C/O בכתובת על מכתב?

דניעל

New member
C/O בכתובת על מכתב?

האם הכוונה "אצל"? זה נראה כך:
[Josef X] c/o [Hans Y] [Vilage name]​
מופיע על המעטפה בכתובת השולח, מכתב בגרמנית משנת 1942, כאן בארץ.

דניעל

New member
מילה לא ברורה במכתב באנגלית

דווקא הצלחתי די בקלות לתרגם את כל אוסף המכתבים הזה. כתב ברור, אנגלית יפה, אבל כאן יש מילה שאני לא מוצאת במילון. אולי חסרה אות, אבל אני לא רוצה להטות את הניחושים, אז - תעזרו לי לנחש.
Awaiting your reply and the pleasure of _________ you, I remain with the best wishes, Yours faithfully...,​
"מחכה לתשובתך ולהנאה שב_______ אותך, עם מיטב האיחולים, שלך באמונה..."

שרי סילבר

Active member
אכן, "שוהה אצל" זוהי צורה מקובלת. ראי גם בדף המצורף. אשר לטקסט, אולי הכוונה היתה ל-seeing, והושמטה אות לא במתכוון.

דניעל

New member
תודה לכולם

גם אני חשבתי שהכוונה הייתה ל- seeing וזה די מפתיע, כי הוא מאוד מקפיד בכתיבה לאורך כל המכתבים שלו. קורה. לגבי הכתובת - יש לי עסק עם מישהו שהתגורר אצל סבא של שר בממשלת ישראל הנוכחית... דברים מפתיעים מגלים במכתבים שסבתא קיבלה...

דניעל

New member
חיפוש חיילים בריטיים לשעבר

כיוון שאני מנסה לגלות פרטים על חיילים שסבתא שלי התכתבה איתם במלה"ע השניה, הגעתי לאתר של הוטרנים הבריטים. הם כותבים שם בפרוש שהם לא עוזרים בחיפוש חברים מהצבא, אבל מפנים לרשימה של אתרים שיכולים להביא תועלת. במקרה שלי זה לא כל כך פשוט, כי אנשים בני תשעים לא נכנסים לאתרים האלה (אם הם בכלל חיים), אבל מצאתי נכדים של חיילים שמחפשים מידע על הסבא שלהם, כך שזה יכול להביא תועלת כלשהי בכל זאת, אם יש מזל. מצרפת קישור לרשימת האתרים.

דניעל

New member
לאו דווקא

האתרים האלה הם ליוצאי הצבא הבריטי בכל המקומות ובכל השנים. אלה אתרים בסגנון "חבר'ה", חלקם ספציפיים לצבא. גם כאלה שהשתחררו בשנות האלפיים רשומים שם. כשנתקלתי בכאלה שנרשם ששנות השרות שלהם הן 1939-1945, היה מדובר תמיד בנכד שמחפש פרטים על הסבא שלו. חלק מהחיילים שהתכתבו עם סבתא שלי לא היו חיילי הבריגדה העברית. לאחד אפילו הייתה אמא באנגליה ושם אנגלי, כך שאולי הוא אנגלי במקור.

deebeebee

New member
ארצישראלים התנדבו לצבא הבריטי

מתחילת המלחמה, הבריגדה היהודית הוקמה רק בשנה האחרונה למלחמה.

דניעל

New member
טוב. אבל זה לא משנה את התשובה שלי

כפי שכתבתי, אני חושבת שלא כולם היו ארץ-ישראלים. לפחות על אחד אני יודעת שעלה באופן לא לגאלי ולכן גייסו אותו לבריגדה של ארץ המוצא שלו. הבחור שאמו גרה באנגליה (באוסף המכתבים נשאר פתק עם הכתובת שלה) אולי עלה ארצה ואולי לא. אינני יודעת. סבתי חושבת שלא (בכל אופן לא לפני המלחמה), כיוון ששרתו איתו חברים בריטים לא יהודים (הוא עצמו היה יהודי. היא יצרה קשר רק עם חיילים יהודים).

למעלה