c++ בקלות זה משנה שזה

DadleFish

New member
יש רק ספר אחד טוב ל-++C,

קוראים לו ++Thinking in C, הוא ניתן להשגה בחינם ברשת (חפשו בגוגל), וכן - הוא באנגלית. לא אנגלית קשה, זו אנגלית טכנית, וממילא תהיו חייבים ללמוד אנגלית כדי לתכנת כמו בני אדם. קדימה!

selalerer

New member
אני חושב שיש בדף פורום הזה את ה...

...קישור איזה שלוש פעמים. תקראו גם הודעות שלא שלכם, אולי תמצאו את התשובות שאתם מחפשים.

annefan

New member
בא לא נגזים

יש כמה ספרים טובים ללימוד ++C. היתרון הגדול של TICPP הוא חינמיותו. אם כסף לא מהוו בעיה, הספר המומלץ (אני לא קראתי אותו) הוא Accelerated ++C של Moo ו-Koenig (הם כותבים ב-++C Report או ב-DDJ, לא זוכר).

ברנדל

New member
קראתי רת שניהם

את accelerate קניתי. הוא ספר לא רע אבל הוא ספר רעיוני הוא מלמד את השפה בעיקר מנקודת מבט רעיונית ולאו דווקא מפורטת ומפרטת כל פינה בשפה (לכן הוא ספר גם הרבה הרבה יותר קטן). או שאני אנסח את זה אחרת, הוא מיועד לאנשים שכבר יודעים תכנות והייתי ממליץ עליו בתור ספר שני. מבין שניהם בהחלט הייתי ממליץ בגדול על think in cpp.

DadleFish

New member
ברנדל ניסח את זה מצוין.

איך שאני רואה את זה, יש רק ספר אחד שהוא מוצלח באמת ללימוד השפה על כל פינותיה וצדדיה. אחרי אקל, הייתי ממליץ על כל סדרת ה-Effective של מאיירס, על ה-Exceptional של סאטר, וגם Accelerated הוא טוב. למתקדמים הייתי ממליץ על Modern C++ Design של אלכסנדרסקו, שמלמד על policy-based design. יש עוד מומלצים אבל אני אעצור פה

annefan

New member
טוב זה כבר להתבדר מאוד

את Accelrated לא ראית מימי, כמו שכתבתי, רק ראיתי המלצות חמות עליו. יש גם כאלה שממליצים על ++C Primer של Lippman. לא אוהב את הסגנון ה"מתגלגל" שלו. מאיירס וסאטר הם יותר highlights על פינות של השפה, יותר לקרוא ליד המיטה בלילה... אלכסנדרסקו פשוט מטורף. גאון בטירוף, אבל מטורף. ספר קשה, מרתק ועד כמה שזה מצחיק להגיד את זה על ספר מחשבים, היה קשה לי לעזוב אותו. לפני אלכסנדרסקו, הייתי ממליץ בחום רב על
C++ Templates: The Complete Guide By David Vandevoorde & Nicolai M. Josuttis​
כל מה שרצית (ולא רצית) לדעת על templates. STL:
C++Standard Library,The:A Tutorial and Reference Nicolai M. Josuttis​
כ-reference ועל
STL Tutorial and Reference Guide by Musser, Derge and Saini​
אם רוצים להבין מה קורה בתוך ה-STL. (ועכשיו, אפשר לקחת את הפתיל הזה ולעשות ממנו tagline, ולהעיף את הספרים הדפוקים שמופיעים בהמלצות ספרים...)

DadleFish

New member
כל מילה בסלע

אלכסנדרסקו אכן קשה - בגלל זה אמרתי למתקדמים
ה-STL של ג'וסוטיס מעולה. הוא יושב לי קבוע על השולחן. את הספר של ה-TEMPLATES דווקא לא קראתי, מה שעשה את אלכסנדרסקו ליותר קשה

selalerer

New member
גלעד, תרשום, תרשום....

שים את זה בהמלצות של הקהילה שלא נחפש את השירשור הזה אח"כ.

zagzagzag

New member
עדיף שתתרחק מהספר הזה

משתי הגרסאות. ההסברים שם גרועים והוא מלמד קוד לא תקני אני לא יודע לגבי ספרים אחרים בעברית, אבל לא הייתי בוחר בספר הזה. וחוץ מזה, את ++Thinking in C אפשר להוריד בחינם...

למעלה