++c כשפת אם

++c כשפת אם

מישהו מכיר את הספר הזה? הוא ספר טוב? הוא יכול ללמד אותי לתכנת ב- cpp?

vinney

Well-known member
ספר נחמד למתחילים

הייתי מציע לך לחפש ספרות באנגלית, אם אתה שולט בשפה

מצטער..אבל יש לי עוד שאלה

אני עושה דוגמאות מהספר ! רק מהספר.. (cpp כשפת אם!) בתוכנה dev cpp 4.9.8.0 למה הוא על כל קוד מביא לי שגיאה אפילו על הקוד הכי פשוט וקל!?? השגיאות בדרך כלל זה ב- ()main וב- >>cout וב- <<cin

annefan

New member
תשמע מה תעשה

בכל מקום שכתוב בספר:
#include <iostream.h>​
תכתוב בתוכנית שלך ככה:
#include <iostream> using namespace std;​
זה עוד לא מעניין אותך באמת למה, אבל את הטעויות של cin ו-cout זה יפתור. לגבי main, בכל מקום שכתוב בספר:
void main()​
תכתוב
int main()​

תודה אבל..

תודה אבל השגיאה ב-main זה לא ב- void main זה רק ()main בלי שום void אז מה לכתוב בתוכנית במקום ה- main? עדיין ()int main ??

אני מצטער אבל..

אני ממש מצטער שאני מפריע אבל אתה או משהו אחר יכול להגיד לי מה אני עושה אחרי שכתבתי את הקוד המלא והמתוקן ב- dec-cpp 4.9.8.0 ?compile? run? debug מה??? כי כשעשיתי compile הוא מראה לי בשורת ה-compiler הודעה של שגיאה שכל פעם הוא מראה לי אותה ההודעה נכתבה כך:"unable to run program" אז על מה ללחוץ אחרי שאני כותב את הקוד בתוכנה?????? (זה שאלה אחרונה בהחלט...מבטיח ושוב סליחה ותודה..)

IP yuval

New member
אם אתה שולט באנגלית, אז אתה יכול

להשתמש בספר Thinking in C++ 2nd Edition by Bruce Eckel http://www.mindview.net/Books/TICPP/ThinkingInCPP2e.html יש שם קישור להורדה של כל הספר, והקוד מקור של התכניות שבספר. יותר נוח להשתמש ב"make" בשביל להדר את התוכניות, אבל אפשר גם להדר ידנית עם dev-cpp. בדוק אם אתה יכול להדר את התוכניות הראשונות בספר הזה. בשביל שאנשים יוכלו לענות לך על השאלות, אתה צריך לכתוב את כל הקוד שאתה מנסה להדר, איך נסית להדר, ומה ההודעת שגיאה המלאה. מומלץ גם להעזר ב"עזרה" של התכנה, לקרוא מדריכים ברשת ולחפש אחרי בעיות דומות בגוגל לפני ששואלים בפורום.

אני גם מתחיל ולמה העצות האלו

אני לא אוהב לעשות דברים סתם כי הם יותר טובים אלא להבין למה! רק ככה לומדים אז אפשר הסבר?

חשוב מאוד!+קוד

שתי דברים: א. מה אני עושה לאחר שאני כתבתי את הקוד בתוכנה? על מה אני לוחץ compile?run?debug? כי על כל קוד שאני רושם לא משנה מה אני לוחץ תמיד על compile ואז התונכה מראה לי בשורת ה-compiler שגיאה שכתוב בה: unable to run program מה לעשות?? ב. הנה הקוד שכתבתי! (רק תהפכו אותו כי לא הצלחתי לכתוב אותו פה נורמלי בגלל שזה גם הפך לי את העברית אז תהפכו אתם..) #include <iostream> using namespace std; int main() { int a,b,c,d; cout<<"input a b c d\n"; cin>>a>>b>>c>>d; if (a>b) if (a>c) if (a>d) cout<<a<<" is max\n; else cout<<d<<" is max\n; else if (c>d) cout<<c<<" is max\n"; else cout<<d<<" is max\n"; else if (b>c) if (b>d) cout<<b<<" is max\n"; else cout<<d<<" is max\n"; else if (c>d) cout<<c<<" is max\n"; else cout<<d<<" is max\n"; return 0; }

למעלה