C עם HTTP, FTP

• פותח הנושא nvh
  • פורסם בתאריך

nvh

New member
C עם HTTP, FTP

שלום! אני מתכנת בC לדוס(לפחות בנתיים) והייתי רוצה קצת ללמוד על תקשורת עם C דרך האינטרנט(לדוגמא: להתחבר לFTP, להוריד\לקרוא קובץ שנמצא בשרת HTTP..) הדבר הכי קרוב לFTP שהצלחתי לעשות, זה קריאה לתוכנת FTP שבאה עם וינדוס ומתן הוראות לה, ע'י יצירת קובץ טקסט זמני :\ http://membres.lycos.fr/themanvh/more/ftp-nvh.htm תוכלו להפנות אותי להסברים? מדריכים? משהו? האם לדעתכם צריך בסיס יותר רחב לפני שאני מתחיל? תודה!

HaRmosh

New member
לדעתי, כדאי לך לעבור לתכנת ב-C

תחת Windows. תתחיל ב-Windows Sockets, שזה אחלה כלי להתחיל תיכנות רשת איתו (לדעתי, מהנסיון הלא רב אך מוצלח שיש לי איתו). חפש בגוגל מדריכים ל-Windows Socket, או אפילו Socket Programming in C ל-UNIX, שם תוכל ללמוד את העקרונות שקשורים ל-sockets, בלי יותר מדי תלות ב-UNIX. בהצלחה...

nvh

New member
תודה רבה! תוכלו להפנות אותי ל..

מדריכים לשפת C (ולא ++C) בוינדוס?

HaRmosh

New member
אין הבדל בין שפת C לדוס לבין זו

של Windows. למעשה, לא קיימת "C של דוס" ו-"C של Windows" - שפה זו שפה תחת כל פלטפורמה. מה ששונה הוא הקומפיילר - כשעבדת תחת דוס השתמשת בטח בקומפיילר של בורלנד. אני ממליץ ל-Windows על הקומפיילר שנכלל ב-Visual Studio 6 של Microsoft, למרות שהרוב פה ימליצו על GCC או משהו כזה. אני אישית לא אוהב את האחרון, כי הוא איטי ולא נוח לעבודה. בהצלחה !

nvh

New member
אני עובד ב++DEV-C. אני שונא לדוס..

ברור לי שC נשארת C. דיברתי על מדריכים המלמדים כיצד ליצור סביבה חלונאית. יש לך קישורים? נ.ב: תודה!

HaRmosh

New member
בקשר למדריכים, יש לי אחד שנקרא

Programming Windows של Jeff Prosise,שנחשב לאחד הטובים בתחום. הקטע שהוא נכנס ממש עמוק מבחינת הארכיטקטורה של win, ופחות אינטואיטיבי. אם תרצה - שים אימייל ואני אשלח לך. בתור התחלה, חפש מדריכי MFC - זוהי הדרך לדעתי ללמוד בצורה הדרגתית את התכנות בחלונות. אתה יכול גם להשיג Visual Studio 6, ושם פשוט להתחיל לעבוד עם MSDN (ספריית עזרה ודוגמאות ענקית ומאוד שימושית) וללמוד קצת ע"י ניסוי ותעיה מה-מי-מו, כשתפתח פרוייקט MFC חדש.

nvh

New member
אשמח לקבל כל קישור :)

[email protected] תודה רבה! ד'א, רק לפני כמה ימים מצאתי מדריך(לא ממש מעמיק) על תכנות בוינדוס עם ++DEV-C הינה: (סתם.. בשביל מאגר הקישורים :) )

למעלה