרילים מספר (או אובייקט) אקראי ב-C++?

Zack DA

New member
תשובות:

1. לגבי גרפיקה - קרא על DirectX ועל openGL (חפש בגוגל). 2. הגרלת מספר: יתבצע בעזרת הפונקציה rand (קרא עליה ב- man). שים לב שצריך לאתחל את מחולל המספרים האקראיים עם ערך כלשהו, כדי שכל הפעלה תצא אקראית. את זה עושים עם הפונקציה srand, מקובל לאתחל אותה עם השעון, שכן אנו רוצים שכל הפעלה מחדש תהיה סדרה אקראית אחרת.

DadleFish

New member
תלוי באיזו שיטה.

לא ציינת איזו מערכת הפעלה ואיזו גרפיקה. דו מימדית? תלת מימדית? השיטה הבסיסית ב-WINDOWS היא GDI והיום +GDI. גרפיקה תלת מימדית אפשר ב-OpenGL או ב-DirectX. אלו שתי הספריות המובילות.

Evil Cherry

New member
אתאר לך את המצב...

הידע שלי עומד על רמת חמש יחידות מדעי המחשב+ הספר "C++ סדנת לימוד" של הוד עמי. החלטתי שהגיע הזמן לתת תצוגה גרפית לדברים... GDI, OPENGL ו-DirectX הם סינית בשבילי. כלומר, נתקלתי בהם כמו כל משתמש במחשב, אבל אין לי מושג מה הם אומרים. כשאתה אומר "ספריות", אתה מתכוון לחבורת פקודות חדשות שמשתמשים בהם לתצוגה גרפית?

DadleFish

New member
כן, לזה בדיוק הכוונה.

לגבי לינקים, GDI אפשר ללמוד מה-MSDN שמגיע יחד עם VS. OPENGL תוכל למצוא ב-NEHE ו-DIRECTX תוכל למצוא ב-NEXE.

DadleFish

New member
לא סגור על התאריך,

לדעתי זה בשנתיים האחרונות, משהו כזה.

Evil Cherry

New member
=] יצא קצת חוצפני בלי...

ה"שלום לכולם" שמחקתי בטעות בהתחלה. אז שלום לכולם. =]

alexrait1

New member
בשביל לתכנת ב

opengl צריך ידע בסיסי במה שעושים. וזה אומר לפחות להכיר קצת את המתמטיקה שמאחרוי הענין - מה זה פרספקטיבה, מה זה בכלל מטריצות, איך מייצגים שינוים במרחב על ידי מטריוצות וכו'. תנסה לחפש חבילות שיודעות לצייר בדוס, זה יותר מתאים לך. בפסקל הייתה ספריה בשם graph, כאן אף פעם לא השתמשתי אבל כדאי לנסות לחפש.. אם אתה מתעקש על חלונות, אז עדיף כבר mfc, זה קצת יותר ברור למתחילים כי האשף יוצר בשבילך כמעט הכל, רק צריך לשנות קטעי קוד קטנים.

manuel calavera

New member
מדריכים ל- openGL ו -directX

אפשר למצוא באתר www.gamedev.net אני משתמש ב- Nehe Tutorial כדי ללמוד openGL. הקוד שם כתוב בשפת C עבור windows, אבל לא אמור להיות קושי עקרוני להמיר את הקוד לשפת ++C. אולי יענין אותך לדעת, Evil Cherry , directX הוא כלי שרץ רק על מערכת הפעלה windows וכולל בנוסף לכלים גרפים גם כלים לטיפול בסאונד. ועוד כלים שאני לא זוכר כרגע. openGL מצד שני היא מערכת גרפית בלבד, אבל רצה תחת כל מערכת הפעלה שהיא. אתה יכול גם לנסות למצוא את openGL Red book. ספר זה הוא, נדמה לי, ספר הלימוד שמוציאים סיליקון גרפיקס. החברה שפיתחה את openGL. מה זה GDI+? באיזה חבילת תוכנה זה נמצא? האם הכלי הזה שקול ל-DirectX או openGL?

gilad_no

New member
GDI+

עד כמה שזכור לי (אל תתפסו אותי במילה...), מיועד ל.NET ו/או רק לXP. הוא לא עובד במערכות ישנות. מצורף קישור.

galh

New member
תפסתי אותך במילה... ../images/Emo3.gif

GDI+ יכול לעבוד גם במערכות יותר ישנות (החל מ- 98), אבל הוא דורש שתפיץ במקביל את הקובץ gdiplus.dll.

למעלה