bppv

bppv

שלום רב, אני בת 26, כבר שבוע אני עם סחרחורות חזקות, בחילות קשות והקאות. כמה ימים אחרי שזה התחיל הלכתי לרופא המשפחה שאמר שהוא חושב שזה ורטיגו ונתן לי פראמין נגד הבחילות. הוא עשה בדיקת- dix hallpike שיצאה שלילית (למרות שנראה לי שהוא פשוט לא ביצע אותה ממש נכון.) המצב החמיר והגיע למצב שכמה ימים שלמים לא אכלתי כלום, רק הקאתי עם בחילות קשות לאורך כל היום, וסחרחורות קשות כאשר נשכבתי או קמתי משכיבה. חזרתי לרופא המשפחה, הפעם הבדיקה יצאה חיובית והוא אמר לי לנוח, ונתן לי בטיסטין נגד הסחרחורות והמליץ ללכת לרופא א.א.ג. שוב עברו מספר ימים, ביום שבת (אתמול) נשברתי והלכתי למיון שם נבדקתי ע"י רופא א.א.ג שקבע בודאות שיש לי bppv. הוא עשה לי את הבדיקה, הסחרחורת במהלך הבדיקה הייתה נוראית עד בכי, ועיניי רצדו ולא הצלחתי להתמקד. ממש הרגשתי את זה מאד חזק. הוא הסביר לי מעט על המחלה והמליץ לנוח, אמר שהבטיסטין כנראה לא יעזור ושכדאי לי ללכת לעשות eng ובדיקת שמיעה. היום התעוררתי בבוקר, שוב כבכול יום השבוע, הקאתי על הבוקר (משום מה הבקרים הם הכי גרועים ולקראת הערב זה תמיד משתפר). ולקחתי פראמין. הצלחתי להשיג תור לפיזיותרפיסט ולנסות את הטיפול שאמרו לי שעוזר בהרבה מקרים. אחרי שלקחתי את הפראמין התחלתי להרגיש יותר טוב והלכתי אל הטיפול. כשהגעתי הוא רצה שוב לעשות לי את הבדיקה והפלא ופלא- אין כלום. לא סחרחורת כשאני נשכבת, לא ריצוד העיניים, לא לצד ימין ולא לצד שמאל. הוא הכריז שאין לי BPPV. ואמר שיכול להיות 3 דברים- או שבאמת אין לי את זה וטעו באבחנתי, או שהיה לי את זה ובין אתמול להיום זה פשוט עבר, או שהפראמין משתיק את המערכות בצורה כזאת שזה פשוט מכסה על התסימינים וברגע שהשפעת הפראמין תחלוף- יחזרו התסמינים. אשמח מאד לדעת אילו מן האופציות אפשריות או אולי אופציה אחרת היא הנכונה, ואם יש המלצה למשהו שניתן לעשות?.. אני ממש לא מצליחה לתפקד אפילו לא במעט בגלל הבחילות הנוראיות והחולשה. תודה רבה רבה!

BPPV?

שלום BPPV היא מצב בו יש סחרחורות התקפיות תלויות תנוחת הראש הנגרמת מנוכחות קריסטלים קטנים במקום הלא נכון באוזן הפנימית. לכן כאשר מטים הראש בזוית מסוימת הקריסטלים מושפעים מכח הכבידה וגורמים לסחרחורת היכולה במקרים קשים להתלוות בבחילות והקאות. האבחנה יכולה להיעשות ע"ס ההיסטוריה של המחלה ובדיקה גופנית. לכן, לא ניתן לפי השאלה שלך בלבד לקבוע אבחנה. רמז נוסף: הוא האם היתה סחרחורת גם כשלא הנעת את הראש? ההתקפים בד"כ אינם משביתים את המטופל לשבוע ברצף. אם הסחרחורת חלפה ואכן האבחנה היא BPPV הצפי הוא שתרגישי טוב יותר. ההפרעה יכולה להפתר מעצמה. אם את עדיין לא מרגישה טוב אין מנוס מלחזור ולהבדק אצל רופא אא"ג. במרכזים רפואיים רבים (ובניהם המרכז שלנו) יש מרפאות יעודיות לאבחון וטיפול בסחרחורת. בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

למעלה