Boycott against Strauss-Elite

Lee800K

New member
Boycott against Strauss-Elite

Hey, You've probably heard about the consumer's boycott against Strauss-Elite in Israel. Strauss-Elite is a monopoly in coffee and chocolate in Israel and sells products that are made in Israel cheaper in more than 50% in other countries in world! Strauss-Elite opreats in 20 countries around the world, please help us spread to boycott outside Israel. You can share with your family and friends photos and articles in english that were uploaded to the page http://www.facebook.com/NoStrauss Thank you!

forglemmigej

New member
גם אני

למרות שאני מסכימה 100 אחוז עם הבויקוט הזה לדעתי הבעיות במבנה הכלכלי בישראל עמוקות הרבה יותר משטראוס ודומיו. אין פשוט אמון יותר בכל מי שמנסה לעשות רווחים על גבינו. מתברר שרוב העסקים הגדולים בישראל נעשו על חשבון אחרים שנתנו דם יזע ודמעות וקבלו נאדה אחד גדול . הריכוזיות לא נמצאת רק בשטראוס או תנובה (שכמובן קורצות אחת לשנייה בשעה שמיישרות מחיר מוצרי חלב), זה ממשיך עם תרגילי מאפיה של הצבת מוצרים על מדפי הסופר ודחיקת רגליהן של חברות קטנות זה מלווה באיומים ותרגילים שלא יביישו את אחרוני היקוזאים בטוקיו, זה ממשיך בהצבת לוביסטים מטעם החברות בכנסת והשפעה על כל מיני חוקים שמגמישים רגולציות. המחירים שגובים במסעדות, בתי מלון, צימרים, בתי קולנוע ,דירות , רכבים, האנשים לגמרי איבדו קשר עם המציאות עם רדיפת הבצע הזאת. מילא הדברים היו שווים את מחירם אבל הרבה פעמים זה צחוק בפרצוף מה זה פסק זמן כולה קיט קט עם שם עברי, זה לא שאיזה מהנדס מזון המציא איזה חטיף שישנה את הטעם בלשון . הבעיה של כל הגנבים ברשות היא שפעם הישראלי המצוי היה משלם בלי להניד עפעף, כי הם בטח יודעים מה הם עושים כשמתמחרים את הדברים שלהם אז היום אנשים מחוברים למה שקורה בעולם וכל השקרים של שינוע , מסים ועוד שאר קשקושים לא עובדים יותר העניין של לעשות במכה בשבוע נגמר אין יותר לתקוע מחיר כאילו אין מחר. לעולם לא אשכח איך יום אחד הלכתי לקנות חולצה אצל טוב'לה והיא רצתה 300 ₪ זה היה בשנת 1999 וחשבתי שאני מתעלפת למה מי היא שתדרוש מחיר כזה, מה היה בחולצה הזו שנכתב עליה מחיר כזה, כלום. ככה היא החליטה וזהו. אי אז התעורר בי הכעס כלפי כל אלו שמחליטים לתמחר את ה"יצירות" שלהם ככה סתם כי מתחשק להם לעשות מכה.

Y B Normal

New member

מצד שני שטראוס-עלית עושים טובה לציבור במחירים הגבוהים שלהם מכיוון שלרוב מדובר ב "מזון" שהוא לא בדיוק מזון, ולא בדיוק מועיל לבריאות ולמשקל... לא מבינה את הציבור שננעל על מחיר הפסקזמן. המחאה צריכה להיות על מחירי פירות וירקות ועל מוצרי מזון בסיסיים בריאים אחרים, לא על ג'אנק. אבל אם ג'אנק זה מה שמעניין את הרוב המחריע, שיהיה לו לבריאות...

sirpad

New member
פירות וירקות זה באמת מכה

הרווחים על פירות וירקות עומדים על עשרות אחוזים! תשואה של עשר אחוז על השקעה נחשבת השקעה טובה, תשואה של עשרים נחשבת להשקעה מצויינת שלרוב מלוה ברמת סיכון גבוהה. משום מה זה נראה סביר שעל ירקות ופירות יקבל המוכר תשואה של חמישים ושישים אחוז!

רק חשוב לי להדגיש בנושא הירקות, שהמחאה צריכה

להיות נגד רשתות השיווק ולא נגד לדוגמה החקלאים, שאוהבים להתנגח בהם תמיד בתחומי המים והקרקעות. בתור מי שגדל ביישוב חקלאי ושיש לו קרובי משפחה חקלאים, אני אישית לא מכיר אף חקלאי עשיר, ומספיק כמה ימים עם טמפ'/משקעים חריגים בשביל להחריב עבודה של עונה שלמה, וגם לשלוח משפחות שזו פרנסתן העיקרית אל סף רעב. סתם חידוד הנקודה.

Lee800K

New member
It's not really about the Pesek zman

Pesek zman was just the trigger this time. it's another way to commit pressure on the market to return to sane prices in israel, and it's not the only way. It's actually doesnt really matter on which company this boycott is against, as long as it's one of the bigger companies in the market. Strauss, for axample, uses her strength in the Israeli market to spread around the world, it's the fifth biggest coffee company in the world! This company operates in more than 20 countries in the world. I added a photo with all the brands of Strauss-Elite in israel and worldwide.

בקיצור - חרם לצורך חרם.

למה לא תחרימו את חברת חשמל אם כבר על הדרך? למה לא את קרטל ספקיות האינטרנט, (שהציגו עצמן לראווה כקרטל כשהתלוננו למשרד התקשורת על מחירים זולים מדי של הוט) למה לא תחרימו את ביטוח לאומי? למה לא תחרימו את מס הכנסה? מה עם מקורות? אתם חזקים על מותרות. נראה מישהו מעיז לא לשלם חשמל כמחאה על גובה המחירים, או מים, או ביטוח לאומי. נראה מישהו בונה מאהל מחאה בחורף. ===== וכמדומני, שבאנגלית חברה (company) היא it ולא she... אבל בהחלט יכול להיות שאני טועה. אנגלית היא שפה שניה עבורי אחרי הכל...

Ricca

New member
אז עכשיו מי שאשם זה הצרכנים שגם מנסים לחיות?

היו פה מחאות לא קטנות כנגד הכל. כן כן.. בקיץ. מה לעשות. בחורף קר ויורד גשם. לגיטימי להיות ספון בבתים. אני רק מקווה שבבחירות הקרובות אנשים יזכרו מי איכזב אותם, ולא יצביעו שוב ביבישס..

כן ולא

לא - בגלל שאני מסכימה שבישראל יקר יותר בדברים מסויימים כן - בגלל שכל המוצרים בתמונה הם מוצרי מותרות ומותגים. מצטערת, אבל אפשר לחיות מצוין בלי כולם, בלי יוצא מן הכלל. גם במדינה מערבית מתוקנת. אי אפשר לחיות בלי מים (מהברז) וחשמל. ובדיוק אלה הן ההוצאות המטורפות של משק בית בישראל. אבל לא לשלם מים וחשמל הופך את המחאה ללא נוחה, למרות שאלה בדיוק הדברים שהממשלה כן יכולה לשלוט בהם. אז כן - אני בהחלט מאשימה את הצרכן בהתעלמות ממה שלא נוח למחות נגדו ובחירה בדברים שהוא יכול בלעדיהם ואין לממשלה דרך לשנותם. אז ככה נראתה המחאה של הקיץ - חסרת תוכן. ומן הסתם - לא הביאה לשום פתרון מעשי. אני מאוד אוהבת קוטג' - אבל הוא מאוד יקר אז אני לא קונה אותו כי אין לי כסף. אני גם אוהבת שוקולד - אבל אקנה את המוצר הזול יותר כי אין לי כסף למותגי שוקולד (כאילו - להחרים את מקס ברנר אמור לעשות רושם של מרד צרכנים? seriously?) החברה הישראלית של היום (כולה) נהנתנית ומפונקת ברמות די מגעילות והבעיה היא לא שמוצרים יקרים - אלא שהישראלי הממוצע לא חונך אף פעם להתאים את עצמו למצב של חוסר וצמצום הוצאות. עניין של אחריות אישית בעיני, במקום לקנות אוהל לקראת הקיץ הבא עלינו - אנשים צריכים לקנות מראות. (ויש לי מושג אישי מה זה עוני ואיך נראים החיים מתחת לקו ואיך מתאימים את החיים והצריכה להכנסות ולנסיבות)

Ricca

New member
מאוד אוהבים לומר שהמחאה לא הביאה לפתרון

אבל האמת שהמון המון דברים השתנו במדינה. נכון, ישראל עוד לא הפכה לשוודיה, אבל הורים סוף סוף קיבלו גנים מסופסדים מגיל 3, נושאים כמו ריכוזיות וייבוא רכב עלו לסדר היום, יש חקיקה בנושא קרנות הפנסייה, עובדי הקבלן. את יודעת, בלי המחאה הרכבות האלו לא היו יוצאות מהתחנה. ולגבי עניין הישראלי המפונק.. אני חייבת לומר שעד שחזרתי לארץ חשבתי בדיוק כמוך. זה בגלל שעזבתי את הארץ במחצית הראשונה של שנות האלפיים כשאנשים בהחלט חיו מעבר ליכולות שלהם. אבל היום המצב, באמת, שונה. אני רואה משפחות שקונות רק רמי לוי, ששני ההורים עובדים ומשכילים, שממש מתקשים לסגור את החודש. המשכורות נשחקות עב"ס יומי וזוג צעיר ממוצע, ללא ירושה מיוחדת, במדינה בה אין שום הגנה על זכויות השוכר, יכול רק לחלום על דירה.

ומה רע בלקנות ״רמי לוי״?

זאת בדיוק הנקודה שלי! זה נשמע ממך כמו האמא של ההתפשרויות ומשהו שלא מדברים עליו בשיחות סלון. לי אין בעיה עם עשירים. (אני יודעת שמשפחת שטראוס התחילה משלוש פרות בחצר והגיעו למה שהגיעו בעבודה). אני לא רואה בעוני בושה ואם היה לי לידל ליד הבית אני מניחה שהייתי עושה שם קניות. כרגע אני מסתפקת במוצרים גנריים. גם בדברים שאני מאוד מאוד אוהבת כמותגים. כשהיה לי יותר כסף הלכתי פעם בשבוע לאכול במסעדה. כשאני חושבת על יציאה ממצב העוני, אני חושבת איזה ויתורים אני אצטרך לעשות ומגיעה למסקנה שאני מעדיפה לקנות ״רמי לוי״ מלשעבד את עצמי ל״מקס ברנר״. אני יותר מאושרת ככה. כשחברה שלי קנתה לפני חודשיים בית במיליון יורו, פירגנתי לה על הבית ואני מאוד מאוד לא מקנאה במחיר הרגשי שהיא צריכה לשלם כדי לעמוד במשכנתא. המקציף עושה אצלה עבודות שיפוצים כרגע, ככה שכולנו מרויחים מהבית שלה
(הוא גם לוקח מחיר מאוד סמלי, כי לפני הצורך שלנו בכסף, היא חברה שלי. וזה יותר חשוב לנו משדרוג סוג הקפה שאנחנו שותים)

Ricca

New member
שרמי לוי אין בכל מקום.

ושאם כדי לסגור את החודש, בנאדם שעשה תואר או שניים ועובד משרה מלאה בשכר מעל לממוצע, צריך להתלבט בין נוטלה לריבת תות, כי אין כסף לשניהם, זה לא בגלל שהוא מפונק.. זה בגלל שהשיטה דפוקה. אז אם זו רמת החיים של אדם שבכל מדינה מתוקנת אמור להיות אמיד (או אפילו עשיר), רק תדמייני לך באיזה מצב נמצא אדם לא משכיל, או חולה, או עובד קבלן.

תואר אקדמי ושירות צבאי

לא עושים אדם טוב יותר או פחות. מי שבזבז את זמנו באוניברסיטה במקום לבסס את עצמו מקצועית - לא מגיע לו יותר או פחות ממי שעשה את ההיפך. ושירות צבאי בישראל זה כורח - לא משהו שמגדיל או מוריד את חשיבותו של אדם. וואלה - הייתי חולה, הייתי עובדת קבלן, ועדיין אין לי יותר מ 10 שנות לימוד. אני יכולה להגיד לך בדיוק איך זה לחיות כזוג מ 1500 יורו לחודש, בשכירות וכשרק ביטוח בריאות עולה לנו 340 יורו כל חודש... אני יכולה להגיד לך בדיוק איפה מתפשרים, איפה חותכים ואיך מתקיימים וקמים בבוקר עם חיוך ושמחים לראות כשמישהו אחר נהנה מהכסף שיש לו. המזל שלי, שלמרות שאין לי השכלה אקדמאית או משכורת מדהימה של אקדמאים או קצבת אבטלה של אקדמאים (wtf?!) - יש לי אינטיליגנציה מינימלית להתאים את עצמי למצב בו אני נמצאת, לקבל אותו באהבה ולמצוא בו את היתרונות ואפילו להעדיף אותו מספיק על המצב האחר שאותו אני מכירה (חוזה עבודה לכל החיים בתנאים מצויינים, משכורת גבוהה, סטרס, דיכאון וחוסר סיפוק תמידי...). אני העץ הלא נכון לנבוח עליו את עיקרי המחאה. סורי...

Ricca

New member
נכון.

דעתך לא תשתנה. וזה לא משנה גם. היא באמת לא רלוונטית למציאות בישראל.

בעצם,

גם להזמין את מי שלא בישראל, או אפילו מי שאינו ישראלי (באנגלית) להחרים את שטראוס זה לא רלוונטי. מי שחי בחו״ל לא רק שלא מבין שום דבר מהחיים שלו, אלא גם ממש ממש לא צריך להתעניין או להביע דיעה (לכאן או לכאן) בעניין ישראל ויוקר המחייה בה. רווח לי המון. זה מוריד המון רגשי אשמה גלותיים בפעם הבאה שאקנה גביע אקטיביה...

Ricca

New member
את פשוט לא מכירה ולא מעוניינת להכיר

את המציאות בארץ. את החלטת שכל מי שיצא לרחובות הוא מפונק, וזה בכלל לא משנה לך שמדובר בתשעים אחוז מהישראלים. אני לא מכירה אנשים ש"ביזבזו את עצמם מקצועית". כולם עובדים בעבודות טובות, ומרוויחים יפה. השכר הממוצע במשק הוא מעל 8 אלף, ואנשים בהחלט מרויחים ככה. ועדיין - אנשים מוצאים את עצמם חיים ברמת חיים נמוכה יותר ממדינות המערב. זה לא בגלל התנהלות כלכלית אינדיווידואלית שהיא לקוייה. זה בגלל שהמערכת לקוייה. זה בגלל מונופולים, והיעדר תחרות. זה שאת היית חולה בהולנד ושרדת כלכלית - זאת בדיוק הטענה של אנשים בארץ. בארץ אם אתה חולה (ואני יודעת, כי גם לי זה קרה) לא יהיה לך מאיפה לשלם חשבונות. זה לא אמור להיות ככה.

אספרסו2

New member
מאכילים אותך

באיטריות ואת חושבת שזה פסטה.לא את אישית,כמובן. ערבות הדדית בישראל אין אפילו על הניר. בגרמניה והולנד,מתוקף חוק,מי שנזקק מקבל מהסל הציבורי את כל צרכיו הבסיסיים.

לא. את מבלבלת אותי עם מישהו אחר

אבל אני מנסה להפנים וליישם את אמירתך שדעתי לא רלוונטית לחיים בישראל. בניגוד אליך (לפחות דמותך שמצטיירת מתגובותייך) לי יש נסיון חיים רלוונטי. לא נולדתי בהולנד, יו קנואו, ביראל חייתי עד גיל 29. גם שם יש לי נסיון עם החיים מתחת למה שנקרא ״קו העוני״. אני יודעת שילד יכול לשרוד, ואפילו להצליח, גם חברתית, גם אם הוא מכיר את המשפט ״לא, אין לנו כסף בשביל זה״. אני יודעת יפה מאוד מה קורה בישראל ואיך אנשים חיים, בין אם אקדמאים או לא, ויש לי בהחלט על מה לבסס את דברי. זה בטח יותר מציטוטים של ססמאות ומשפטי מפתח על לובייסטים עלומים, הצמד ״הון ושלטון״ שכולם אוהבים לדבר עליהם והאקדמאים... הו האקדמאים, ועוד אלה מהם שעשו צבא! אבל שוב, אני בכלל בהולנד. אני, ממקומי הדל, צריכה לדאוג לממן את היוונים שחיו שנים כמו שמפגיני ישראל רוצים לחיות וזה נגמר בבכי.

למעלה