Box of magic

melancholy man

New member
Box of magic

השמוע אומרת שבקרוב תנחת אצלי קופסה מענגת במיוחד של ה bee gees אהובי (לא לא לזה התכוונתי ובכלל הם נולדו עם הקולות האלה) שזו הזדמנות מצוינת לשרשור בוקסות, מהם המארזים החביבים עליכם? לאיזה קופסאות לא הייתם מתקרבים בכלל? הנה כמה דוגמאות לקופסאות מצוינות, ועוד כמה לכאלה שפחות. Eric Clapton- Crossroads אולי מקום ראשון ברשימה שלי, המון טעם טוב הושקע בקופסא הזאת שמסכמת את הקרירה של קלפטון מהיארדבירדס (וטיפה קודם) ועד שנות השמונים (בעצם עד ההתמוטטות השניה שלו, ממנה לטעמי טרם התאושש אומנותית כיוצר) הקופסא הזאת לא רק חילצה את הקרירה של קלפטון מחוסר רלוונטיות בכך שהראתה כמה גדול ועצום הקטלוג האישי שלו, היא הייתה כנראה הקופסא שהפכה את כל העניין של מארזים גדולים לכדאים כלכלית בכך שהראתה שלאומן שיש לו מספיק קהל ויצירה רחבה מספיק, יש מי שיוצא את האקסטרה שקל וחצי בשביל לקנות מארז מושקע, מוסיקלית מדובר בחגיגת ענק לחובבי האדמו"ר שליט"א (ואם אתם לא יודעים למה אני קורא לו ככה, תסתכלו בארכיון הפורום...), אלא פשוט באוסף מדהים של ביצועים מופלאים מצד אחד המבצעים הגדולים בתולדות הרוק, אם אתם באמת חובבי קלפטון גם מארז ההמשך Crossroads 2 (האדמו"ר מכה שנית?) שמכיל הופעות חיות וביצועים קצת פחות מוכרים בהחלט מומלץ, אם לא, אז המארז הראשון, הוא דרך נפלאה להכנס לעולם הקלפטון. The Rolling stones- Singles Collection: The London Years באופן מוזר, לסטונס אין (עד כמה שאני יודע) מארז אמיתי רשימי של ההקלטות הטובות שלהם משנות השישים ותחילת השבעים, אולי בגלל, שגם בעיני עצמם וחברת התקליטים שלהם, הם היו תמיד יותר להקה של סינגלים מאשר אלבומים, הקופסא המשולשת הזאת, מכילה את מייטב הסינגלים של הסטונס מתקופת השיא שלהם ובהכרח מכילה גם כמעט את כל השירים הכי טובים של הסטונס מתקופת השיא שלהם, אני עדיין מחכה לקופסא של 15 האלבומים הכי טובים שלהם, אבל עד אז, זה בהחלט תחליף ראוי (וגם דרך נפלאה לצלול לתוך עולמם של ג'אגר וריצ'רדס). Monterey International Pop Festival Box Set בוקסה מחומשת, עם המייטב של המייטב של ההופעה הקלאסית, המוסיקה של הסיקסטיס בשיאה, אולי האלבום שממצא טוב מהכל מה הלך שם, האווירה, התמימות, המוסיקה, הקסם, כולם שם ואז עוד קצת, גם קופסת ה DVD נפלאה ומומלצת, אבל כלכלית מדובר בהשקעה למטיבי לכת.. Led Zeppelin- Led Zeppelin [Box Set] אין כאן שום דבר מיוחד, אבל עומס השירים הנפלאים, הראימאסטר הנפלא והעיצוב המדליק של הקופסא הופכים אותה לתענוג אמיתי. וכמובן, הזוכה המאושר בתואר מתנת היום הולדת הכי מדליקה שקיבלתי.. רק ארבע ראשונים, בשביל להכניס את הכדור למשחק, אני מקווה שעד שהשרשור יפסיק לקפוץ אוכל להוסיף אליו את האחים גייב, מה הקופסאות השוות שלכם? בערב אוסיף גם את הנפילות הגדולות שלי.
 

frucht1

New member
הקופסאות הממולצות...

אני אישית אוהב מאוד קופסאות, כמובן שיהיו בתקליטים... crossroads - אכן קופסא מדהימה. שם הכרתי את איכותו של קלפטון. אלביס פרסטלי - שנות ה 60 - קופסא ממוספרת עם 6 תקליטים ועוד המון הפתעות (בולים, ספר, מעטפות וכו') echoes של פינק פלויד - האוסף הוא בעיקרון לא משהו, אלא אם כן אתה חובב אמיתי של הפלויד...הקופסא מאוד מרשימה בוב דילן - קופסא שידועה בשם joker אשר מקורה מאיטליה - 5 תקליטים (אם אני לא טועה) אוסף של חומרים שלא יצאו באופן רשמי (דהיינו מדובר בבוטלג)
 

LEATHER REBEL

New member
הקופסה שלי...

THE STRANGLERS - The UA years קופסה שיצאה בתחילת שנות ה 90, שיש בה 99 אחוז מכל מה שהקליטו עבור חברת United Artists (שהיום שיכת ל EMI) + ספר. יש כאן כמעט את כל שירי צד B של הסינגלים מהתקופה האמורה, אם כי מטעמי מסחריות גרידא, לא נמצאות כאן הגרסאות בשוודית ובצרפתית וגם לא גרסאות הרדיו המצונזרות. מי שרצה את זה מן הסתם היה צריך גם את אוסף ה"נדירים". האמת, את החלק בו הם מיישרים קו עם ה NEW WAVE אהבתי פחות מהשאר, אבל מי אמר שיש צדק בעולם?
 

noamrap

New member
הקופסאות האהובות עליי :

1. FACES - FIVE GUYS WALK INTO A BAR 2. GRATFUL DEAD - שתי הקופסאות הגדולות שלהן. 3. פליטווד מק - COMPLETE BLUE HORIZON 4. חווה אלברשטיין - השנים הראשונות 5. ZOMBIES - ZOMBIE HEAVEN 6. DEEP PURPLE - LISTEN LEARN READ ON 7. ג'נסיס - ARCHIVES VOL 1 8. הקופסה של סיימון וגרפונקל 9. ג'וני קש - סן קוונטין 1969 (ההופעה המלאה בשני דיסקים + הדי וי די של ההופעה) 10. ג'טרו טול - 20 שנה (מצטרף להמלצה שהייתה כאן כבר) 11. THE BAND - COMPLETE LAST WALTZ והנה קופסה שאני ממש שונא : THE DOORS - PERCEPTION : זוהי קופסה שמסריחה לחלוטין מתאוות בצע כסף. שוב כל האלבומים ברימסטר (וגם הביקורות על הסראונד מאד פושרות), אין הרבה קליפים, הבונוסים לא מרובים. והמחיר ? - יקר. כך שמי ששילם כסף מלא על הקופסה הקודמת שלהם יאכל את הלב בגדול. מנזרק, קריגר ודנזמור - מושחתים, נמאסתם !!!!!
 

Jflyaway

New member
נועם ידידי.. מכל אלו יש קופסא

אחת ששניינו אוהבים: COMPLETE BLUE HORIZON של פליטווד - פ צ צ ה ! אבל יש גם קופסת ההופעות שלהם בבוסטון, שלושה דיסקים נפלאים! והמפתיע - איך אתה (ואף אחד אחר) לא הזכרת(ם) את הקופסא של CRIMSON - זו של ההופעות בתקופת RED (שכחתי השם). והתסכול שלי: למה לעזאזל אין קופסא של ROXY MUSIC עם חומרים נדירים מתקופת ארבעת האלבומים הראשונים??? ובכלל - מה יש לפורום הזה שאין פה אף פעם התלהבות מרוקסי?
 

epitaph

New member
The Great Deciever...

אני פשוט עדיין לא הספקתי להשתתף בשירשור הזה. מה התירוץ של השאר?
 

Barmelai

New member
חיכיתי לך ../images/Emo13.gif

הקופסה שלי לגמרי וירטואלית (עדיין), לא ממש הוגן מצידי להמליץ על מוצר כזה. אבל עכשיו שהמלצת אני מצטרף בעוז.
 

noamrap

New member
מסכים איתך...

אכן הקופסה של קרימזון מדהימה !!!! מוזיקה מאתגרת ביותר מהתקופה של 1973 - 1974. בנוגע לרוקסי - יצאה קופסה עם הלהיטים + קטעי סינגלים נדירים שנקראת THE THRILL OF IT ALL אבל היא לא כל כך מעניינת אותי בגלל שיש שם ייצוג יפה גם של התקופה של אבאלון. לפחות יש לנו את הדיסק הכפול של רוקסי בהופעות בבי בי סי מהתקופה עם בריאן אינו.
 

Mr Mustard

New member
אני תמיד התעניינתי ברוקסי

אבל אף פעם לא ממש הבנתי מה כדאי לקנות, ואיך מתחלקות התקופות שלהם ומה בדיוק בריאן אינו עשה שם. אני אשמח אם אולי מישהו יתן סקירה קצרה על האלבומים המומלצים שלהם.
 

oribarak

New member
הקופסא של cream

קופסא מדליקה מאוד, מכילה חוברת עם המון מידע ותמונות יפייפיות שמייצגות תקופות שונות בחברי הלהקה ועל המוזיקה אין מה לדבר ארבעת האלבומים של קרים, כולל סינגלים וקטעים שלא יצאו רשמית על אלבום, ועוד שני דיסקים שמכילים הופעות חיות שיצאו על תקליטים בסך הכול 4 דיסקים עם כל קרים חוץ מההופעה החיה בשנת 2005 מומלץ מאוד
 

LEATHER REBEL

New member
ובהתייחס לשרשור אחר..

בפורום תרבות פסיכדלית, שנגע אף הוא במחירי קופסאות... המחיר של הקופסה של קרים היום נמוך בהחלט בהשוואה למחיר המקורי מלפני 7 שנים.
 

fenriz

New member
הקופסא האולטמטיבית לחג

בעקבות גל שמועות הרבה שואלים בתקופה האחרונה: 'מתי כבר יצאו הרימסטרים של הביטלס'? נכון שעל דיסקים האיכות של אלבומי הביטלס ממש מזעזעת, והפעם האחרונה שמישהו נגע בעניין השנה הייתה 1987 וכל עיניין הרימסטר על דיסק היה בחיתולים. האמת היא שגם אני מקווה שסוף סוף האלבומים של הביטלס יצאו בצורה נורמלית על דיסקים, עם חוברת מסודרת ועיצוב נאמן יותר למקור. אבל בינתיים למי שממש אבל ממש לא יכול להתאפק ויש לו פאטיש מסויים לקופסאות: אפשר להסתפק בקופסא האימתנית הבאה, שכוללת את כל אלבומי הביטלס: מפליז פליז מי, ועד לט איט בי - סה"כ 14 אלבומים בקופסא אחת. בשנת 1982 חברת Mobile Fidelity Sound Labs או בקיצור MFSL, קיבלו סוג של היתר לרמסטר את אלבומי הביטלס מהמאסטרים המקוריים. אז בתחילת שנות השמונים החברה עשתה את אותו הדבר לכמה אלבומים של פינק פלויד, המי, וולווט אנדרגרואנד לדוגמא, ועד היום ההוצאות שלהם נחשבות ל-דבר בקרב מומחים לסאונד וכו', ואת ההוצאות שלהם קל לזהות ע"י הפס המכוער מלמעלה עם שם החברה שקצת הורס את המראה של העטיפה המקורית. החברה שיווקה ב - 82 את כל אלבומי הביטלס בריאישיו בנפרד, אבל גם שיחררה לשוק קופסא במהדורה מוגבלת בשם הפשוט The Beatles: The Collection, קופסא שכוללת את כל האלבומים באיכות סאונד כמו שאיכות סאונד של ביטלס אמורה להיות, יחד עם חוברת של 40 עמודים ועוד כל מיני שטיקים לפטיפון שאמורים לתת איכות סאונד גבוהה יותר. אז...למי שיש פטיפון, ואין לו כוח לחכות לרימסטרים על דיסק, והכי חשוב הפרוטה מצוייה בכיסו, זאת ה-קופסא. המלצה נוספת, למי שרוצה להפרד מסכום כסף הגיוני יותר, ועדיין רוצה להשאר בתחום הדיסקים, היא 2 הקופסאות שיצאו בשנים האחרונות: הביטלס - The Capitol Albums Vol. 1 והקופסא בעלת השם הזהה אבל בעלת ה- Vol.2. כל בוקסה קופסתית כוללת 4 אלבומים אמריקאים של הלהקה, הקופסא הראשונה כוללת את האלבומים 'מיט דה ביטלס' עד 'ביטלס 65', והקופסא השניה כוללת את 'דה ארלי ביטלס' עד 'ראבר סול'. נכון שהאלבומים שונים מהבריטים אבל איכות הסאונד משופרת פלאים, וכל אלבום בקופסא נמצא על דיסק נפרד, גם בגרסת מונו וגם בסטריאו באיכות סאונד שאי אפשר להשוות אותה לאלבומים הרשמיים בנוסח הבריטי, והכל כולל חוברת מהודרת אז העניין מומלץ +. קניה נעימה!
 

wawadhani

New member
בהחלט הקופסא האולטימטיבית

איך משיגים את הקופסא הזאת? הכוונה לתקליטים ולא לדיסקים. אני פשוט חייבת!!
 

AdiX

New member
בבקשה ובהצלחה בטוטו

כרגיל, Ebay מהנסיון שיש לי עם MFSL המחיר המטורף לא שווה את הפער באיכות מול תקליט בהדפסה סטנדרטית טובה. לא לשכוח שכדי לנצל את האיכות של MFSL יש צורך בפטיפון שעולה הרבה $$$$ דרך אגב, ו fenriz יש לך את הקופסה??
 

wawadhani

New member
אני אמרתי חייבת?

אה.... אולי אני לא כ"כ חייבת... נגיד 4 קירות וגג נשמע לי כמשהו שאני יותר חייבת בחורף, אז אולי בקיץ
תודה בכל מקרה!
 
למעלה