++C ו-EXCEL

crane

New member
++C ו-EXCEL

אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בנושא הבא: כיצד אני מייבא ומבצע מניפולציות מתמטיות בשפת C על נתונים מקובץ EXCEL?

galh

New member
שלח לי מסר...

עם כתובת הדואל שלך, אני אשלח לך מאמר סרוק (PDF בגודל של כ- 3M) שמסביר איך ליצור קובץ Excel ע"י שימוש ב- COM.

crane

New member
אני חושש שלא הסברתי את עצמי כראוי

יש לי נתונים בקובץ Excel. אני כותב תוכנה בשפת C שצריכה לבצע חישובים בעזרת נתונים אלה. כיצד אני מייבא אותם? אם המאמר רלבנטי, אודה לך אם תשלח אותו ל: [email protected]

galh

New member
אני חושב שהוא רלוונטי.

כי חוץ מליצור קובץ, לומדים גם איך לקרוא את הערכים (אני חושב). למקרה שלך, לא עדיף לך לייצא מה- Excel את הנתונים לקובץ CSV (נתונים מופרדים ע"י פסיקים) ואז לקרוא את הקובץ באמצעות התוכנית שלך? או לכתוב סקריפט שרץ בתוך ה- Excel?

crane

New member
יכול להיות, אני לא מכיר אף אחת

מהאפשרויות. אם זו לא טרחה, תוכל להסביר כיצד מבצעים זאת?

OriIdan

New member
איך עושים זאת...

מאחר וקובץ Excel הוא בפורמט סודי של מיקרוסופט (שוב הבעיות של קוד סגור) לא ניתן ממש לקרוא אותו, מה שכן ניתן הוא להמיר אותו בעזרת אקסל לפורמט אחר, לדוגמה CSV במקרה זה כל ערך יופרד על ידי פסיק מהערך הקודם. אז צריך לכתוב ב C פונקציה שתקרא שורה שורה ותפריד את השורה לערכים, הבעיה היא שבמקרה שיש פסיק באמצע השדה, השדה הזה יופיע עם מרכאות לפני ואחרי אז הפונקציה שכותבים צריכה לקחת את זה בחשבון כך שלא סתם לחלק את השורה בפסיקים.

galh

New member
אני חושב שהוא רלוונטי.

כי חוץ מליצור קובץ, לומדים גם איך לקרוא את הערכים (אני חושב). למקרה שלך, לא עדיף לך לייצא מה- Excel את הנתונים לקובץ CSV (נתונים מופרדים ע"י פסיקים) ואז לקרוא את הקובץ באמצעות התוכנית שלך? או לכתוב סקריפט שרץ בתוך ה- Excel?

למעלה