++c כשפת אם

selalerer

New member
הסבר קצר:

compile - התהליך של לקיחת קובץ טקסט המכיר תוכנית בשפת תכנות מסויימת ותרגומו לשפת מכונה (קובץ EXE במקרה של WIDNOWS) שמע' ההפעלה יכולה להריץ run - הרצה של הקובץ בשפת מכונה שנוצר מהקוד שלך (בד"כ אם לא קימפלת [compile] לפני אז שואל אותך אם אתה רוצה לקמפל כעת). debug - הרצה של התוכנית צעד, צעד, כך שאתה יכול לעקוב אחרי התוכנית ולראות מה היא עושה ומדוע היא נכשלת במשימתה במידה והיא אכן לא מבצעת את המשימה שניסית לתכנת.

DadleFish

New member
fair enough

++C כשפה קיימת פחות או יותר מסוף שנות ה-80. עם זאת, עד לשנת 1998 לא נכתב ולא נחתם הסטנדרט של ++C - זה שקובע מה בדיוק צריך להיות בקומפיילר כדי שיהיה "קומפיילר ++C". iostream.h הוא קובץ header שמגדיר streams, וביניהם גם כאלו שימושיים במיוחד כמו cin ו-cout. כשכתבו את הסטנדרט, החליפו את iostream.h בקובץ iostream (בלי הסיומת), ואת כל מה שבתוכו - stream-ים וכו' - הכניסו לתוך namespace ה-std, שהוא ה-namespace שמכיל את כל ההגדרות של הסטנדרט. בין היתר אפשר למצוא תחת std את כל ה-STL - שהיא ה-Standard Template Library, שלא זה המקום להרחיב עליה. כשאתה משתמש ב-iostream אתה עובד לפי הסטנדרט, וכל קומפיילר סטנדרטי יתמוך בתוכנית שלך. כשאתה עובד ב-iostream.h, אתה לא עובד לפי הסטנדרט ואין לדעת מה יקרה בקומפיילרים שונים. פונקציית ה-main היא פונקציה חשובה הקיימת בכל תוכנית ++C. בעבר היו לה כל מיני הגדרות, כשזו האהובה במיוחד על MS היא void main. בא הסטנדרט והגדיר חד משמעית שפונקציית ה-main יכולה להיות אך ורק באחת משתי הצורות הבאות:
1. int main() 2. int main(int argc, char *argv[])​
וזהו. שוב, למרות שיש קומפיילרים שתומכים בשיטת ה-void main, כתיבה כזו היא לא כתיבה לפי הסטנדרט ולפיכך אינה פורטבילית.

codec

New member
לא יודע איך זה אצלך...

אבל אמא שלי מסתבכת עם right click... ++C אני אפילו לא מנסה איתה.

annefan

New member
תקשיב, חמוד

קודם כל תרגע. ההודעות הצפופות שלך לא מעודדות עזרה. קרא את ה-help של הסביבה שלך. אני מינח שיש איזה קובץ עזרה מינמלי, אולי אפילו tutorial ראשון. לך אתו צעד צעד. רק אחרי שאתה מכיר את סביבת העבודה שלך, תתחיל לכתוב קוד משלך.

Joe0077

New member
הוא אחלה למתחילים

אני אישית הגעתי לאונ' בלי שמץ של מושג בתכנות...הספר הזה עזר לי רבות אבל הוא ממש לבסיס, לדוג' כדי ללמוד אובג'קט אוריינטד אין לך בכלל מה להסתכל על הספר הזה, אך גם לנושא זה ישנו ספר מצוין בעברית:"++C - מדריך מקצועי". בהצלחה

למעלה