Boycott against Strauss-Elite

Lee800K

New member
Boycott against Strauss-Elite

Hey, You've probably heard about the consumer's boycott against Strauss-Elite in Israel. Strauss-Elite is a monopoly in coffee and chocolate in Israel and sells products that are made in Israel cheaper in more than 50% in other countries in world! Strauss-Elite opreats in 20 countries around the world, please help us spread to boycott outside Israel. You can share with your family and friends photos and articles in english that were uploaded to the page http://www.facebook.com/NoStrauss Thank you!

22ק ו ס ם

New member
ולמה למי שחי בחו"ל ונהנה מההוזלות הללו

צריך לעשות חרם? לא שאני אישית אוכל את המוצרים שלהם פה אבל זה נראה לי חסר הגיון לחלוטין. שלא לדבר על עצם המחשבה שמחירים של מוצרים צריכים להיות שווים בכל מקום.

Lee800K

New member
It shouldnt be the same prices but..

you can agree with me that it doesn't make sense that pesek zman that was manufactured in Israel costs 0.69$ in New Jersey and around 1.65$ in Israel! Strauss-Elite is the second largest food company in Israel, it's a monopoly in Israel in some food products and has many sub companies who sells food products that's almost every Israeli uses every day. This company uses her strength in Israel to spread around the world on the back of the Israeli consumers, so cosinder this as an act of solidarity

22ק ו ס ם

New member
למה לא הגיוני?

חברה לא יכולה להחליט על מחירים שמתאימים לשוק שהיא מתחרה בו? חברה הרבה פעמים מוכנה להפסיד כסף או להרוויח פחות על מוצרים מסוימים כדי לחדור לשוק. למה שאני בתור אמריקאי לא אהנה מההנחות הללו? אם לדעתך המחיר בארץ לא מוצדק אז את כמובן לא חייבת לקנות אותם בארץ אבל השוק בארץ לא זהה לשוק האמריקאי ולכן ההשוואות לא נכונות. קחי לדוגמא את מדד הביג מק המפורסם. במדינות שונות המחירים של הביג מק שונים בהפרש של מאות אחוזים. אז זה בהכרח מעיד על אי צדק? ואני ממש לא מסכים שיש לה מונופול בארץ על מוצרים מסוימים. אלו בדיוק? לי זה נשמע יותר כמו מישהו שרוצה לקנות מוצר שהוא אוהב בזול ומתלונן כשהוא יקר מדי לטעמו.

Lee800K

New member
It's ok if your a company

that runs in an open market, but Strauss is the second largest food company in Israel and a monopoly in some food products. This company uses her power in an aggressive way and influences food prices in Israel. We dont have a problem with competition or with a company that tries to penetrate different markets, but not if it's means to lead people in her home base to hunger. you can also read this article to understand more: http://j14.org.il/articles/18000

22ק ו ס ם

New member
את חוזרת ואורמת שהם מונופול

את יכולה להביא דוגמאות ספציפיות למוצרים שהם רק שלהם ואי אפשר להשיג אם לא קונים מהם? רעב?! בגלל שהמחירים בארה"ב של כמה מוצרים זולים יותר? נשמע מטורלל לחלוטין.

tulkin

New member
בארץ הם מוגדרים באופן רשמי מונופול

(על ידי הרשות להגבלים עסקיים) בתחום מוצרי השוקולד והקפה. אגב, מונופול לא בהכרח אומר שאין מוצרים אחרים, אלא שלחברה יש נתח שוק מספיק גדול כך שהיא מפסיקה להיות price-taker (כלומר שמחיריה נקבעים לפי כוחות השוק של היצע וביקוש) ויכולה להשפיע באופן משמעותי על השוק על ידי קביעת מחירים והגבלת ההיצע (הבעיה עם מונופולים היא לא רק שהם גובים מחירים גבוהים יותר, אלא בעיקר, שהם מייצרים פחות מוצרים ממה שהשוק "רוצה" - כלומר יוצרים מחסור באופן מלאכותי, על מנת לשמר את המחיר הגבוה). חברה אם נתח שוק גדול, גם אם היא איננה יחידה, יכולה ליצור מחסור בשוק, וע"י כך לגרום למחירים לעלות, גם אם אין שום הגיון תחרותי/כלכלי/הגון למהלך שכזה.

22ק ו ס ם

New member
בסדר, אבל לא הבנתי אלו מוצרים אי אפשר לקנות

במחירים סבירים לא מהם, וכל העניין של המחסור בכלל לא עלה. התרעומת עלתה כשמצאו באיזה מקום בארה"ב שמוכרים מוצרים שלהם יותר זול מה שנראה לי לגיטימי ביותר. עד אז לא התלוננו על המחירים שלהם. בכל מקרה, אם הם מונופול בארץ שיעשו עליהם חרם בארץ. לדרוש מתושבי חו"ל להצטרף לחרם כשהשוק כאן שונה לגמרי זה מגוחך.

d a p h n a

New member
לא שאני במיוחד תומכת בחרם הזה

אבל עניין המונופול של שטראוס הוא בכלל לא טריוויאלי. למשל, בעניין השוקולד, אני בכלל לא קלטתי עד כמה זה משמעותי, עד שחנן אובחן עם צליאק. מסיבות מסויימות, חברת "עלית" כותבת על כמעט כל המוצרים שלהם שהם "עלולים להכיל עקבות של גלוטן", גם אם מדובר על מוצרים שידוע שלא התקרבו לגלוטן מעולם (זה קשור לאיזו תביעה שהיתה נגדם, לא משנה). נסה פעם לקנות שוקולד בארץ שהוא לא שוקולד של עלית, שלא לדבר על לקנות חטיף שוקולד שהוא לא של עלית, ותגלה מהר מאוד שברוב המקרים תצטרך ללכת בשביל זה לכל מיני חנויות ייעודיות, ושזה ממש לא טריוויאלי לקנות שוקולד של חברות אחרות סתם כך בסופר. ברצינות שלא קלטתי עד כמה זה המצב עד שהיינו בסיטואציה שבה פשוט לא יכולנו לקנות שוקולד של עלית.

Sonic hedgehog

New member
דווקא זכור לי שוקולד שוויצרי מעולה בארץ

כנראה אבל יותר יקר. בנוסף, סלי קשר אצלינו השוקולד של עלית יקר (ואין פסק זמן) כך נראה לי שהמחירים המצויינים הם ספציפים למקום.

22ק ו ס ם

New member
לא יודע לגבי מוצרי שוקולד שנמכרים בארץ

אבל בכל זאת, מדובר בשוקולד שהוא מוצר מותרות ולא לחם או חלב.

אז תחרים מוצרי חלב שלהם

זה מה שאני עושה, גם כי אנחנו לא צורכים שוקולד, אבל בעיקר כי המחירים על מוצרי החלב אסטרונומיים וזה עוד במדינה שהיא שיאנית בתפוקת חלב.

GeJuFan

New member
באמת? דווקא שוקולד אחר

שהוא לא של עלית תמיד היה אצלנו במכולת השכונתית וכנ"ל גם בסופר ובפיצוציות. אולי זה פשוט האיזור שבו אני גרתי.

22ק ו ס ם

New member
ואגב, זה שהם מונופול לא אומר שהם יכולים לעשות

כל מה שהם רוצים עם המחירים. יש עליהם הגבלות של הרשות להגבלים עסקיים. והם לא מונופול בכל תחומי הקפה, למשל ביטלו לא מזמן את המונופול שלהם על קפה שחור.

המממ...כי אתה לא רק דוקטור אלא גם אדם אחראי?

אז ככה: בתור מי שעושה דוקטורט, אתה בטח לא הולך להרוויח שכר מינימום, וגם אני והורי לא מרוויחים מינימום (טפו, טפו, טפו). אבל גדלתי בשכונה די ענייה באשדוד, לא שכונה חרדית, סתם שכונה שבה אנשים עובדים ועדין חיים ממינוס למינוס, והילדים שלהם לא מקבלים חוגים, שיעורים פרטיין שבלעדיהם אי אפשר לקבל בגרות נורמלית, ואין להם כסף כדי לעזור להם לעשות פסיכומטרי, לזקנים לפעמים אין כסף לתרופות או לטיפול שיניים. ואתה יודע מה? מחירי מזון נורמליים באמת יכולים לעזור. כי ביננו יוגורט לבן זה בריא, וחבל שאי אפשר לקנות אותו לילד כי הוא עולה כמעט 5 ש"ח ולא שניים כמו באירופה. חוץ מזה, שטראוס- עלית מתנהגים בצורה לא מוסרית ולא חוקית, אבל זה כבר ביום אחר :)

22ק ו ס ם

New member
אני אכן אדם אחראי

ואני קונה רק מוצרים שנראים לי שהמחיר שלהם סביר, אבל הציפייה שאני אחרים מוצרים מסוימים רק כי במדינה מסוימת חלק קטן מהם יקר יותר היא מופרכת בכל כך הרבה רמות. למה שאני לא אחרים מוצרים שנמכרים ביוקר במדינות אחרות? האם את תעזרי לי בהחרמה של מוצרים של שטראוס שיקרים כאן יותר מהארץ (שזה רוב המוצרים)?

אני מסכימה איתך לגבי הבעיה

אבל לא חושבת שחרם על שטראוס זה הפתרון. להיפך - זה נראה לי בדיוק מתכון לשמר את המצב הקיים.

למעלה