c++ ומסדי נתונים

asaf162

New member
c++ ומסדי נתונים

שלום לכולם אני רוצה להתחיל ללמוד איך לשלב בין C++ לבין המסד נתונים אז האם יש כאן מישהו שיכול להביא לי קוד בסיסי של פתיחת קישור למסד , שליפת נתונים והפסדת אודה לו. מדריך באנגלית ובעיברית גם יתקבלו בשימחה. רק מה חיפשתי ב MSDN אבל כנראה שאני לא יודע לחפש שם :( אז אם יש לינק זה יהיה טוב

HaRmosh

New member
כדי שיוכלו לעזור לך יותר טוב,

כדאי שתציין איך מסד הנתונים שלך מוחזק - XML, קובץ טקסט פשוט,עבודה כלשהי עם SQL - פרט יותר, ואולי אני אוכל לעזור איכשהו.

asaf162

New member
תודה הינה פרוט

אוקיי אז ככה לדוגמא אני רוצה להיתחבר למסד של אקסס בשם try .בתוכו ישנה טבלה ששמה mem יש בה שדות id,nick עכשיו אני רוצה לשלוף את כל הרשומות מהטבלה הזו. אם גם אפשר אז גם קוד להכניס נתונים. אני לא רוצה בסביבת ווינודס אלה ברגיל השחור הזה ( :D ) אשמח לעזרה

HaRmosh

New member
אוקיי, אני אישית לא ניסיתי את זה,

אבל תנסה לחפש בגוגל על ++MySQL, שזו ספרייה ספציפית שאני מכיר, או בגדול - על כל נושא הגישה לקבצי MS-Access עם ++C.

voguemaster

New member
תסביר לי משהו...

הספריה הזו, ++MySQL, לא אמורה לעבוד מול MySQL ?? הוא דיבר על אקסס (אבל יכול להיות שהוא יחליט לא לעשות את הטעות הזו
). בכל אופן, גם אני עובד איתה והיא אחלה, מלבד זה שאין לה תמיכה בריבוי שפות. היא עובדת עם טיפוס בסיסי של מחרוזת, אין תמיכה בקידודים אחרים מלבד ASCII. כמובן שגם MySQL בעייתי נורא בנושא הזה.. יש לו בעיית רישיון קשה

פרסאוס

New member
אחרת לגמרי, חבר

OLE DB. זה C++ לגישה לDB. לכל DB רציני למעשה. כן, גם אקסס. לא חומר קל בכלל, אבל עושה את העבודה הכי טוב שאפשר חוץ מ API עצמאי.

voguemaster

New member
תסביר בבקשה..

לאיזה DBים אפשר להתממשק איתו ומה צריך מלבד ה-DB עצמו ? (דרייבר OLE או כל דבר אחר..)

vinney

Well-known member
לא חייבים OLE....

אחרי הכל, לא הכל סובב מייקרוסופט. מסדי נתונים באים בד"כ עם ספריות API שלהם, אם אתה ממש חייב. אומנם הם לא תקניות כמו דרייבר ODBC, אבל מצד שני בד"כ יותר מהירות. אני עבדתי הרבה עם ORACLE, ורוב הקישורים (בC) היו בעזרת ספריות הOCI והOCCI שהם פרטיות של ORACLE, ולא יתאימו למסד אחר. אופציה (פורטבילית) שניה היא להשתמש בדרייברים ODBC (שתקניים עבור מערכות הפעלה שונות, לא רק חלונות, למרות שפותחו במייקרוסופט).

למעלה