BrOH

BrOH

יש לי שאלה קטנה האם BrOH הי חומצה או בסיס? כיוון שיש לה קבוצה הידרוקסילית היא אמורה להיות בסיס, אבל נדמה לי שבמקרה של Br יש יוצא מן הכלל , ויתכן וזו חומצה?????????????

Double Oxygen

New member
תגובה

כאשר החומר מתמוסס במים מתקבל יון הידרוקסי,OH- שהוא כמובן אחראי על בסיסיות. יון הברום,Br+ הוא כמובן לא משפיע על חומציות או בסיסיות התמיסה.

PH

יכול להיות ש PH של תמיסה כזו יהיה PH=1 ???????????? נראה לי שאם BrOH זה בסיס, אז ה PH חייב להיות בין 7 ל 14 , לא?

הסבר??????

אני אשמח אם אוכל לקבל הסבר למה מקרה זה הוא יוצא דופן וזו חומצה למרות שיש לה קבוצה הידרוקסילית OH

חומצה היפוברומית (hypobromous acid)

לא ממש יוצאת דופן: לכל ההלוגנים יש חומצת-היפו. יש גם חומצה היפוכלורית, חומצה היפופלואורית וחומצה היפויודית

וכמובן, ההסבר:

קבוצת ה- OH קשורה להלוגן (במקרה שלנו - ברום) דרך החמצן, שנמשך חזק יותר להלוגן מאשר למימן. לכן המימן הוא זה שעוזב את המולקולה כפרוטון.

חומצה היפוברומית

זאת אומרת שבמקרה של BrOH ה OH היא לא קבוצה הידרוקסילית, כמו בכל בסיס אחר?

היא דווקא כן,

היא פשוט לא הידרוקסידית. בוא נדייק: הידרוקסיל-OH שקשור קוולנטית לאטום אחר, ולכן זה לא יון ההידרוקסיד, שהוא בעצם OH- (טעון שלילית), שנמצא בתרכובות יוניות.

תוספת\הבהרה:

OH-, הידרוקסיד, הוא בסיסי מכיוון שהוא יכול לקשור לקבלת התרכובת היחסית יציבה - מים. המינוס על ההידרוקסיד יציב יחסית כיוון שהוא יושב על חמצן אלקטרונגטיבי, ועם זאת, בתנאים מתאימים (חומציים) תתרחש סתירה שלו לקבלת מים, לא טעונים ולכן יציבים יותר בסך הכל. OH, הידרוקסיל הקשור ל X, הלוגן כלשהוא, בקבלת פרוטון יהפוך למים ו"הלוגניום", על פניו. לא ניכנס לכך שלעתים יש תוצרי ביניים עם שכאלה, עם X+, אבל יותר סביר (יותר עדיף קינטית) לאבד פרוטון מההידרוקסיל, לקבלת אניון יציב יחסית: כזה שהמטען שלו מפוזר על פני החמצן וכן על ההלוגן הפולריזבילי (=יותר קל לו לקבל מטען כי הנפח שלו גדול יחסית, דבר המגדיל את יציבות המטען).

למעלה