c vs. c++

shlommmm

New member
c vs. c++

אני רוצה ללמוד C++. לפני שאני מתחיל אני רק רוצה לברר שזאת הבחירה הנכונה ולא C. האם ב C++ יש את מה שיש ב C ויותר? אם לא תקנו אותי. ודרך אגב יש לי את הספר C++ כשפת אם. מישהו יודע אם הוא טוב? תודה. המתלמד.

gilad_no

New member
תתחיל עם C

ואז תמשיך לC++. הבסיס הינו אותו בסיס. חבל שישר תתחיל להאבק עם הורשה\פולימורפיזם ועוד יצורים מוזרים. תתחיל עם C, תלמד את המבנה של השפה ואז תעבור לתכונות המיוחדות של C++

TZURYOAV

New member
דיעה אחרת: תתחיל ב C++

שפות מונחות אוביקטים הם שפות יותר "קרובות" לחיים צורת החשיבה מונחית אוביקטים היא הרבה יותר הגיונית,אנושית ונורמלית ונראה לי שרוב האנשים חושבים ככה בתת מודע,למשל כשמישהו אומר לנו שהוא קנה אופל קורסה,אנחנו מייד מקטלגים את זה בתור מכונית,משתמע מן הסתם שאופל קורסה היא מחלקה שיורשת את התכונות של המחלקה מכונית (נכון שיש בגים חמורים במחלקה הזאת,אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי....) יואב צור

shlommmm

New member
עוד שאלה.

אז נניח ואני מחליט ללמוד C קודם. האם זה יעזור לי אחר כך בלימוד C++? וכמה זמן בערך לוקח ללמוד את הבסיס של השפה?. נ.ב. אני בן 14 וחצי, האם זה משנה משהו?

Lard

New member
בטח שזה משנה אתה בגילך צריך

לחשוב על איך להתחיל עם בנות , לצאת למסיבות , להסתובב עם חברים ולא להרקב מול המחשב וללמוד תיכנות תיהיה חנון אחרי צבא לא שאתה נער . אתה צריך להיות זה שזורק גירים על החנונים בבית ספר ולא להיות אחד כזה שסופג גירים.

shlommmm

New member
אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

איזה אני אפילו לא קרוב להיות חנון. אני רוב היום נוסע על סקייטבורד אבל אני פשוט אוהב גם מחשבים וזה. אני מומחה לפלאש ודובר אנגלית (גרתי באנגליה שנתיים). אז לספוג גירים זה לא ממש אפשרות בשבילי אז בטח שלא בעיה.

lost paradise

New member
מומחה לפלאש?

שמעתי ש"כור" מחפשים יו"ר דירקטוריון חדש - תרים אליהם טלפון...

Azurnik

New member
מחשבים זה מזמן כבר לא לחנונים

אני יושב הרבה על המחשב, למדתי כבר קוויק וויז´ואל בייסיק, עכשיו אני לומד פסקל(בבי"ס) ואייצ´ טי אמ אל, ובכל זאת, יש לי הרבה חברים וחנון זה הדבר האחרון שאפשר לקרוא לי, למה יש לי הרגשה שאתה בעצם זה שסופג גירים אבל כאן באינטרנט שלא יכולים לראות אותך אתה משחק אותה "זורק" גירים

stac

New member
דעתי....

לדעתי עם תתחיל עם סי++ יהיה לך בעתיד הרבה יותר קל להשתלב בתכנות לחלונות וגם יקנה לך צורת מחשבה נכונה בכך שתצרך קודם לחשוב איך הקוד שלך יעבוד ולא כמו בסי שתתחיל ואז כבר נראה לאן נגיעה כל אחד בטח זוכר איזה בעיות זה עורר עצלו ונאלץ לשכתב הכל מחדש. מה שעוד הייתי ממליץ לך זה Java או סי-שארפ או אחרי שתלמד סי++ סי++ זה לא הרחבה של סי זה פשוט סגנון תכנות אחר שמבוסס על אוביקטים ועוד כל מיני דברים ממש נחמדים כמו הורשה פולימורפיזם ושאר הדברים ה"נחמדים". הספר שלך ממש טוב למרות שקראתי אותו אחרי שלמדתי את השפה. אני בכל זאת ממליץ לך על ספר שונה קצת בגישה שלו ללמד תכנות הוא באנגלית ואנגלית דיי קשה למישהו בגילך אבל אם אחרים יכולים גם אתה יכול. "סי++ בפעולה" http://www.relisoft.com/book בהצלחה.

The_Mighty_Perr

New member
או קיי

בס"ד לפני שאני אמליץ לך מה לעשות, כדאי שתבין לפני מה אתה עומד.. ++C היא לא C עם תוספות, למרות שהרבה אנשים מציגים את זה כך... לא רק ש-++C היא מונחית אובייקטים, בניגוד ל-C, יש גם תוספות אחרות, כמו: תבניות, העמסת פונקציות(נדמה לי), חריגים(exceptions) ועוד הרבה דברים! עכשיו ב-++C ההכרזה על משתנים, פונקציות, INCLUDים וכו´ זהה ל-C, ולכן ברור שכשאתה לומד ++C אתה יודע הרבה C, אבל לא ממש כי שיטת התכנות שונה... הייתי ממליץ לך להתחיל מהספר "++C בקלות", של הוד-עמי - הוא מתחיל מהבסיס והחלקים הראשון עד השלישי לא נוגעים בשום אפשרות מיוחדת של CPP לעומת C, החלקים רביעי עד ששי עוסקים ב-CPP ממש. אני לא מתכוון להגזים(האמת שכן
), אבל... CPP דוגלת בתכנות מונחה אובייקטים. C מדברת על תכנות מבני/פרוצדולרי. אבל כדאי לדעת שהייתה שיטה אחרת, לפני הרבה זמן, שנקראה OTFP. On The Fly Programming קשה לכנות את זה שיטה לתכנות כי קשה לדעת מה היה יוצא כשהיו מתכנתים כך. היא עובדת כך: תתחיל לעבוד כשאתה נתקע - תעקוף את הבעיה ותמשיך! כך נוצר קוד ספגטי ועוד הרבה דברים מגעילים ברמה! אם אנשים אומרים "אל תתחיל מ-OOP תתחיל ממשהוא יותר פשוט", אז למה לא ללכת עד הסוף ולעבוד ב-BASICA עם קוד ספגטי??? בברכה...

Lard

New member
אוףףף נו תתחילו עוד פעם להתוכח

אני חושב שמנהל הפורום צריך להכין Paq וזהו.

ihovav

New member
מאחר וכולם (כמעט) הביעו את דעתם

אני אוסיף את שלי : אני אישית חושב ששםה כמו CPP קצת מורכבת לבחור בן 14 - כמובן שיש חריגים - אבל רוב בני ה 14 שאני מכיר לא מסוגלים להבין ולהפנים את השפה כמו שצריך ברוב המקומות שמלמדים תכנות מלמדים קודם כל שפה כמו C - בגלל ששם אתה סופג עקרונות תכנותיים בסיסיים כמו תנאים, לולאות, פונקציות וכ"ו OVERLOADING וכל זה קצת יקשה עליהם לדעתי אני אישית חושב שבגלל הגיל הצעיר - יש מקום ללמוד קודם כל C ורק אח"כ CPP - זה לא שהוא הולך להתמודד על משרת מתכנת בחברת הייטק עוד שנה או משהו כזה - ככה יהיה לו זמן להפנים ולישם תכנות פרוצדוראלי לפני תכנות מונחה עצמים - ואני לא חושב שזה דבר רע...

D.G OD

New member
הגיל לא קשור עד כדי כך!! ../images/Emo46.gif

אם הוא היה כרוב הילדים מגיל ה-14, הוא בכלל לא היה מנסה להתחיל ללמוד ++C, כשאתה ניגש לתכנות מה הידע הבסיסי שאתה צריך, כדי שתצא לך תוכנית פשוטה (מתחילים עם פשוטות לא?!)? אנגלית (אמר שלא תהיה לא בעיה), חשיבה מסויימת שאם אין לך אותה בגיל 14, אז סביר להניח שתצטרך להשקיע בהרבה קורסים, וגם שאתה לא תאהב כל כך את הנושא הזה (לפי הבנתי הוא עצמו בחר!), ומתמטיקה בסיסית (משתנים, קצת נוסחאות בסיסיות) ואת כל השאר הוא ילמד עד שהוא יגיע לרמה שהוא יצטרך נוסחאות ברמה של 5 יחידות מת´.. בקיצור, מה שאני אומר זה שנערים (זה עקרוני) אשר פונים לתחום הזה בגלל שהם נמשכים לזה אישית (לא לחץ חברתי, הורים וכו´) סביר להניח שיש לכם את צורת החשיבה שצריכים לתיכנות.. לי אישית צורת חשיבה זו היא טבעית ולעוד רבים וטובים בני גילי (15.5) יש את צורת חשיבה זו! בייחוד לכל מי שמתעסק בתחום זה כתחביב! לא אלו שהלכו למגמות מחשבים כי זה יהיה טוב לעתיד! ישנם מבוגרים רבים שהם יותר גרועים מאיתנו!! לגבי צורת החשיבה שאני מדבר אליה: לא מדובר על מבנה תחבירי, אלא על רעיון איך לפתור בעיות בהתחלה, ואז זה מתפתח עם הזמן לחשיבה של לא רק לפתור את הבעיה, אלא לעשות זאת בדרך הטובה היעילה והמהירה ביותר... בברכה, The wizard of Oz, D.God

הנה דיעה קצת שונה ממה שנכתב לך כאן

אני למדתי מהספר ב++ כשפת אם. הספר טוב מאוד אבל הוא מחפף בהתחלה שזה חלק שדי חשוב לך. הוא מלמד מהיסוד כך שאין צורך לידע מוקדם ב C לפני שניגשים אליו. מה שכן הוא לא משהו משהו למישהו שמתחיל ללמוד C++ לפני שהוא יודע קצת תחביר כללי. בכל מקרה, אל תלמד C לפני C++ לך ישר ל C++ מהסיבה הפשוטה שזה סתם יבלבל אותך כל המעבר. ב C++ יש תיכנות מוכוןן אובייקטים ואין שום מניעה שישר תיכנס לראש הזה. להיפך עדיך להימנע מלהיכנס לראש של סתם תיכנות מובנה רגיל. וחוץ מיזה ההבדלים בין ב ך C++ הם דיי פעוטים אז למה להיסתבך סתם, הרי לא יהיה לך שימוש ל C סתם

זה בכלל לא חשוב באיזו שפה מתחילים

העיקר להבין שכשלומדים תכנות העיקר הוא לא ללמוד את ה syntax של השפה. זאת בדיוק הטעות של רוב אלו שמתחילים בלימוד, הם רוצים לראות תוצאות מיד ולכן הכי קל להם זה ללמוד syntax וזהו. מה שחשוב בתכנות זה התהליכים שעוברים במחשב ולא איך כותבים לולאה.

למעלה