C# ושרתי גיבוי

spheonx

New member
C# ושרתי גיבוי

אני מחפש תוכנת שרת גיבוי (תוכנה שיודעת להתמודד עם טייפים גיבוי ויודעת לשמור ארכיון של הקבצים אותם היא מאחסנת) שאוכל לתקשר איתה בC# או לחלופין VB6 מישהו יכול להמליץ על תוכנה שכזו? למישהו יש נסיון בתחום?

spheonx

New member
האם אתה מתכוון ל

visual source safe? לא הבנתי איך זה מתקשר לשאלתי... אשמח אם תוכל להסביר

TheKipi

New member
אם אתה מתכוון גיבוי של קבצי התוכנה

וכל מה שקשור לה אז כן, זה מה שעושה תוכנת VSS

spheonx

New member
שלילי בזנט

כנראה שלא הייתי ברור הכוונה היא לגיבוי כל סוגי הקבצים, בעיקר קבצי מדיה פרוייקטים של תכנות בקושי למען האמת

drbunsen

New member
מה בעצם אתה רוצה לעשות בקוד מול

התוכנה? בד"כ לאפליקציות גיבוי יש כלים מובנים / אתה יכול לכתוב איזשהו BATCH שמפעיל את התוכנה וקובע אופציות מסויימות. מה את/ה רוצה לעשות שמחייב לדעתך עבודה בקוד דוטנטי מול התוכנה?

spheonx

New member
קובץ BATCH זה אחלה

אבל מה לגבי הרצת שאילתה לחיפוש קבצים מה עם קבלת אישורים לגבי קבצים שבאמת הצליחו להגיע לגיבוי והאם ג'ובים הצליחו או לא הצליחו (כדאי שאדע על תקלות שמתרחשות שמונעות את הדחיפה לארכיון) וכו' אתה חושב שזה ניתן לביצוע עם קבצי BATCH? ראיתי בקודיומנטציה של התוכנה איתה אנו עובדים כרגע אפשרויות לשלוט בjobs בעזרת command line אבל אני לא מקבל דרך זה שום מידע האם הפקודות התבצעו או לא וכו'

drbunsen

New member
או. זה כבר יותר אינפורמטיבי ../images/Emo8.gif

איסוף המידע הנ"ל זה באמת קצת יותר בעייתי, אבל מנסיוני עם מערכות גיבוי - תמצא קודם כל מערכת שמתאימה לסביבה שלך (סוגי הגיבויים, יעד הגיבוי וכד') ואז תראה איך אפשר למשוך ממנה את המידע הנ"ל. לא יעזור לך כלום אם תמצא מערכת גיבוי שחושפת איזשהו API וכד' אבל לא מגבה לך DB כמו שצריך, למשל. בהמשך אפשר לבדוק ספציפית לגבי המערכת שמתאימה לך/קיימת אצלך כרגע , איך היא שומרת את המידע שאתה רוצה: אם היא כותבת ללוגים פנימיים שלה - אפשר לפענח אותם בקריאה פשוטה של קבצי הלוג ופענוח שלהם (עם REGEX וכד'). לחלופין אם היא כותבת ל-event log של מערכת ההפעלה - יש לך CLASSים לעבודה מולו.אפשר גם לעבוד מול מערכת הקבצים (אם הגיבוי הוא לדיסק). בכל מקרה - כמו שאתה רואה יש כמה וכמה אפשרויות, ורובן לא נוגעות ישירות לעבודה מול התוכנה עצמה, כך שלא בהכרח צריך/שווה לעבור לתוכנה שאפשר לעבוד ישירות מולה.

למעלה