לאזארוס לונג
New member
Buffy 4x22 - Restless
אני בטוח שטחנתם את הפרק הזה ללא סוף... אפשר שוב? הנה מה שאני חשבתי על הפרק: (כולל הדברים הברורים מאליהם) חשוב לציין שעדיין לא קראתי שום ניתוח וזה לאחר שראיתי את הפרק פעם אחת בלבד. אני בטוח שאני אחשוב על עוד דברים לאחר צפייה נוספת. =============================================================== כולם יודעים שהחבורה חלמה את החלומות המוזרים הללו בעקבות הכישוף שביצעו על מנת להעניק לבאפי את כוחות הקוטלת הראשונה במלחמתה עם אדם. הגיגי על החלומות לפי סדר הופעתם (למרות היותם מקבילים)
ווילו: ווילו חולמת שהיא נמצאת רגעים לפני העלאת מחזה בהשתתפותה למרות שהיא בכלל לא התכוננה ואינה יודעת את השורות שלה. ברור שהמחזה משול ליציאתה מהארון והצהרתה על אהבתה לטארה (נכון שהן חמודות?). טארה, שנבחרה ע"י הקוטלת הראשונה להשמעת קולה, אומרת לה ללא הרף כי עליה להיזהר וכי כולם יגלו עליה ויפגעו בה. זאנדר ואוז מפגינים התנהגות גברית טיפוסית ולא לוקחים את אהבתה לטארה ברצינות הראויה. זאנדר אף מרחיק לכת ואומר שהוא לפעמים חושב על שתי בנות ביחד ו... אתם יודעים את ההמשך. הוא הופך את אהבתן לדבר הכי מלוכלך וזול וכך ווילו מרגישה בתוך תוכה. בהתאספות שלפני המחזה היחידה שאינה "יורדת" על ווילו היא הרמוני ולא בכדי. כידוע לכולם, הרמוני היא ערפדית שמייצגת רוע וזוהמה. ווילו מרגישה דומה לה. בהמשך, באפי אומרת לה "כל המשפחה שלך בשורה הראשונה והם נראים ממש כועסים" ואח"כ "אני רואה שאת לבושה. יופי. אף אחד לא ידע". אפילו ג'יילס יורד עליה קצת ומקווה שהיא לא תהרוס את המחזה. הוא אף מקבל את דעתו של ריילי (הגבר) על דעתה של הרמוני (אישה) בקשר לאביזרים. השיא הוא כשווילו שואלת את טארה: "האם יש משהו לא בסדר בי?" וטארה אומרת שכן. הא, ועכשיו נזכרתי בקטע שבאפי מורידה לווילו את התלבושת ואומרת לה: "הורידי אותה! כולם כבר יודעים". חשבתי על עוד משהו ואולי זה קצת מופרך אבל אני אכתוב אותו בכל זאת. כשריילי מוצג לראשונה בחלום שלה הוא אומר "אני הגעתי בזמן הנכון אז אני זוכה להיות קאובוי". יכול להיות שווילו קצת מקנאה ומתרעמת על כך שריילי עם באפי? קנאה על כך שהוא גוזל את זמנה עם באפי? קנאה על כך שהוא נמצא במערכת יחסים רומנטית עם באפי? לא ברור לחלוטין.
זאנדר: זאנדר מרגיש שהוא אינו מתקדם לשום מקום בזמן שכולם הולכים לקולג' והוא תקוע בעבודות מזדמנות ללא עתיד. באפי קוטלת, ווילו מכשפה, ג'יילס צופה והוא רק מפריע. אפילו ספייק! הופך להיות בן הטיפוחין של ג'יילס שמתכנן ללמד אותו להיות צופה. בהמשך הוא נענה להצעה של ווילו וטארה להצטרף אליהם והולך לאיבוד. כשג'יילס ואניה מנסים להסביר לו מה קורה הוא לא מבין מילה. הוא רואה את עצמו כטיפש. אחת הסצינות בחלום שלו היא סצינת הנאום המפורסמת של מרלון ברנדו בסוף הסרט "אפוקליפסה עכשיו" שהוא שכר. איך זה מתקשר לזאנדר החייל – אני לא בטוח לגמרי אבל זה לא בצורה חיובית (ראו את הסרט). בסוף, הוא מוצא את אביו שצועק עליו שהוא לא יוצלח. אביו לא יוצלח וגם הוא לא יוצלח. הוא מתבייש באביו וחושב שאין לו סיכוי לברוח מהגורל שלו כטיפש המצחיק חסר הכשרונות. בסוף אביו מוציא לו את הלב. זאנדר החזיק את קלף הלב בכישוף...
ג'יילס: הוא מרגיש שבאפי לא לוקחת אותו ואת האימונים ברצינות אבל הוא מזהה את הפוטנציאל הגלום בה. ראו את הסצינה שבה היא מלאה בוץ על הפנים כמו הקוטלת הראשונה הוא מרגיש שהיא מובילה אותו במקום שהוא יוביל אותה. (הסבר על הגבינה אח"כ) הוא גם קצת מאשים את עצמו בהיווצרות החלום בעקבות הכישוף וחושש לגורלה של באפי. הוא חסר בטחון. הוא דואג לה כמו אבא וזה מתנגש עם היותו הצופה שלה. מצד אחד הוא צריך לעשות את תפקידו ומצד שני הוא עלול לפגוע בבאפי. הוא הרי מציב אותה בסיטואציות מאוד מסוכנת ללא הרף. כמו כן, הוא מתרעם על כך ספייק זכה לטיהור והפך להיות אהוב הקהל. הוא צריך לשמור יותר על באפי מפני דברים כאלה. בסוף חלומו הקולטת הראשונה חותכת את הראש שלו. ג'יילס החזיק את קלף השכל...
באפי: אמא שלה גרה בתוך קיר. לבד.. באפי יודעת שהיא מזלזלת באימא שלה לאחרונה, היא גרה לבד והיא בקושי מבקרת. פיית' כמעט חיסלה אותה בגללה. בכל זאת, היא דואגת יותר למצוא את החברים שלה מאשר להוציא את אמא שלה. היא מרגישה אשמה. ריילי - היא לא בוטחת בו ב-100 אחוז. היא חוששת שיש בו קצת מן אדם. מובן בהחלט בהתחשב שכל החברים שלה פגעו בה והתגלו כלא אנושיים/מרושעים/בעייתיים. היא חוששת שהיא גם קצת לא אנושית. היא נמצאת באותו חדר עם אדם (כלומר באותה הקבוצה) והוא אומר לה שאף אחד לא זוכר מה היה שמו לפני שהוא הפך למפלצת. היא לא רוצה להיות מפלצת. (ראו ערך פיית' לדוגמה) בשלב מסוים היא מנסה להוציא נשקים מהתיק ע"מ להלחם ברוע שתוקף אותם אבל התיק ריק. במקום זה יש רק את הבוץ ואינסטינקטיבית היא מורחת אותו על פניה. בסצנה האחרונה של החלום שלה היא לבד, בלי אף אחד מהחברים שלה. היא לא צריכה את החברים בשביל להבין (למרות שהיא לא חושבת כך למראית עין) היא חוששת לגורל שלה ולמהות שלה. הקולטת הראשונה מתארת את עצמה כהרס המוחלט. היא יודעת רק רוע והרג ואלימות. אבל באפי עושה בחירה מנוגדת לזו של הקוטלת הראשונה. היא לא הולכת לבד - היא הולכת עם החברים שלה. היא מגדירה את עצמה כיותר מסתם קוטלת אלא גם כבן אדם. בזכות זאת, היא מנצחת.
הגבינה: הגבינה לפי דעתי היא באפי. זוכרים שבאחד מהפרקים הראשונים של עונה 4 ריילי שואל את ווילו על באפי? ווילו מספרת לו שבאפי אוהבת גבינה במקום לספר לו על דברים חשובים יותר. כל מהותה מתרכזת בחלום כגבינה. בחלום של ווילו איש הגבינה אומר: "שמרתי מקום לחתיכות הגבינה הקטנות" – היא חוששת שלבאפי אין מקום בחייה? שהיא לא רוצה להיות בחייה יותר לאחר שגילתה את הסוד שלה? בחלום של זאנדר איש הגבינה אומר: "הגבינה לא תגן עליך" – הוא מרגיש עד כדי כך חסר תקנה? בחלום של ג'יילס איש הגבינה אומר: "אני לובש את הגבינה. היא לא לובשת אותי" – ברור שג'יילס מרגיש שהוא מובל ע"י באפי במקום להוביל אותה. ======= יש המון דברים שלא דיברתי עליהם כמו החתול שמייצג את אהבתן של ווילו וטארה והן לא מצליחות לתת לו שם. או האזכור החוזר למדאם באטרפליי כולל התלבושת היפנית והאותיות היפניות שווילו מציירת את גבה של טארה. זה הסיכום שלי – take it for what it’s worth. אולי אכתוב עוד בהמשך
אני בטוח שטחנתם את הפרק הזה ללא סוף... אפשר שוב? הנה מה שאני חשבתי על הפרק: (כולל הדברים הברורים מאליהם) חשוב לציין שעדיין לא קראתי שום ניתוח וזה לאחר שראיתי את הפרק פעם אחת בלבד. אני בטוח שאני אחשוב על עוד דברים לאחר צפייה נוספת. =============================================================== כולם יודעים שהחבורה חלמה את החלומות המוזרים הללו בעקבות הכישוף שביצעו על מנת להעניק לבאפי את כוחות הקוטלת הראשונה במלחמתה עם אדם. הגיגי על החלומות לפי סדר הופעתם (למרות היותם מקבילים)